Over de interactie van mensen en merken

Op sociale mediaplatforms delen en cultiveren mensen hun passies, wisselen ze meningen uit, becommentariëren, beoordelen en genieten ze samen. Niet zelden vormen ze gemeenschappen naar hun voorkeur om over hun interesses te praten. Ze willen inspraak, ze willen gevraagd worden en ze willen zien wat anderen denken over de kwesties waar ze het over hebben.
Precies waarom de integratie van Communties ook voor merken zinvol kan zijn. Als je het verstandig doet, kun je behoorlijk succesvol zijn met de integratie van je eigen merkgemeenschap via platforms zoals Facebook. Wat is er voor nodig? Bovenal kennis over de passies en interesses van de mensen en het gerichte gebruik van verschillende mogelijkheden van maatschappelijke betrokkenheid.

Merken kunnen communities, zoals Facebook-groepen, op verschillende manieren gebruiken. Je kunt zelf nieuwe groepen maken en een nieuwe “toegewijde fanbase” initiëren met een uniek, creatief idee. U kunt leden van hun pagina’s uitnodigen. En ze kunnen de aandacht op hun groep vestigen via wedstrijden en Facebook-advertenties. De groepen moeten echter altijd een toegevoegde waarde voor de leden hebben en bovendien activerende elementen bieden, zodat daar echt iets gebeurt.

tonen

Account overname

Digitale goeroe Gary Vaynerchuck noemde Account Takeovers terecht een geweldig voorbeeld van een 50/50 waardenuitwisseling, een samenwerking tussen merk en beïnvloeder die eigenlijk beide partijen gelijk dient. En hij heeft volkomen gelijk. En dat is precies waarom zoveel bedrijven (waaronder AboutYou) er momenteel mee experimenteren. Accountovername verwijst naar de tijdelijke “kaping” van een marktaccount door een beïnvloeder of een lid van de gemeenschap, die eerder werd geselecteerd, bijvoorbeeld door een loterij. Accountovernames zijn ook een goede manier om een ​​sterke community op te bouwen, omdat ze het bedrijf bijzonder toegankelijk maken.

Door gebruikers gegenereerde inhoud

Op sociale mediaplatforms zoals Facebook of Instagram profiteren bedrijven van de activiteit van hun gemeenschap, met name hun inhoud en betrokkenheid bij zakelijke inhoud. Voor merken die een community een raamwerk willen geven voor open uitwisseling, betekent dit: sterke focus op het stimuleren van door gebruikers gegenereerde inhoud – in de vorm van verhalen, video’s en foto’s. Er zijn nu veel mooie voorbeelden van campagnes die op dit soort inhoud vertrouwen en deze voor hun eigen kanalen gebruiken.

Enquêtetools

Enquêtes over berichten of verhalen zijn een geweldige manier om uw gemeenschap actief te betrekken bij de besluitvorming of om hun mening te vragen. In Verhalen kunnen foto’s worden verwerkt via stickers en GIF’s uiterst vermakelijk. De beperkte responsopties polariseren, onmiddellijke resultaten weerspiegelen een zeer directe mening. Beide zijn perfecte triggers voor verdere interacties.

Live vragen en antwoorden

Vragen- en antwoordsessies, bijvoorbeeld via Facebook Live, zijn een belangrijk hulpmiddel om directe uitwisseling met de gemeenschap te stimuleren. Goed voorbereid, authentiek gemodereerd en begonnen met goede vragen over ijsbrekers, breng zo’n vragensteller veel verkeer. Bovendien kan het bereik van deze levens worden vergroot via bekende moderators of deelnemers, evenals wedstrijden.

Red Bull laat zien hoe het werkt

Typisch voor een merk dat altijd een beetje buiten de gebaande paden is, heeft Red Bull opgeroepen voor een studentenuitdaging met de ‘Can You Make It ?’-uitdaging. Het doel: jonge studenten inspireren voor het merk Red Bull. Het idee: deelnemende teams moeten door Europa reizen – zonder contant geld en creditcard. In plaats daarvan werden 24 Red Bull-blikken gebruikt als valuta, die met veel charme en onderhandelingsvaardigheden moesten worden ingewisseld voor eten, slapen en transport. De uitdaging: Onderweg moeten de teams zoveel mogelijk avonturen beleven, met video’s, foto’s en co-documenten en op zijn best de andere teams met hun eigen avonturen overtreffen. Studententeams van over de hele wereld kunnen zich aanmelden.

27 miljoen videoweergaven en 4,3 miljoen unieke kijkers

In april 2018 begonnen meer dan 200 teams uit 60 landen aan hun zevendaagse avontuurlijke reis. De hele uitdaging ging gepaard met video’s op Facebook. Bij enquêtes en live video’s was de gemeenschap actief betrokken. De opkomst was aanzienlijk: meer dan 27 miljoen videoweergaven en 4,3 miljoen unieke kijkers – dit zijn slechts twee van de succesverhalen van de Red Bull ‘Can You Make It ?’-uitdaging.

De activering van de gemeenschap gebeurde in drie fasen: een brede bewustmakingscampagne vestigde de aandacht van de studenten op de uitdaging. In een videocampagne op Facebook en Instagram riep Red Bull de gemeenschap van jonge studenten op om de ‘Can You Make It ?’-uitdaging aan te gaan. Een Messenger Bot hielp met de toepassing als coach en was ook ondersteunend tijdens de competitie. Eindelijk, in de deelfase, #Can You Make It? deelde alle interessante Europese avonturen van de studenten. Op basis van deze door gebruikers gegenereerde inhoud heeft Red Bull verschillende ‘Best of: Can You Make It?’ -Compilaties gemaakt aan de Red Bull ‘Can You Make It?’ Aan het einde van de uitdaging. Facebook-pagina werd gepubliceerd.

Christina Keller Facebook
Foto: Facebook

Christina Keller leidt de Creative Shop voor Facebook en Instagram in Midden-Europa. Samen met haar team ondersteunt ze bedrijven en agentschappen bij het ontwikkelen van innovatieve ideeën voor de Mobile First-omgeving. Voordat ze in augustus 2015 bij Facebook kwam, werkte ze voor verschillende reclamebureaus – waaronder Jung von Matt, TBWA en DDB – en later voor Deutsche Bahn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *