Schokkend onderzoek: wat onze smartphonebatterijen ons over ons vertellen

De ontwerper Karl Lagerfeld is altijd voorstander geweest van een goed gezegde. Sommigen van hen gingen meteen het verhaal in. Zijn meest bekende sprak de joggingbroek ver weg van de sportschool van elke raison d’être. “Wie een paar trainingsbroek draagt, heeft de controle over zijn leven verloren”, zei het mode-icoon in 2012 in de ZDF-talkshow “Markus Lanz”.

Wat de Lagerfeld, die in februari stierf, destijds niet vermoedde: zijn stelling van trainingsbroek kan nu ook worden toegepast op smartphones. Of liever, lege smartphonebatterijen. Tenminste, dit was het resultaat van het onderzoek van Cass Business School onder forenzen in Londen.

Batterijen onder de 50 procent roepen diepe angstgevoelens op

“Mensen herinneren zich niet langer dat hun bestemming tien kilometer of tien metrostations ver weg is”, zegt Dr. Thomas Robinson, een docent in marketing en hoofdauteur van de studie. “Ze schatten de afstand bijvoorbeeld op 50 procent Batterij. “Dienovereenkomstig neemt de batterij van de smartphone niet alleen de tijd- en afstandsbeoordeling, maar is het zelfs een soort” Feel-Good “-meetapparaat of juist het tegenovergestelde. Een volle batterijstatusindicator gaf de respondenten” een positief gevoel ” zegt Robinson, waardoor ze de indruk hebben dat ze al het mogelijke kunnen en doen, maar batterijen die minder dan halfvol waren, produceerden ‘gevoelens van diepe angst en ongemak’.

tonen

Een geïnterviewde vertelde de studie, waarvoor 60 tot 90 minuten interviews werden afgenomen met de mensen, dat hij op een dag moest wachten op een vertraagde trein: “Ik zag dat de batterij slechts 57 procent was en leeg werd Toen ik eindelijk in de trein stapte, had ik nog maar 15 tot 20 procent over en dacht: ‘Shit!’ Elke keer dat een procent minder werd weergegeven, heb ik er echt nota van genomen. “

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Studie – Digitalisering creëert banen

“Als het van 100 naar 0 procent gaat, ben je naakt en bevriest”

Is het al zo ver dat de batterijen van de mobiele telefoon onze emotionele toestand bepalen? Af en toe lijkt dit echt het geval te zijn. Een 25-jarige beschreef het in haar interview: “Een volle batterij betekent ‘goed om de dag te beginnen’ op 50 procent denk ik ‘Oh God, ik kan beter de updates op de achtergrond stoppen, de economy-modus activeren en Schakel Instagram en de e-mails uit, want anders zal het waarschijnlijk de geest opgeven. ‘Met 30 procent zou ik geen plezier meer hebben en dat zou gewoon’ AHHHHH ‘zijn. “

Een 35-jarige manager gaat zelfs nog verder: “Als je op een koude dag onder de douche staat en iemand de kraan dichtdraait, zo voelt het, denk je: ‘Zet het op, zet het op’ omdat je het koud hebt Dat is wat er gebeurt als je van 100 naar 0 procent gaat – je bent naakt en bevriest, je ervaart veel emoties. ”

Het batterijbeheer structureert de dagelijkse activiteiten van veel mensen

De antwoorden van de respondenten leiden de auteurs van het onderzoek tot het besef dat batterijbeheer de dagelijkse activiteiten van mensen structureert – van geschillen over wie hun apparaat naast het bed kan opladen tot de beslissing waar ze gaan winkelen, om toegang te krijgen tot extra laadpalen.

“Ik zei: ‘Waar gaan we nu heen, weet je wat, laten we naar Westfield gaan.’ En ze vroeg: ‘Waarom?’ Omdat ik mijn smartphone in het Westfield Shopping Center kan opladen, werd ik gek van het feit dat mijn batterij leeg kon raken “, zei een 33-jarige die een lange omweg maakte tijdens een shoppingtrip met haar vriend om de batterij van de smartphone op te laden.

Degenen die bereid zijn om bijna elke omweg en grillige actie te ondernemen om het batterijniveau zo hoog mogelijk te houden, noemen zichzelf “control freaks” volgens de studie of beweren “belast te zijn met een obsessieve-compulsieve stoornis”.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Media-educatie – “Het verslavende effect is vergelijkbaar met elke materiële drug”

Lege batterij? Dat staat voor wanordelijke en meedogenloze mensen

Maar de studie brengt heel verschillende aspecten aan het licht. Ze concludeert dat mensen zichzelf en anderen identificeren met betrekking tot het handhaven van hun batterijstatus. Zo beoordeelden respondenten die mensen die de batterijen van hun mobiele telefoon regelmatig leeg laten als ‘wanordelijk’ en ‘roekeloos’. Volgens Robinson worden deze mensen “beschouwd als zijnde buiten de sociale norm van verbonden zijn”.

Ze kunnen geen ‘competente leden van de samenleving’ zijn voor anderen. Zijn conclusie: “Telefoons zijn zo’n allesomvattende hub geworden dat een onvermogen om de levensduur van de batterij effectief te beheren staat voor het onvermogen om de levensduur te beheren.”

Wat ooit de trainingsbroek van Karl Lagerfeld was, is vandaag de lege smartphonebatterij. Het is alleen maar te hopen dat de wens om niet constant (alleen) verbonden te zijn met de digitale wereld – en zich zo nu en dan op de analoge te concentreren, al snel een opleving beleefde die net zo verrassend was als de goede oude joggingbroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *