VR, AR en AI als marketingtrends

Niets is zo vervelend als onnodig geïnvesteerde middelen. Gezien de diversiteit van diverse inhoud en veranderende werkomstandigheden in het tijdperk van digitalisering en automatisering, staat marketing voor nieuwe uitdagingen die moeten worden beoordeeld.

De volgende gids is gebaseerd op mislukte en succesvolle ervaringen en vergelijkt trendformaten zoals Augmented (AR), Virtual Reality en Artificial Intelligence (AI).

Stap 1: Trend of hype? Marketing onder controle met VR, AR en AI

Hier is een nieuwsbrief, als een volgend verzoek voor een sociaal account, er is een Meetup voor de uitwisseling tussen experts – klanten worden nu overweldigd door berichten via kanalen via kanalen.

Geen wonder dat marketingafdelingen op zoek zijn naar formaten die zich onderscheiden van de rest. We zijn op zoek naar inhoud die overtuigend is, maar er niet zo commercieel mogelijk uitziet en toch eindigt als een call-to-action. Op dit moment worden vooral technologieën besproken die een interactie tussen merk en klant mogelijk maken.

Parade-kopieën van trendformaten zijn onder meer Augmented (AR) en Virtual Reality (VR). Op dit moment heeft iedereen het over het benutten van het potentieel van technologieën op slechts enkele plaatsen.

tonen

In het dagelijkse leven van bedrijven zijn AR en VR tot nu toe helaas minder aangekomen. Hoewel VR zich meer op het gebied van entertainment en training bevindt, heeft AR het potentieel om de hele dag bij de consument te zijn. Hier wacht de marketingindustrie eigenlijk alleen op AR-brillen, die idealiter het formaat van een normale bril hebben.

Ook interessant: Boom van “augmented reality” met omweg via smartphone en auto

Een andere trendterm is kunstmatige intelligentie (AI). Marketing kan niet alleen betere analyses opleveren, maar het kan ook volledig nieuwe soorten interactieve merkervaringen creëren. Chatbots zijn al standaard, maar moeten consequent worden doordacht. In combinatie met spraakherkenning en spraakgeneratie vervagen de grenzen in communicatie tussen mens en machine.

Taal wordt een universele interface en merken kunnen op een natuurlijke manier worden ervaren. Kunstmatige intelligentie en machine learning maken het mogelijk voor merken om letterlijk voor zichzelf te spreken en met de klant te communiceren.

Het scheiden van de tarwe van het kaf is moeilijk. Nieuwe formaten creëren snel een wow-effect, maar het vliegt vaak net zo snel als het kwam. Om een ​​idee te krijgen of een formaat geschikt is voor het eigen merk, is een snelle blik op twee basisindicatoren vaak voldoende: de complexiteit aan de kant van de consument en de technische vereisten.

Wat niet kan worden toegepast, is te duur of ingewikkeld, de klant zal nauwelijks enthousiast worden en zal op de lange termijn niet zegevieren.

Stap 2: goedgekeurd. Hoe gebruikt het team het formaat?

Agile-methoden, zoals ze bekend zijn van softwareontwikkeling, worden steeds populairder in marketingteams: interactie tussen teamleden en aanpassing aan huidige ontwikkelingen is belangrijker geworden dan overhaaste processen en het nastreven van rigide plannen.

Bovenal betekent behendigheid het ontwikkelen van nieuwe ideeën, ze uitproberen in vele kleine iteraties met korte cycli, en continu meten van het succes van elke iteratie. Hierdoor kunnen marketingteams snel en kosteneffectief identificeren hoe ze een nieuw formaat effectief kunnen gebruiken.

Deze aanpak resulteert echter in krachtige, uitdagende bedrijven in verschillende industrieën om de steeds groeiende beelden van afbeeldingen, video’s en documenten te beheren.

Digitale media worden gebruikt in marketing, communicatie en distributie, evenals interne communicatie of productbeschrijvingen. De geweldige zoekactie is voorgeprogrammeerd: in het hele team moeten bijvoorbeeld afbeeldingen worden opgeslagen, gevonden, gebruikt in het juiste kleurenschema en de juiste resolutie voor de juiste kanalen.

Om alle werknemers toegang te geven tot de bestanden die relevant zijn voor hun kwalificaties en tijd, is DAM (Digital Asset Management Systems) de ideale oplossing.

Met deze systemen realiseren organisaties zich steeds meer dat ze betere kant-en-klare software kunnen gebruiken in plaats van complexe en langdurige projecten. Het aanpassen van de interne processen aan de aangeschafte software is veel minder duur dan het hebben van geschikte software die wordt geïmplementeerd in bestaande processen.

Teaserbild Nieuw

Minimale online of technische liefhebber?

Tinder vervangt de bar, Alexa de secretaresse. De digitale wereld is al lang één geworden met de echte wereld. Maar iedereen wil de realiteit niet geloven. Hoe zelfverzekerd beweegt u in het netwerkleven?

Doe de test hier

Stap 3: Hoe bereikt het formaat mijn klanten met succes?

Het juiste formaat is gevonden, aangepast aan de eigen inhoud en klaar om aan de klant te worden gepresenteerd. Ik vraag me gewoon af hoe en waar? Om inhoud succesvol te gebruiken, moet de doelgroep worden geïdentificeerd en geanalyseerd op basis van hun behoeften.

In het voorbeeld van virtual reality kan een goedkope kartonnen weggever worden gebruikt om van elke smartphone een VR-headset te maken; het formaat spreekt de meeste smartphonegebruikers al aan. Voor andere formaten moet het benodigde eindapparaat mogelijk compleet worden geleverd, zodat ze voorbestemd zijn voor gebruik op het verkooppunt of buitenshuis.

In veel gevallen moet de levering echter volledig worden heroverwogen. Gepersonaliseerde formaten moeten de klant in realtime bereiken. Deze resource-intensieve taken kunnen vooral worden beheerst door cloudtechnologieën, omdat ze hoge prestaties en schaalbaarheid kunnen bieden tegen lage kosten.

Cloudoplossingen leveren klanten sneller functies. Bovendien kunnen operationele problemen beter worden herkend en opgelost, zelfs voordat er een negatieve impact op de klant ontstaat. De cloud is niet zomaar een modewoord, het heeft zijn voordelen in het veld meer dan bewezen.

De weg naar het doel: reden en kwaliteit

Bedrijven worden met succes zichtbaar door inhoud van hoge kwaliteit. Nieuwe formaten moeten zorgvuldig worden onderzocht, zowel met betrekking tot de interne haalbaarheid als de relevantie voor het eigen merk en de doelgroep.

Een algemene strategie voor de keuze voor of tegen het gebruik van een formattrend, is de nieuwsgierigheid naar nieuwe technologieën waarschijnlijk niet waard.

Of ze uiteindelijk een hype blijken te zijn of geschikt zijn voor hun eigen bedrijf, hangt van verschillende factoren af. Natuurlijk kan niet elke golf door alle surfers worden gereden.

Over de auteur: Sebastian Picklum is Product Vision Owner bij Canto, een aanbieder van Digital Asset Management (DAM) software en services. Sinds enkele jaren spreekt hij regelmatig op internationale conferenties zoals DMEXCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *