TechDaily: Facebook nu met nieuws voor de overledene

Facebook nu met nieuws voor de overledene

Facebook gedenkteken
Virtueel condoleanceboek van Zuckerberg. Facebook wil rouw helpen (Foto: Facebook)

Wij van LEAD zien het carnaval dinsdaggeluk vastberaden tegemoet en beginnen met een virtueel condoleanceboek dat Facebook introduceert. In de Accounts van de Overleden, die Facebook “Memorialized Accounts” noemt, kunnen overlevenden en vrienden nu hun laatste groeten en gedachten achterlaten in hun eigen gebied. Om zo te zeggen: “Berichten aan Sam” in plaats van “Berichten van Sam”. Deze ‘eerbetoon’ staat los van de werkelijke tijdlijn en moet dienen als tegenhanger van een echt condoleanceboek. Volgens TechCrunch heeft Facebook de eerste gebruikers al over het nieuws geïnformeerd – met de ietwat bizarre aanhef: “Als uw Facebook-account een herinneringsaccount is …” Laten we hopen dat het bericht de geadresseerden levend en in goede gezondheid heeft bereikt.

Spelen, instellen en buigen: het schermglas voor de opvouwbare iPhone

Buigglas
Zal het buigen? Hier komt het glas voor de opvouwbare iPhone (Foto: Corning)

Als Apple ooit een opvouwbare iPhone bouwt – dan zou de technologie veel overtuigender en volwassener moeten zijn dan in de “zeer mooie” eerste pogingen van Samsung en Huawei. Apple-leverancier Corning, met zijn “Gorilla Glass” -pionier in smartphoneschermen, wil zijn steentje bijdragen. De Amerikanen hebben nu een flexibel glas geïntroduceerd dat in de toekomst perfect zou kunnen zijn voor een kinky iPhone. Het glas is 0,075 millimeter dun en kan ongeveer 200.000 keer worden gebogen in een straal van 5 millimeter. Zelfs met 50 openingen per dag zou dat genoeg zijn voor ongeveer elf jaar. Volgens CultofMac zou het buigglas in alle opzichten superieur zijn aan de plastic oplossingen van Samsung en Huawei. Het is echter onwaarschijnlijk dat een buigende iPhone met het Corning-glas op de markt komt. Omdat er nog steeds een grote vangst is: het wonderglas is tot nu toe extreem gevoelig voor vallen.

Waarom “ji32k7au4a83” zo’n populair wachtwoord is

China toetsenbord
Semi-neutrale wachtwoorden worden ook gemaakt op Chinese toetsenborden (Foto: Amazon)

De website “Have I Been Pwned” (HIBP) bevat miljoenen gekraakte wachtwoorden van over de hele wereld. Tijdens het bladeren door de data-expert merkte Robert Ou op dat het vrij complexe wachtwoord “ji32k7au4a83” ongewoon gebruikelijk is. Ou vond het raadselachtige wachtwoord op 141 plaatsen en vroeg zijn Twitter-volgers om een ​​mogelijke verklaring. En dat kwam snel: in het zogenaamde Zhuyin-Fuhao-systeem, dat de Chinese nationale taal Mandarijn in westerse karakters vertaalt, staat “ji32k7au4a83” eenvoudig voor het Engelse “Mijn wachtwoord”. Dus de vermeende cijferletter salade is niet te slim wachtwoord. En we leren: de Chinezen zijn niet slimmer dan wij.

LOL HET IS “我 的 密码”.

Letterlijk “Mijn wachtwoord”.

– Peter Barfuss (@ bofh453) 1 maart 2019

Snelheidslimiet: Volvo staat op 180

Volvo
Geen gazon meer! Deze bestuurder ziet er chagrijnig uit omdat Volvo een maximumsnelheid van 180 introduceert voor de veiligheid (Foto: Volvo)

Als de federale overheid dit ondanks alle goede argumenten niet kan, dan stelt Volvo zichzelf en zijn klanten een eigen snelheidslimiet. Nieuwe voertuigen van de Zweedse autofabrikant zullen in de toekomst met 180 km / u worden afgesloten – ze zullen niet sneller rijden. De maatregel maakt deel uit van Volvo’s “Vision 2020”, volgens welke vanaf volgend jaar geen nieuwe mensen zullen sterven of ernstig gewond raken in nieuwe Zweedse modellen. In ieder geval is de beveiligingsmaatregel alleen relevant voor Burundi, Somalië, Afghanistan, Nepal, Noord-Korea en Duitsland – de enige landen die nog geen wereldwijde snelheidslimiet hebben ingevoerd. Volvo-baas Hakan Samuelsson zei tegen Reuters: “Om ons doel te bereiken, moeten we ook zorgen voor het gedrag van de chauffeurs.” Zijn hoop op de verleidelijke Duitse markt: “We kunnen niet iedereen behagen, maar ik denk dat we ook nieuwe kopers aantrekken, en ik geloof ook dat Volvo-klanten in Duitsland waarderen dat we om veiligheid geven . “

De beste ideeën voor de volgende Apple Watch

Bekijk Os 6
De tijd wordt altijd getoond – een van de ideeën voor de volgende Watch-software van Apple (Foto: Matt Birchler)

Op dit moment zijn er talloze halfbakken concepten voor het vouwen van iPhones en het vouwen van iPads. De ideeën voor watchOS 6, gepresenteerd door ontwerper Matt Birchler, zijn veel realistischer en verfijnder. Apple toont het volgende besturingssysteem voor zijn horloge, hoewel alleen op de WWDC in de zomer. Maar als ten minste enkele ideeën van Bircher worden geïmplementeerd, zou Apple veel nieuwe kopers van horloges kunnen aantrekken. Onder hen zijn een nieuwe paarse fitnessring voor goed slapen en welzijn, bellen als apps van derden en een modus die de tijd en toetsinformatie “Altijd aan” op het scherm weergeeft. Dat zou de levensduur van de batterij kosten, maar zou niet te dramatisch moeten zijn dankzij het OLED-display en de donkere achtergrond. De optionele duurweergave is geschikt voor gebruikers die de tijd altijd willen lezen, zoals bij een gewone klok.

Het einde van LEAD: The Women’s World Women’s Day

Twitter lacht erom op Shrove Tuesday: Volgens de Tweet heeft het bestuur van de Hamburgse vastgoedgroep Engel & Völkers het over de Wereldvrouwendag “over vrouwelijke rolmodellen”. En op de foto staan ​​vijf saaie witte uniforme stropdas mannen – geen spoor van vrouwen of zelfs vrouwelijke rolmodellen. Voor de vrouwvrije Wereld Vrouwendag is het goed om veel Twitter belachelijk te maken. Bijvoorbeeld: “Deel 2 van de serie: Directie voor de ontwikkeling van dieselmotoren legt de voordelen uit van # Elektrische mobiliteit” Deel 3: Verslag over atoombomsslachtoffers in Hiroshima over de voordelen van atoomenergie. # Kan niet denken “

#Weltfrauentag @engelvoelkershq – het bestuur spreekt over vrouwelijke rolmodellen. # 8M https://t.co/ld4lIaphfo pic.twitter.com/t7pZtCKqeF

– Engel & Völkers (@EVSHNord) 4 maart 2019

Trouwens: TechDaily is ook beschikbaar als een nieuwsbrief en als een vaardigheid (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *