Huawei verzet zich tegen Trump: HarmonyOS in onharmonische tijden

Jarenlang leek het op Pingpong. Het Chinese bedrijf Huawei en het Amerikaanse bedrijf Google speelden op Google Android-besturingssysteemballen en maakten aan beide kanten goede zaken. De Huawei-apparaten liepen onder Android en rolden het veld op in de marktaandelen van smartphones. Het bedrijf uit China was niet alleen een bedreiging voor Samsung-trouw Samsung.

Ook werd de Amerikaanse groep Apple getroffen. De iOS is een strak gecontroleerd systeem dat te lijden heeft gehad van de defragmentatie van de Android-markt, die niet alleen dure maar ook erg goedkope Android-smartphones heeft voortgebracht. We herinneren ons: Steve Jobs wenste Google-bazen “hel” na de eerste presentatie van Android, zoals de Amerikaanse auteur Fred Vogelstein bewees in zijn briljante boek Dogfight: hoe Apple en Google gingen.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Huawei: kan nu Android in smartphones vervangen

tonen

“Toekomstbestendig en een verbinding van morgen”

Maar Samsung en Apple zijn niet langer de favoriete vijanden van de Chinese groep, die volgens insiders uit de industrie wordt gestuurd vanuit de dictatoriaal georganiseerde staat (zelfs als Huawei steeds opnieuw mantra-achtig zijn onafhankelijkheid benadrukt).

Het hondengevecht van Huawei 2019 heeft de Amerikaanse regering van president Donald Trump als tegenstander. Harde honden. Aan beide kanten. “Toekomstbestendig en een verbinding van morgen”, dit zijn de kernboodschappen die Huawei momenteel aan klanten heeft. Maar deze beveiliging is in gevaar.

Punitieve aanklachten, spionagekosten tegen Huawei, angst om de toegang tot Android volledig te verliezen: vanuit deze angst heeft Huawei momenteel Harmony OS gepresenteerd, zijn eigen besturingssysteem.

Harmonie in onharmonieuze tijden: wat kan HarmonyOS doen?

Tot nu toe is bekend dat de apparaten van de Chinese fabrikant op Google’s Android draaien. Harmony OS is een toekomstgericht masterplan dat belangrijker wordt dan ooit voor het bedrijf in tijden van crisis tussen de VS en China.

Harmonie in onharmonieuze tijden: ontwikkelaars krijgen veel vrijheid. Zo kan code uit verschillende programmeertalen zoals C ++ of Java opnieuw worden geformatteerd met een Huawei-compiler voor het besturingssysteem. Een ontwikkelomgeving maakt het mogelijk om programma’s rechtstreeks aan meerdere soorten apparaten aan te bieden, niet alleen smartphones, maar ook tv’s of smartwatches. Huawei wordt in de toekomst open source.

Huawei wil ook de beveiligingsmaatregelen gebruiken die in de chipset voor de ruimtevaart worden gebruikt. Voor betere prestaties dan op Android of Linux gebaseerde besturingssystemen, duwt Huawei een nieuw vereenvoudigd protocol “om de payload-efficiëntie te verhogen bij het aansluiten van hardware zoals beeldschermen, camera’s, luidsprekers, enz.”.

HarmonyOS staat root-toegang niet toe. Volgens Huawei is dit het grootste beveiligingsrisico van op Android en Linux gebaseerde besturingssystemen. Helemaal waar.

Bovendien wil de groep “precieze resourceplanning bieden met realtime belastinganalyse en voorspellings- en app-functies”. HarmonyOS verbetert bijvoorbeeld de responslatentie met 25,7 procent en de latentie met maar liefst 55,6 procent.

Het komt erop neer: Harmony zorgt voor een ontkoppeling van het besturingssysteem van de hardware. Ontwikkelaars zullen dit verwelkomen. Het maakt bijvoorbeeld drag-and-drop-bewerkingen en preview-georiënteerde visuele programmering mogelijk.

Huawei spreekt van “een volledig nieuw besturingssysteem” omdat HarmonyOS ook AI-functies in verschillende scenario’s mogelijk maakt, van pc’s tot tablets en andere apparaten. “

Een gemoduleerde #HarmonyOS kan worden gebruikt als een flexibel apparaat om een ​​naadloze apparaatoverschrijdende ervaring te creëren. Ecosysteem # HDC2019 pic.twitter.com/2TD9cgtdG8 Ontwikkeld via de gedistribueerde mogelijkhedenkit

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9 augustus 2019

Niet alleen dankzij HarmonyOS Huawei beweert te zijn versterkt ondanks de handelsoorlog in de tweede helft van het boekjaar 2019. Pas op 30 juli kondigde het bedrijf de resultaten voor de eerste helft van 2019 aan: 401,3 miljard Chinese yuan omzet (50,7 miljard Euro), een stijging van 23,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinstmarge van het bedrijf voor de eerste helft van 2019 was maar liefst 8,7 procent.

Huawei-bestuurslid Liang Hua zei: “excellentie in alle financiële indicatoren, soepele bedrijfsvoering, solide organisatie en een robuust halfjaar”.

Hoewel Android voor Huawei in eerste instantie de ‘Mobile to go’ blijft, zoals de groep op de ontwikkelaarsconferentie heeft uitgelegd. Maar wie HarmonyOS nog steeds als een wankele uitdaging onder de huidige omstandigheden beschouwt, moet verrast zijn: tegen 2020 wil Huawei de tweede belangrijke versie van het systeem presenteren. In 2021 is versie 3 gepland. Alles gepland op de Chinese manier en vooruitkijken.

Opgemerkt moet worden: op het gebied van reactielatentie is HarmonyOS, gepresenteerd in augustus 2019, al beter dan een ander besturingssysteem, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in september 2008. Zijn naam op dat moment: Android.

Vanwege de snelle vooruitgang durft de groep nu al nieuwe apparaten uit te rusten met HarmonyOS. Toch houdt men rekening met de huidige Android-partners, maar:

“We kunnen over een dag of twee overschakelen van Android naar HarmonyOS.”

HarmonyOS is zojuist aangekondigd op # HDC2019! Hoe ga je een slim ecosysteem en ervaring voor alle scenario’s bouwen? Hoe overwinnen we de uitdagingen van het toekomstige besturingssysteem voor verbonden dingen? Bleef bij ons in de gaten om erachter te komen. pic.twitter.com/x7ZbgcEy2d

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9 augustus 2019

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Britse ex-inlichtingenchef versterkt de rug van Huawei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *