How to: analyse van sociale media

Vorige week was het onderwerp social media management. De tools waarmee u een overzicht krijgt van alle of op zijn minst de meeste activiteiten in het sociale netwerk.

Dat alleen is niet voldoende als u uw sociale media professioneel wilt laten werken. Ten slotte zijn er nog een paar open vragen of taken.

Hoe goed en effectief is bijvoorbeeld wat u doet? Hoe kan inhoud efficiënt worden gemaakt en gedistribueerd? En hoe houd je bij wat er in de wereld gebeurt?

Daarom gaat het tweede deel van How to for social media professionals vandaag over analyse, aggregatie en contentcreatie.

Hulpmiddelen voor analyse

sociale Rank

Zelfs als je een redelijk grote aanhang achter je hebt, blijft de vraag hoe waardevol het is. Met Socialrank kan een zeer nette analyse van de eigen gemeenschap worden bereikt. Niet alleen dat men het kaf van de tarwe kan scheiden; Bovendien kunnen influencers behoorlijk goed uitfilteren.

tonen

Natuurlijk loont het alleen om bij een bedrijf te werken of anders zo’n grote volger op te bouwen dat je het onmogelijk alleen kunt zien.

Socialrank kost ook iets – hoeveel vertelt het bedrijf op aanvraag. Kleine bedrijven, non-profitbedrijven, startups en (self-statement Socialrank) beroemdheden krijgen immers korting.

Likealyzer

En nog een van de serie “Weten hoe goed je je werk doet”: de Likealyzer neemt Facebook-pagina’s en genereert nauwkeurige analyses. In combinatie met aanbevelingen voor actie en andere gimmicks, kunt u het gebruiken om uw Facebook-pagina (‘s) correct te optimaliseren. Nogmaals, het is de moeite waard voor professionals in de sociale media, vooral omdat het bij Likealyzer een kleine gratis versie is, maar alleen de basis biedt. Daarna wordt het in rekening gebracht, prijzen op aanvraag.

Howsociable

Relatief goedkoop (tot $ 99 per jaar) is howsociable. Hoewel er ook een gratis basisaccount is, maar gooit met Foursquare, LinkedIn of Google Plus alleen netwerken uit de tweede of derde divisie. En natuurlijk is de kwaliteit van de resultaten niet helemaal vergelijkbaar met de eerder gepresenteerde tools. Voor beginners en kleinere bedrijven, maar een goed compromis.

Ook op het notitieblok voor analysehulpmiddelen voor sociale media: Socialhub, Mention en Socialyser.

Planning en aggregatie

Meet Edgar

Goede planning is alles. Voor mensen die veel inhoud op veel platforms moeten verspreiden, is Meetedgar een leuke tool. Meetedgar is een pure planning- en publicatie-tool en heeft niets te maken met monitoring en analyse.

Het is niet bepaald een koopje voor $ 49 per maand. Niettemin misschien de moeite waard, want je kunt inderdaad vooruit plannen en veel “op schema” zetten.

Feedly

Maar het gaat niet alleen om het verspreiden van zoveel mogelijk content op sociale netwerken. Je moet ook weten wie wat wanneer en waar heeft gepubliceerd. Oud maar bewezen: Feedly, nog steeds een zeer effectieve en nuttige content-aggregator die je helpt dingen in een verwarrende wereld bij te houden. Tenminste een beetje.

Vooral omdat Feedly heel goed kan worden georganiseerd en gesorteerd via boards. De tool kan u veel tijd besparen.

inhoud

Adobe Spark

En als u gewoon inhoud voor sociale netwerken wilt bouwen, zonder de gedoe en mogelijk dure omgeving? Adobe Spark is nog steeds een van mijn (gratis) favoriete oplossingen.

Foto’s, korte video’s, grafische afbeeldingen – alles wat je nodig hebt in dagelijkse sociale media kan eenvoudig worden gemaakt. Zowel op desktop als mobiel.

Voor het notitieblok: Canva (afbeeldingen), Tyle.io (webvideos).

Giphy

De veteranen van het web moeten waarschijnlijk rustig grinniken om het onderwerp: GIF’s waren ooit erg trendy, ongeveer 20 jaar geleden. Zoals zo veel in de digitale wereld, maken de kleine animaties een comeback. Of sociale netwerken of messenger – GIF’s zijn meer aanwezig dan ooit.

Giphy is een leuke site die niet alleen GIF’s gemakkelijk vindbaar maakt, maar ook snel en gemakkelijk kan worden geïntegreerd in vrijwel elke vorm van communicatie. Ook beschikbaar als browserextensie; Bijvoorbeeld voor Firefox, Chrome en Safari of als een plug-in voor Gmail. Aan de andere kant kun je moeiteloos je eigen video’s of foto’s maken met GIF’s.

Ook interessant: Hoe: Adobe Rush

Teaserbild Nieuw

Minimale online of technische liefhebber?

Tinder vervangt de bar, Alexa de secretaresse. De digitale wereld is al lang één geworden met de echte wereld. Maar iedereen wil de realiteit niet geloven. Hoe zelfverzekerd beweegt u in het netwerkleven?

Doe de test hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *