“Kunstmatige intelligentie maakt de wereld menselijker”

David Shing is een oogverblindende figuur in de creatieve scene. Hij zegt over zichzelf: “Overdag ben ik de digitale profeet van Verizon Media (Noot van de redactie: Verizon Media is het overkoepelende merk van AOL, Yahoo en Tumblr)op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen over de hele wereld. ‘S Nachts ben ik per ongeluk zanger en songwriter. ”

Van 2015 tot 2017 mixte hij Dmexco als spreker. Maar niet alleen daar deelt hij zijn kennis. Op de AI Masters-conferentie ging hij in op de vraag hoe alle hoorbare, tactiele en draagbare nieuwe technologieën consumentengedrag zullen beïnvloeden en wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat deze technologieën onze wereld een beetje menselijker maken.

LEAD-auteur Yvonne Göpfert sprak met David Shing tijdens de AI Masters.

LEAD: Welk nummer komt in je op als je denkt aan digitalisering? Een lied dat de huidige veranderingen beschrijft.

tonen

David Shing: Het is bijna te duidelijk, maar “Changes” van David Bowie is natuurlijk het perfecte nummer om precies te beschrijven wat er op dit moment in de industrie gebeurt.

Zijn er vaardigheden van Alexa of Google Action die je tot nu toe hebben overtuigd?

Momenteel speel ik met Alexa, Google en Apple. Mijn eerste conclusie: Google wint. Voortbouwend op nieuwe technologische mogelijkheden met serviceproviders zoals IFTTT (If This, Then That) maakt programmeren met meerdere acties een fluitje van een cent. Maar ook de leermogelijkheden van Google Wonder zijn echt indrukwekkend. Ik heb de apparaten intensief geprobeerd en getest. Alle drie slagen ze er menselijker uit te zien met hun brutale functies.

Waarom worden zoveel vaardigheden eenmaal en nooit meer gebruikt?

Om ruimte te maken voor nieuwe gewoonten, moeten wij mensen breken met oude gewoonten. Spraakherkenning is bijvoorbeeld een technologie met veel potentieel. Maar totdat het daadwerkelijk het dagelijkse leven van gebruikers binnenkomt en ons gebruiksgedrag op de respectieve apparaten verandert, is er nog een lange weg te gaan. Tot die tijd zullen wij mensen doorgaan met het verkennen en verkennen van alle nieuwe kansen die nieuwe technologieën ons bieden.

Kunstmatige intelligentie is gebaseerd op algoritmen en statistieken. U zegt dat technologie de mens menselijker zal maken. Hoe kan dat in zo’n tegenstrijdige constellatie zijn?

Ik begrijp dat dit in eerste instantie als een tegenstrijdigheid klinkt. Maar als we kunstmatige intelligentie en de toegevoegde waarde ervan nader bekijken, wordt het duidelijk dat voor zover ik de informatie krijg die ik wil in de context van Smart Services, het voor mij menselijker en persoonlijker aanvoelt. KI kan mensen een stap verder brengen en hen nieuwe dingen laten ontdekken – visueel, auditief of audiovisueel. Als ze dan mijn situatie begrijpt en mijn behoeften begrijpt, dan helpt het me echt – net als mensen die me omringen.

Het is overweldigend om te zien hoeveel AI – in theorie – kan bewegen. Tegelijkertijd is het ook frustrerend omdat het momenteel niet zo volwassen is, de services zijn vaak traag en de op maat gemaakte resultaten kunnen beter zijn. Er is nog ruimte voor verbetering – maar dat hoort erbij.

Als we opnieuw naar audio kijken, wordt al snel duidelijk dat dit technologieveld zich dynamisch ontwikkelt. Uit deze ontwikkeling moeten we de lessen trekken en de relevante gegevens daaruit trekken om verdere stappen te kunnen zetten. Zelfs met de natuurlijke spraakherkenning zijn we nog niet op de bestemming aangekomen. Met mijn Australische hybride accent werkt de technologie slechts in ongeveer 60 procent van de tijd. Dat kan soms frustrerend zijn.

“Nieuwe technologieën moeten me voorzien van diensten die voor mij beschikbaar zijn wanneer nodig en op het juiste moment, en in andere gevallen onmerkbaar.”

Welke rol speelt audio in de toekomst van marketing?

Hier zijn we momenteel nog aan het onderzoeken hoe we audio het beste kunnen gebruiken voor marketing. Maar merken kunnen het in eerste instantie zien als een mogelijkheid om hun iconografie uit te breiden. Sterke merken kunnen binnen enkele seconden met auditieve middelen worden herkend. In sommige gevallen gebruiken merken dit vandaag al met succes. Audio biedt dus veel potentieel voor het succes van merken.

Ook interessant: Voice Marketing: merkentrouw wordt het hoogste goed

Hoe zullen hoorbare en waarneembare producten er in de toekomst uitzien? Aan welke criteria moet u voldoen?

Ongeacht het doel moeten alle technologieën niet alleen mooi worden ontworpen, maar ook naadloos worden geïntegreerd in de menselijke omgeving. Het materiaal moet ook organischer aanvoelen. Nieuwe technologieën moeten me voorzien van diensten die voor mij beschikbaar zijn wanneer dat nodig is en op het juiste moment, en in andere gevallen onmerkbaar.

Reeds vandaag zijn er talloze voorbeelden van dergelijke producten – van de Bose AR-zonnebril, die stem en geluid gebruiken om mij een informatieve context te geven, via Mui, het houten display dat aan de muur hangt om een ​​smart home te besturen, naar de oprolbare LG Signature TV.

Teaserbild Nieuw

Minimale online of technische liefhebber?

Tinder vervangt de bar, Alexa de secretaresse. De digitale wereld is al lang één geworden met de echte wereld. Maar iedereen wil de realiteit niet geloven. Hoe zelfverzekerd beweegt u in het netwerkleven?

Doe de test hier

Technologie in het lichaam – is dat een optie voor u?

Het idee zelf is geweldig. Het menselijk lichaam is echter organisch, maar technologieën zoals RFID of NFC-chips zijn dat niet. De diensten die deze technologieën bieden, zijn momenteel zeer beperkt. Bijvoorbeeld, technologieën in het lichaam klinken in eerste instantie als een goed idee, maar daarvoor moet u nog een paar hindernissen nemen.

Een goed voorbeeld hiervan is de geneeskunde: met technologieën in het lichaam worden onderzoeken bijvoorbeeld een risico bij MRI. Dienovereenkomstig zou het neerkomen op het feit dat de medische zorg door de ingebedde technologie slechts gedeeltelijk kan worden gegarandeerd. Bovendien heb ik ook bij mezelf opgemerkt dat het lichaam vaak tatoeages en piercings afwijst en dienovereenkomstig reageert. Dit kan ook gebeuren met geïmplanteerde technologieën.

Ten slotte is er de discussie over gegevensbescherming, die te allen tijde moet worden gewaarborgd. Er zijn nog enkele hindernissen te overwinnen voordat dit onderwerp zich echt kan vestigen.

Ook interessant: hotels, waar de toekomst is ingetrokken

Nieuwsbrief & Messenger

Altijd op de hoogte van alle onderwerpen van het digitale leven met de LEAD-nieuwsbrief en de LEAD Tech-nieuwsbrief. Professioneel of privé. In uw inbox of via messenger.

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief
Abonneer je nu via messenger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *