Aanbevelingen zijn zinloos wanneer u een partner zoekt

LEAD: Christiane, Du je bent een psycholoog en socioloog. Hoe definieer je liefde: vlinders in de buik, een diep gevoel van verbondenheid, of is het gewoon een gegevensvergelijking?

Christiane Lénard: In het gelukkige geval begint een liefdesrelatie met verliefd zijn en vlinders in de buik voelen, waarna een diep gevoel van verbondenheid ontstaat. Het maakt niet uit of de liefde online of offline is begonnen. Voor de liefde is echter meer nodig: begrip, empathie, respect en vooral een goede communicatie tussen beide partners.

LEID: Hoe kan het mysterie van liefde worden ontcijferd?

Christiane Lénard: Het parship-principe brengt matching partners in twee stappen samen. Eerst maken we op basis van onze vragenlijst een profiel van voor partnerschap relevante persoonlijkheidskenmerken. Vervolgens vindt de matching plaats: Op basis van de persoonlijkheidsprofielen stelt Parship partners voor met wie er een evenwichtige mix is ​​van overeenkomsten en toevoegingen. Dat dit werkt, wordt weerspiegeld in ons succespercentage. 38 procent van onze Premium-leden vond een partner tijdens hun lidmaatschap.

tonen

LEAD: Wat is je algoritme en hoe werkt het om de perfecte match te krijgen?

Christiane Lénard: Ons principe is: zoveel mogelijk gelijkenis en zoveel mogelijk verschil als nodig. Onze focus ligt op functies die echt relevant zijn voor een partnerschap. Je kunt jezelf afvragen of het belangrijker is voor een vervuld partnerschap, of je partner bruin, blond of zwart haar heeft of dat ze allebei dezelfde behoefte hebben aan nabijheid en activiteit of hoe goed ze luisteren en deelnemen aan conflictsituaties kan. Deze belangrijke functies, we noemen ze partnerschaprelevant, zijn te vinden op basis van onze vragenlijst die in uw profiel is ingevuld. Dit zal je eerst vertellen hoe je “vinkt” in een partnerschap. De functies worden vervolgens geëvalueerd op basis van 136 regels in een matching-algoritme, wat resulteert in de matching-punten. Hoe hoger de overeenkomende punten, hoe groter de kans op een gelukkig partnerschap.

LEIDEN: Welke criteria worden geëvalueerd in de test?

Christiane Lénard: Onze test meet 32 ​​partnerschaprelevante kenmerken. Dit resulteert in het individuele persoonlijkheidsprofiel, het bevat dus b.v. Verklaringen over hoe groot hun verlangen naar contact met de partner of contact, hoe ze omgaan met frustratie of hoe graag ze een normaal leven willen en hoe ze communiceren en nog veel meer functies. De individuele resultaten van de persoonlijkheidsmeting van de partnerzoekers worden vergeleken en vergeleken of geëvalueerd. Dit is de matching, dat wil zeggen, gebaseerd op 136 algoritmen, bijvoorbeeld, de karakteristiek van partner A in een karakteristiek van de individuele expressie in deze karakteristiek wordt vergeleken met partner B en geëvalueerd met een overeenkomstige score. Deze beoordeling kan er bijvoorbeeld goed uitzien op een bepaald kenmerk als beide partners vergelijkbaar zijn, waardoor ze een overeenkomstig hoge score krijgen in dit kenmerk. Voor andere kenmerken is het echter voordelig voor een harmonieus partnerschap om elkaar aan te vullen. Ten slotte worden de punten samengevat, gewogen en samengevat tot het totale wedstrijdresultaat.

LEID: Hoe controleer je of dit algoritme de juiste is?

Christiane Lénard: That door Professor dr. Hugo Schmale ontwikkelde procedures voor de identificatie en vergelijking van persoonlijkheidskenmerken die relevant zijn voor het partnerschap op basis van ervaringen die hij en zijn team van de psychologische faculteit van de Universiteit van Hamburg hebben verzameld in meer dan 40 jaar onderzoek. We zijn nu sinds 2001 op de markt. We vragen het onze leden en onze stellen ook regelmatig. We gebruiken de verkregen inzichten om ons systeem regelmatig aan te passen en bij te werken.

LEAD: Op basis van welke technologie is het algoritme gebaseerd? Spelen kunstmatige intelligentie of machine learning een rol?

Christiane Lénard: Ons matchmaking-systeem is geschreven in de programmeertaal Java. We kunnen u onze exacte formule niet vertellen. Omdat dat – net als het Coca-Cola-recept – natuurlijk heel geheim is. We maken geen gebruik van machine learning of kunstmatige intelligentie, omdat aanbevelingen van grote online retailers “andere klanten kopen ook XYZ” geen zin hebben als ze op zoek zijn naar een partner. In tegenstelling tot een online winkel die precies weet hoeveel paren van de bestelde schoenen zijn geretourneerd, krijgen we niet zoveel feedback over welke singles elkaar hebben gevonden en een paar zijn geworden. Uit verschillende vergelijkingen tussen online en offline koppels weten we echter al dat relaties gecreëerd door Parship gelukkiger zijn, koppels contracteren en sneller trouwen – zelfs zonder Machine Learning en kunstmatige intelligentie.

Parship Christiane Lenard Hoofd van wetenschappelijke ontwikkeling en matchmaking
(Afbeelding: Christiane Lénard)

LEID: Wat zijn uw visies: zullen mensen in de toekomst vertrouwen op een machine die hun perfecte partner zal berekenen? Hoe zou dat de samenleving veranderen? Is het denkbaar dat u in de toekomst op zoek gaat naar vrienden en collega’s?

Christiane Lénard: Het is tegenwoordig al het geval dat de meeste singles internet gebruiken om te daten. Volgens een representatieve enquête van Parship en Innofact 2017, zoekt 53 procent van de Duitse singles met hun verlangen naar een relatie niet langer alleen naar vrienden of sportclubs, maar vertrouwt het op de veel grotere mogelijkheden van het netwerk. En ze zijn er goed in. Ze hebben dus de grootste selectie en de beste kans van slagen. Driekwart van alle Parship-paren is erg tevreden met hun huidige relatie. Hetzelfde geldt alleen voor de helft van de Duitse koppels die elkaar niet hebben ontmoet op internet – dat wil zeggen offline. Dat is goed nieuws en kan op lange termijn betekenen voor de samenleving, gelukkiger stellen en minder echtscheiding. De huidige cijfers van het Federaal Bureau voor de Statistiek wijzen in elk geval in deze richting.

LEID: Wat is dat?

Christiane Lénard: Zoals met alle dingen, zijn echter de behoeften en intenties die mensen met zich meebrengen cruciaal. Op zoek naar een snelle date, zullen singles andere platforms gebruiken dan degenen die een serieuze wens hebben om een ​​partner te vinden om “mee samen te groeien”. Dit geldt overigens zowel online als offline. Dus ik kan zeker goede vrienden vinden op de sociale netwerken, het is cruciaal hoe ik mezelf geef en wat ik wil. En als het bij mijn tegenhanger past. Maar om echte relaties te creëren, moet je uit de virtuele wereld stappen in de echte wereld. “Machines”, zoals u het noemt, vergroten alleen onze mogelijkheden. Ten eerste heeft het geen invloed op onze basisbehoeften voor bijvoorbeeld liefde en veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *