TechTäglich: Tweets bewerken – zo werkt het

Tweets bewerken – zo werkt het

Spelfouten of inhoudelijke onzin ontdekt in een tweet, maar alleen na verzending – dat is dom. Omdat Twitter zelfs 13 jaar na zijn uitvinding geen bewerkingsfunctie biedt. Enige omslachtige manier om een ​​tweet te corrigeren: Kopieer de foutieve tekst, verwijder de tweet en corrigeer de post nieuw. Geen wonder dat bewerking hoog op het verlanglijstje van veel Twitterers staat. En al snel, dus 9to5Mac, zou het zelfs zo ver kunnen zijn: in een ellenlangen-interview met podcaster Joe Rogan legt Twitter-baas Jack Dorsey onder andere uit hoe de correctie zou kunnen werken. Gebruikers konden dus hun tweets later bewerken. Maar de originele versie zou ook beschikbaar blijven – om historische redenen. Gebruikers hebben tussen de 5 en 30 seconden om hun tekst te beoordelen na het indienen. In dit venster zou de tweet voor andere gebruikers nog niet zichtbaar zijn. “Precies dit concept waar we momenteel naar kijken”, zegt Dorsey.

“En de marmot begroet elke dag” als een VR-game

De cultfilm ‘And Groundhog Day’ met Bill Murray uit 1993 krijgt een opvolger – maar niet in de bioscoop, maar als een VR-videogame. Sony Pictures heeft zojuist de game “Groundhog Day: Like Father Like Son” uitgebracht voor de PlayStation VR-bril en de Oculus Rift- en Vive-bril. De held van het spel is Phil Connors Jr., de zoon van Bill Murray. Net als zijn vader zit hij vast in een time warp die hij alleen kan verlaten als hij ‘de echte waarde van vriendschap en familie erkent’. Volgens Engadget verschijnt de game natuurlijk niet meteen op “Groundhog Day” – maar ergens in de loop van het jaar 2019.

Wachtwoordeigenaar dood – crypto-uitwisseling verliest $ 190 miljoen

Bitcoin-wachtwoord
Niet al het goud dat glinstert: Bitcoins zijn nutteloos zonder wachtwoord (Foto: 123rf.de)

Ongewoon technisch nieuws van de dag: QuadrigaCX, de Canadese crypto-uitwisseling, kan zijn klanten niet langer $ 190 miljoen betalen in bitcoins en andere cybervaluta’s – omdat hun oprichter Gerald Cotten onverwacht stierf in India in december. En de 30-jarige was volgens Coindesk de enige die het wachtwoord kende om het geld vrij te geven. Het bedrijf moet nu faillissement aanvragen. Cotten was op reis in India om een ​​weeshuis voor vluchtelingenkinderen te openen. Hij stierf daar vlak voor Kerstmis aan de ziekte van Crohn. Hoewel wordt gezegd dat zijn weduwe Jennifer Robertson in het bezit is van Cottens-laptop – maar blijkbaar zo goed beveiligd dat zelfs slimme hackers geen toegang konden krijgen.

Batterijfabrikant brengt 26 smartphonemodellen

Energizer smartphones
Kijk bijna als enorme batterijen – de Energizer-smartphones met pop-upcamera (Foto: Energizer)

Ongewoon is ook dit bericht in de aanloop naar de mobiele radiobeurs MWC, die op 25 februari in Barcelona begint. Batterijfabrikant Energizer wil grote stappen zetten in de smartphonebusiness – en in Barcelona zal het 26 (!) Nieuwe modellen tonen die zijn gemaakt met de hulp van de Franse fabrikant Avenir. Energizer belooft eenvoudige telefoons en smartphones in alle prijsklassen, inclusief topmodellen met intrekbare camera’s, opvouwbare schermen en een enorme batterij van 18.000 mAh. Volgens The Verge gaat dit echter over drie verschillende telefoons, het Amerikaanse bedrijf verpakt al deze functies niet in een smartphone.

Apple: Siri verliest haar baas

Siri baas
Assistent zonder baas: Apple’s Siri (Foto: Apple)

“Hé Siri, waar is je baas?” “Geen idee.” De niet altijd zeer intelligente taalassistent van Apple heeft haar baas verloren. Bill Stasior, die sinds 2012 de Siri-ontwikkeling leidde, bevindt zich volgens TechCrunch niet meer in die positie, maar blijft blijkbaar bij Apple. Of zijn overdracht te maken heeft met het feit dat Siri de afgelopen jaren achterop is geraakt in termen van spraakverstaan ​​en functies achter Amazon Alexa en ook achter de Google Assistent, is nog niet bekend.

Het einde van de LEAD: de beste commercials uit de Super Bowl

De New England Patriots hebben (helaas) de Super Bowl tegen de Los Angeles Rams gewonnen in een verontrustend saai eindspel. Meer spannend en spectaculair waren de commercials tijdens de pauzes, die traditioneel veel aandacht trokken bij de Super Bowl. Van Serena Williams (voor het datingnetwerk Bumble) tot de Backstreet Boys (voor de Nacho-maker Doritos) waren veel supersterren te zien. En hier is de verzameling van de beste commercials uit de Super Bowl.

Trouwens: TechDaily is ook beschikbaar als een nieuwsbrief en als een vaardigheid (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *