Review Magic Leap One – de geboorte van de nieuwe, augmented reality

Voor mijn collega’s lijk ik een beetje op Vin Diesel in Riddick. Helaas niet vanwege de spieren, maar dankzij de ruime bril die ik draag: de headset van het nieuwe AR-platform Magic Leap One. Ik kreeg de kans om het nieuwe systeem in “Creator Edition” slechts enkele dagen na publicatie in onze Plan.Net Innovation Studio in München te testen.

Jpeg Image Da05 F95 F9938 3
Het nieuwe AR-platform Magic Leap One in de test (Foto: Plan.Net)

Het vergrote beeld door de bril is licht doorschijnend, ik zie nog steeds het patroon van het tapijt achter de raket – althans, als ik er bewust op let. De kleuren zijn helder en kleurrijk, zoals ze zouden moeten zijn – voor een kort moment ontstaat de wens om de raket met zijn vinger aan te raken en erin te porren. Onderdompelingsniveau 1 wordt bereikt.

Toch ziet alles er qua videogame erg uit

In de tussentijd werd gezegd dat de bril beelden op zes verschillende niveaus kon projecteren om objecten in verschillende graden van scherpte weer te geven in verband met het volgen van de oogbeweging. Experts klaagden al dat de hardware nu is uitgerust met slechts twee van deze niveaus, wat de perceptie veel erger zou maken.

tonen

Ik kan dat niet begrijpen, omdat de algehele prestaties van de afbeeldingen verre van mijn geest zijn om deze zes niveaus te benutten. Toch ziet alles er qua videogame erg uit en de resolutie is niet zo hoog dat dit detailniveau in de perceptie al een cruciale rol zou spelen.

De raket blijft daar plakken. “Was dat het?” Vraag ik mezelf af. Ik klik op de raket en “Woosh!” Geen idee waar ze heen is gegaan. Daarna zette ik een cowboyhoed op voor een van mijn collega’s en gaf hem een ​​snor uit de Objects Library, die nog steeds in de kamer achter me zweeft. Tenminste totdat hij vertrekt en zijn hoed en snor alleen in de kamer zweven. Spelbreker.


Uit de volgende categorie van de bibliotheek steel ik een paar onderdelen, waarmee ik een soort balspoor-fix kan samenstellen. Ik kan vanuit alle richtingen aan mijn ontwerp werken, met mijn collega’s praten terwijl ik ze in de ogen kijk, het is alsof ik alleen een zonnebril draag en aan een opstelling werk die niet erg geïnteresseerd is in de natuurwetten maar verder behoorlijk realistisch voor mij.

Hoe dan ook, het hele ding bereikt vrij snel een behoorlijk routine en vanzelfsprekend niveau. Dan pak ik de bal uit de bibliotheek en luister hoe deze door mijn pijpsysteem rommelt, op een trampoline val, door de kamer vlieg en door een echte tafelpoot in de kamer stuiter dankzij real-world tracking.

Breng verschillende niveaus of werelden tot leven met gebaren

Ik kijk naar mijn collega’s, stralend als een klein kind en zeg: “Dat is geweldig, nietwaar?”. De drie collega’s kijken naar me, met hun handen in hun zakken, en halen bijna gelijktijdig hun schouders op. Onderdompeling niveau 2! Alleen zie ik mijn marmeren spoor – dat was ik vergeten. In feite een klein nadeel – het delen van ervaringen is niet zo eenvoudig.

Meer over:Augmented Reality: van een leuke tot een must-have

De tweede app die ik kan testen, gaat over de IJslandse band Sigur Rós. Samen met Magic Leap hebben ze vijf jaar lang geleerd om muziek te maken of componeren in mixed reality-muziek. Tónandi roept de app en is ideaal voor het testen van de besturing met gebaren – de controller heeft deze app niet nodig.

De taak is om door verschillende niveaus of werelden te bewegen die tot leven komen met gebaren. Je verzamelt bijvoorbeeld stenen, aait virtueel gras en geeft virtuele kwallen een duwtje. Als je een scène min of meer hebt voltooid, ontstaat er een soort wormgat, waardoor je in de volgende scène komt. Indrukwekkend!

De verscheidenheid aan gebaren van uw eigen handbewegingen is een enorm voordeel. Er zijn acht verschillende die het systeem herkent. Ontwikkelaars kunnen nog meer gebaren toevoegen en ontwikkelen. Vanuit mijn perspectief is dit een enorm voordeel van het Magic Leap-systeem.

Microsoft biedt momenteel slechts twee gedefinieerde gebaren. Als iemand die de oppervlakken en producten van de digitale wereld ontwikkelt en altijd wordt gedreven door de wens voor de best mogelijke gebruikerservaringen en relevante producten, zijn de verschillende manieren om verschillende gebaren in deze context te implementeren natuurlijk van groot belang voor mij.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat het gebruik van een product moet worden beschouwd als direct merkopbouwend. Ons werk heeft daarom naast de tevreden gebruiker ook de taak bij te dragen aan het gewenste merkimago. Door details zoals zinvolle gebarencontrole worden aanbiedingen veel sneller geaccepteerd en kunnen ze veel eerder meeslepende ervaringen worden.

Belangrijke stap in de richting van consumentengerichte AR voor de woonkamer

Hoewel de gebaren vaak nog steeds erg onnatuurlijk zijn in hun toepassing, is het nog steeds moeilijk te bereiken voor een virtuele steen en laten hoge latenties je in het donker of je met succes hebt toegang gehad of niet:

Het feit dat je je eigen gebaren kunt ontwikkelen, zorgt ervoor dat veel kan worden uitgeprobeerd en geëxperimenteerd om zo snel mogelijk tot een gebruikerservaring te komen, wat de uitgebreide realiteiten zo natuurlijk mogelijk maakt.

conclusie: Al met al biedt de eerste versie van de Magic Leap One een mega-ervaring en is een belangrijke stap in de richting van consumentengerichte AR voor de woonkamer. De hardware is ijzersterk, sommige details moeten nog worden geleverd aan Magic Leap.

De algemene indruk lijdt het meest onder de enorme hype die de afgelopen jaren communicatie heeft opgebouwd. Want de Creator Edition kan deze droom nog niet echt waarmaken.

Het is net als bij alle moderne platforms: er is nu veel vraag naar de ontwikkelingsgemeenschap van derden. Het zal onmiddellijk het werkelijke potentieel van het platform onthullen en Magic Leap goede ondersteuning bieden bij de verdere ontwikkeling van hardware en software.

En wat kost het? Iedereen die een van de felbegeerde apparaten wil kopen, moet investeren in de VS en daar lokaal bijna 2000 euro omrekenen. Dan is er de douane bij de introductie in Duitsland.

Over de auteur: Mathias Becker is Director Experience Strategy bij Plan.Net UX.

Teaserbild Nieuw

Minimale online of technische liefhebber?

Tinder vervangt de bar, Alexa de secretaresse. De digitale wereld is al lang één geworden met de echte wereld. Maar iedereen wil de realiteit niet geloven. Hoe zelfverzekerd beweegt u in het netwerkleven?

Doe de test hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *