Dat kan de volgende versie van Android Q zijn

De nieuwe versie van het meest gebruikte smartphone-besturingssysteem is gebaseerd op de mobiele innovaties van 2019 – met nieuwe technologieën van 5G tot edge-to-edge displays en vouwschermen. Dat kondigde Google aan in een blogbericht voor de lancering van de eerste bètaversie van Android Q.

Android wil smartphonegebruikers helpen te profiteren van de nieuwste innovaties. Tegelijkertijd moeten de veiligheid en privacy van gebruikers altijd de hoogste prioriteit hebben. Naast Google Play Protect en runtime-machtigingen op Android Q, zijn er een aantal extra privacy- en beveiligingsfuncties voor gebruikers, evenals extensies voor opvouwbare smartphones, nieuwe camerafuncties, NNAPI-extensies, sneller opstarten en meer.

Android streeft naar meer privacy

Android heeft al veel functies om de privacy van gebruikers te beschermen, zoals: bestandsgebaseerde codering, besturingselementen van het besturingssysteem waarvoor toestemming van apps vereist is voordat toegang wordt verkregen tot gevoelige bronnen, vergrendeling van camera en microfoon, vergrendelingsmodus, gecodeerde back-ups Google Play Protect (meer dan 50 miljard apps worden dagelijks gescand om mogelijk schadelijke apps te identificeren en te verwijderen).

tonen

Android Q heeft verdere privacyverbeteringen doorgevoerd, die Google samenvat in zijn project Project Strobe.

Smartphone-gebruikers hebben in de toekomst meer controle over apps met Android Q. De nieuwe versie regelt de toegang tot gedeelde bestanden. Gebruikers kunnen app-toegang tot de foto’s en video’s of audiocollecties beheren via nieuwe runtime-machtigingen. De gebruiker kan zelf bepalen tot welke downloadbestanden de afzonderlijke apps toegang hebben.

Veel mensen hebben bij Google geklaagd dat af en toe apps op de voorgrond treden. Om deze problemen te voorkomen, voorkomt Android Q dat apps een activiteit op de achtergrond starten. Als een app op de achtergrond staat, maar een snelle reactie van de gebruiker vereist voor inkomende oproepen of waarschuwingen, kunt u nu bijvoorbeeld “Waarschuwingen met hoge prioriteit” instellen.

Beheer de locatie beter

Net als bij Apple’s iPhone kunnen gebruikers in de toekomst opgeven dat een app alleen toegang heeft tot hun locatie als deze in gebruik is.

Screen Shot 2019 03 13 Om 10 42 10 Am
(Afbeelding: Google)

Bovendien kunnen apps de locatie alleen nog ophalen als gebruikers eerder toestemming hebben verleend.

Een voorbeeld: een app heeft de locatie nodig voor het bezorgen van voedsel. We willen dit mogelijk als smartphonegebruiker toestaan. Maar omdat de app geen locatie buiten de huidige locatie nodig heeft, willen we deze toegang in het beste geval niet verlenen.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Samsung wil een nieuwe smartphonetrend instellen met flip-display

Functies voor opvouwbare schermen

Google heeft aangekondigd dat het opvouwbare smartphones met verschillende functies ondersteunt om de weergave van apps op zowel opvouwbare als grote schermen beter te beheren.

Android moet in feite twee fundamenteel verschillende concepten van Auffalt-smartphones ondersteunen: Samsung’s Galaxy Fold heeft twee schermen: één kan worden opgevouwen als een boek tot tabletformaat en is niet zichtbaar wanneer gevouwen, terwijl een ander klein display aan de buitenkant neemt de smartphonefuncties over. Bij Huawei’s concurrentiemodel Mate X blijft het scherm aan de buitenkant tijdens het vouwen en kan het afwisselend aan beide kanten worden gebruikt op de helft van de grootte

Een kleine sneak peak zoals deze eruit zou moeten zien op Android Q:

image5
(Afbeelding: Google)

Bestanden nu sneller delen

Als u een bestand zoals een foto of video met iemand in een app wilt delen, moet het proces zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Met Android Q belooft Google functies te ontwikkelen waarmee u rechtstreeks naar een andere app kunt springen om de gewenste inhoud te delen. Zo ziet het eruit:

Image6
(Afbeelding: Google)

Dynamisch diepteformaat voor foto’s

Veel camera’s op mobiele apparaten kunnen een ondiepe scherptediepte simuleren door de voorgrond of achtergrond van het onderwerp te vervagen. Android Q heeft een dynamische diepteformaat voor foto’s en speciale opties voor onscherpte en bokeh, evenals mogelijkheden voor het maken van 3D-afbeeldingen.

  • Image2
  • image3
  • image8

Meer details over Android Q worden verwacht op de Google I / O-ontwikkelaarsconferentie in mei, voordat de software later dit jaar wordt uitgerold.

Met materiaal van dpa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *