De meest voorkomende geruchten over Instagram

Meer dan een miljard gebruikers in totaal, alleen al de verhalen gebruiken 400 miljoen mensen per dag – de relevantie van Instagram voor marketing groeit bijna dagelijks. Geen wonder dat merken, allerlei soorten adverteerders en particulieren alles doen wat in hun vermogen ligt om het maximale bereik op het platform te bereiken. Er zijn altijd geruchten en mythen. OMR heeft Heiko Hebig, Partnership Manager voor Noord-Europa op Instagram, geconfronteerd met de meest hardnekkige – en de criteria waarmee berichten echt in de feed van de gebruiker terechtkomen.

OMR: Veranderingen in feedalgoritmen in het verleden zijn niet erg positief geweest voor sommige platforms. Waarom kunnen Instagram-gebruikers niet kiezen tussen de nieuwe sorteervolgorde en de chronologische feed?

Heiko Hebig: Er zijn altijd mensen die zich tot mij wenden die het gevoel hebben dat ze berichten volledig hebben gemist sinds de feed van 2016 werd aangepast. Ik zou heel duidelijk willen zeggen: gebruikers zien tegenwoordig meer dan 90 procent van de feed van de feed, vergeleken met minder dan de helft op het moment van de chronologische feed. Daarom hebben we besloten om te veranderen, dus er is meer interactie op Instagram vandaag, niet minder.

tonen

OMR: Toch willen sommige gebruikers de chronologische feedback.

Hebig: Natuurlijk begrijpen we ook dat sommige mensen nog steeds de voorkeur geven aan een chronologische feed. Daarom vind ik het belangrijk om onze gedachten achter het nieuwe algoritme uit te leggen.

Onze grootste zorg is om mensen op Instagram de best mogelijke ervaring te bieden – al het andere zou voor ons en de gebruikers geen zin hebben. We doen voortdurend kwalitatief en kwantitatief onderzoek en de gegevens laten duidelijk zien dat mensen een betere ervaring krijgen met een gewogen feed die niet chronologisch is.

OMR: Een veel voorkomend argument van critici is dat ze niet langer alle berichten van de kanalen die ze volgen zouden zien.

Hebig: Instagram verbergt niets. Elk bericht van alle profielen gevolgd door een gebruiker verschijnt in de feed. Afhankelijk van het aantal accounts dat u volgt en hoe vaak de app wordt gebruikt, kan dit natuurlijk betekenen dat u een tijdje moet scrollen om alles te zien. Om u een nog beter begrip van de feed te geven, hebben we in juli het bericht ‘Je bent op de hoogte’ geïntroduceerd. Met deze melding geven we aan wanneer gebruikers de afgelopen dagen alle berichten hebben gezien.

Omgekeerd betekent dit natuurlijk ook dat elke gebruiker het in eigen handen heeft, hoeveel accounts hij volgt en hoeveel inhoud er in zijn eigen feed verschijnt. In de tussentijd kunt u als gebruiker optioneel beslissen of u bepaalde inhoud van inhoud in de feed of in de verhalen wilt zien en dus nog betere controle hebt.

OMR: Momenteel geeft het de indruk dat video’s de voorkeur hebben in de feed.

Hebig: het algoritme geeft meestal geen voorkeur aan een specifiek formaat. Of iemand meer foto’s of video’s in hun feed ziet, hangt af van of de profielen die u volgt, meer foto’s of video’s zullen posten. Maar om het duidelijk te zeggen: de trend is duidelijk in de richting van video, zowel in de feed als in de verhalen – en natuurlijk zelfs IGTV.

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om een ​​video op te nemen en op Instagram te publiceren, en steeds meer gebruikers doen dit dagelijks. We zien dus veel meer bewegende beelden in de feed dan een paar jaar geleden. En de community kijkt ook graag naar video’s. Dus ik raad iedereen zeker aan om te experimenteren met video’s op Instagram.

OMR: trefwoord IGTV – kunt u gebruiksnummers bellen?

Hebig: Concrete cijfers op IGTV kunnen we momenteel niet communiceren. De interesse in makers en mediabedrijven is in ieder geval ongebroken. De Instagram-sterren “Lisa en Lena” hebben bijvoorbeeld onlangs het eerste deel van een kleine documentaireserie uitgebracht. Daarin worden ze nauw begeleid bij de voorbereidingen voor hun presentatie in “The Dome”.

OMR: Een hardnekkig gerucht is het zogenaamde schaduwverbod, het geheim blokkeren van bepaalde inhoud.

Hebig: Er is geen Shadow Banning op Instagram. Deze term is niet door ons bedacht. De weergave van hashtag-pagina’s is echter persoonlijk en dynamisch. Dit kan soms de indruk wekken dat een bepaalde foto of video niet aan een bepaalde gebruiker wordt getoond. We beschermen onszelf ook, zoals elk digitaal platform, tegen spam en misbruik. Niets wordt verwijderd tenzij de inhoud de communityrichtlijnen schendt.

OMR: Welke rol spelen hashtags bij de zichtbaarheid van berichten? Er lijkt een trend te zijn om het maximum te maximaliseren, omdat er hoop is om meer bereik te genereren.

Hebig: We raden je aan niet meer dan tien hashtags te gebruiken, anders is het te verwarrend. Dit geldt voor zowel berichten als reacties.

OMR: We blijven het advies horen om van zijn profiel een zakelijk account te maken. Dat vergroot het bereik.

Hebig: het maakt niet uit of het standaardprofiel of bedrijfsaccount is: het type profiel heeft geen invloed op het bereik van de berichten. Iedereen die zijn bedrijf met Instagram wil promoten, moet en moet absoluut een zakelijk account gebruiken, dwz het standaardprofiel in de instellingen omzetten in een bedrijfsaccount. Als analyse-instrument of voor communicatie met de gemeenschap heeft deze optie veel voordelen.

OMR: Verhalen lijken het platformformaat van het uur te zijn. Heeft hun gebruik op Instagram invloed op de zichtbaarheid van reguliere berichten in de feed?

Hebig: Nee, noch het gebruik van verhalen, noch de live-functie heeft invloed op de zichtbaarheid van berichten in de feed.

OMR: En hoe zit het met de post-frequentie? Heeft dat invloed op de zichtbaarheid van reguliere berichten in de feed?

Hebig: Nee, dat heeft ook geen invloed op de zichtbaarheid van berichten in de feed.

OMR: op basis van welke criteria bepaalt het Instagram-algoritme op welke berichten ik wordt gespeeld?

Hebig: elke feed is gepersonaliseerd en evolueert, afhankelijk van hoe mensen de app gebruiken. Maar zoals u zei, kunt u alle inhoud zien van alle profielen die u volgt. Het algoritme zorgt alleen voor de best mogelijke sortering. Naast de frequentie van app-gebruik, het aantal profielen dat u volgt en de hoeveelheid tijd die u doorbrengt, zijn er drie factoren die bepalen welke inhoud u eerder op Instagram ziet in de feed.

OMR: En dat zou zijn?

Hebig: Ten eerste zijn dat belangen. We proberen inhoud te wegen zodat gebruikers de dingen zien die hen meer interesseren. Hier is bijvoorbeeld het aantal likes en reacties belangrijk, maar ook de tijd die een gebruiker besteedt aan content van bepaalde profielen en vele andere signalen die helpen bij de beoordeling. Aan de andere kant spelen relaties natuurlijk een rol. Berichten van mensen met wie een gebruiker in het bijzonder in de buurt is, bijvoorbeeld omdat hij in het verleden vaak contact met hem heeft gehad, zij het via opmerkingen, directe berichten of berichten, zijn hierboven gesorteerd. Bovendien is het niet verrassend synoniem met tijdigheid. Onlangs geposte inhoud zal waarschijnlijk bovenaan verschijnen dan berichten die al enkele dagen oud zijn.

OMR: Bedankt voor het interview.

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd door Online Marketing Rockstars (OMR).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *