LikeYaa – de tondel voor beïnvloeders

LEID: Uw influencer branding platform heet LikeYaa – hoe is het op het idee gekomen?

David Neuendorf: In influencer marketing hebben we gezien dat het onderwerp corporate branding weinig of geen aandacht trekt. Hier wilden we beginnen en een platform bouwen waar bedrijven zichzelf kunnen voorstellen door middel van audiovisuele hulpmiddelen en hun campagnes kunnen presenteren.

Christian Panne: Vorig jaar hebben we ons netwerk van influencers en bedrijven opgebouwd en in 2018 zijn we online gegaan met LikeYaa.

LEID: Wat is het principe van LikeYaa?

Neuendorf: Bij LikeYaa kiezen influencers hun eigen campagnes. In tegenstelling tot een bureau bemiddelen we niet tussen bedrijven en sociale media-accounts, maar bundelen we de bedrijven op het platform en heeft de influencer de keuze. In de eerste stap moeten influencers zich bij ons registreren. Ze geven hun bereik, hun interactiesnelheid en andere statistieken aan. We selecteren vervolgens de beïnvloeders voor kwaliteit. Het is belangrijk voor ons dat we geen sociale mediasites vertegenwoordigen die nepvolgers of nepinteracties gebruiken. Als u een beïnvloeder bent, kunt u de verschillende campagnes van de bedrijven bekijken – en zelf beslissen.

tonen

Panne: We zien beïnvloeders als merkambassadeurs. Veel beïnvloeders onderhandelen met bedrijven, maar worden vaak niet geselecteerd voor een campagne. Wat overblijft is een negatieve afwijzing die ook het merk kan beïnvloeden. Wanneer de beïnvloeder zelf bepaalt met wie hij wil werken en er geen beslissing van de kant van het bedrijf is, verdwijnt deze negatieve ervaring.

Neuendorf: Precies, bij ons beslist de influencer onafhankelijk, welk product bij hem en zijn account past, op welke advertentiemaatregel hij wil.

LEID: Welk voordeel heeft dat voor bedrijven?

Neuendorf: Allereerst bespaart het bedrijf veel tijd. Ons platform stelt bedrijven in staat om op unieke wijze een exact profiel van zichzelf te creëren, hun verwachtingen en doelen op een audiovisuele manier te presenteren en de campagne te presenteren. Wij zorgen voor de communicatie en de afhandeling, lange onderhandeling en communicatiekosten worden bespaard.

LEAD: En hoe werkt het?

Verdeling: afhankelijk van de campagne verstrekken bedrijven een aantal vouchers voor hun online shop, die vervolgens rechtstreeks naar de beïnvloeder gaan. Inpakken, PR-monsters verzenden, dit alles werkt weg voor het bedrijf.

LEAD: Maar betekent dat dat het bedrijf geen invloed heeft op welke influencer de campagne aanvraagt ​​en uitvoert?

Uitsplitsing: Ja. Ons selectieproces voor beïnvloeders is zeer strikt, wij selecteren zeer zorgvuldig. Bovendien vindt een verdere selectie plaats via het volledige merkprofiel van het bedrijf. Niemand kent de aanhang van de influncer en de influencer zelf, hij heeft hen gedurende een lange periode van zijn inhoud overtuigd en schaadt zichzelf alleen bij het promoten van merken of producten die niet in zijn account passen.

Neuendorf: Bij ons heeft het bedrijf de mogelijkheid om duidelijk te vermelden wat ze willen adverteren, welk gezicht bij hen past en welke taal ze spreken. En dat is wat onze beïnvloeders doen.

LEID: En dat werkt?

Neuendorf: Onze ervaring leert dat beïnvloeders heel bewust met een merk omgaan voordat ze een campagne beslissen. De feedback van onze partnerbedrijven op ons model bewijst ons gelijk. U bespaart veel tijd en krijgt de samenwerking die u wilt.

LEAD: Hoeveel beïnvloeders gebruiken momenteel LikeYaa?

Panne: We hebben nu ongeveer 1600 geregistreerde sociale media-persoonlijkheden met een totaal bereik van meer dan 40.000.000 volgers. Het aantal aanvragers lag echter in het bereik van vijf cijfers. De diversiteit aan accounts die door de accounts wordt aangeboden, is ook erg breed, met een focus op mode, schoonheid en levensstijl.

LEAD:En hoeveel bedrijven vertrouwen op uw service?

Neuendorf: Tot nu toe hebben we samengewerkt met meer dan 100 bedrijven, permanent op het platform zijn ongeveer 50 bedrijven. Klanten waren bijvoorbeeld L’Oreal, ArtDeco, SodaStream of het pretpark Moviepark.

LEIDEN: Behalve de tegoedbonnen, ontvangt de beïnvloeder geen extra betaling voor reclame op zijn account?

Neuendorf: Juist. Het belangrijkste motief voor een beïnvloeder om met een bedrijf te werken, moet de overtuiging voor het product zijn. We hebben niets tegen een extra betaling aan influencers, maar de kwaliteit van de berichten van een influencer-campagne is niet afhankelijk van het bedrag van de compensatie. Daarom filtert ons platform precies de beïnvloeders voor bedrijven die uit absolute overtuiging reclame voor het product en het merk willen maken.

LEIDEN: Maar bedrijven betalen een bepaald bedrag voor uw service?

Neuendorf: Juist. Ongeacht het bereik van de beïnvloeders, betalen bedrijven een vaste prijs per campagneboeking.

LEAD:Wat zijn de grootste uitdagingen voor LikeYaa?

Neuendorf: Aan de kant van de influencer is onze grootste uitdaging om uit te filteren welke influencers we willen en hoe we hen kunnen overtuigen van ons bedrijfsmodel. De prijzen in de influencer-business stijgen steeds meer, dus het is moeilijk om influencers voor een platform aan te trekken zonder geld te verdienen. Maar hier vertrouwen we op onze communicatie, evenementen en de vouchers. De feedback tot nu toe was ook erg goed. Velen hebben lange tijd geen zin om met bedrijven te communiceren vanwege een product. Ons platform geeft de beïnvloeders ook veel tijdwinst.

Panne: Van bedrijven moeten we onszelf overtuigen in de vorm dat ze de competentie van de beïnvloeders in campagneselectie erkennen. Het is belangrijk om bedrijven te helpen om het beste uit hun profiel op LikeYaa te halen en hun campagnes zo duidelijk mogelijk te beschrijven. Dit is hoe we samen perfect matchen.

LEAD:Wat zijn de volgende stappen voor LikeYaa?

Neuendorf: We zijn van plan om begin volgend jaar uit te breiden – naar Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland. Op dit moment zijn we op zoek naar beïnvloeders hier.

Panne: De focus blijft op het Duitstalige gebied. Hier willen we een nieuwe weg inslaan en onze visie op influencer marketing voortzetten.

LEIDING: Influencer marketing zal er niet zijn in 2018?

Neuendorf: Absoluut. We moeten specifiek denken, waar is de jonge doelgroep? En dat is alleen op internet en sociale media. Natuurlijk kan ik banneradvertenties of Facebook-advertenties weergeven, maar de authenticiteit blijft daar op de baan. Zelfs tv- en printadvertenties werken, maar op lange termijn zal de jonge doelgroep niet langer in staat zijn om klassieke televisie te kijken. Betekent: we bereiken ze voornamelijk via deze media.

Panne: En in feite is de ontwikkeling nog lang niet voorbij. We denken gewoon dat we moeten afstappen van “alles doen met beïnvloeders, wat het ook kost”, naar doordachte marketing met professionaliteit en structuur. Op zichzelf is de zogenaamde aanbevelingsmarketing niets nieuws. Vroeger wisselden mensen van gedachten met vrienden aan tafel, tegenwoordig is het sociale media. Het is de meest eerlijke en geloofwaardige vorm.

LEID: Ten slotte, het onderwerp van waarschuwingen: als LikeYaa beveilig je, toch?

Neuendorf: Natuurlijk. Ons doel is altijd een langdurige samenwerking. Zowel met beïnvloeders als met bedrijven. Daarom nemen we het onderwerp waarschuwingen, dat in de media zeer aanwezig is, zeer serieus. Om deze reden hadden we tot nu toe geen waarschuwingen. We beschermen onszelf en de bedrijven door de influencers een lijst met do’s en don’ts te geven. Hierin staat ook dat ze de campagnes correct moeten markeren als advertenties.

Teaserbild Nieuw

Minimale online of technische liefhebber?

Tinder vervangt de bar, Alexa de secretaresse. De digitale wereld is al lang één geworden met de echte wereld. Maar iedereen wil de realiteit niet geloven. Hoe zelfverzekerd beweegt u in het netwerkleven?

Doe de test hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *