TechTäglich: De eerste baby in de ruimte

Bundeskartellamt vs. Facebook

Facebook foto Gratis bron Pixabay Com
(Afbeelding: Pixabay)

Het Federale Kartelbureau wil de verzamelwoede van de gegevensoctopus Facebook beperken. Een overeenkomstig arrangement zal binnenkort worden geleverd, volgens “Bild am Sonntag”. In het bijzonder gaat het om het delen van de Facebook-gegevens zonder de juiste toestemming van de gebruiker aan gelinkte externe providers zoals WhatsApp, Instagram, Twitter en Co.! De autoriteit van Bonn beschuldigt de Amerikaanse groep van marktmisbruik. Het kartelbureau beschouwt het opnemen van een Facebook-like-knop in andere websites zelfs als een overtreding. Zelfs als de gebruiker niets leuk vond, waren er al gegevens naar Facebook verzonden, betoogt het Bundeskartellamt. Voor het implementeren van Facebook is blijkbaar een overgangsperiode toegestaan. Hoe lang dit zou moeten zijn, is niet bekend. Facebook zal juridische stappen ondernemen tegen de beslissing.

De senior robot

Elli Q
(Afbeelding: Intuition Robotics)

Het Amerikaanse bedrijf Intuition Robotics richt zich niet op de jongere doelgroep, maar op senioren. Met Elli-Q is het bedrijf momenteel de eerste robot voor oudere burgers. Ziet eruit als een inhalator voor verkoudheid en hoest. Maar is een slimme verplegend personeel. Elli-Q begrijpt niet alleen spraakinvoer, maar raakt ook opdrachten aan of reageert hierop met lichtsignalen en bewegingen. De slimme gadget doet ook denken aan het nemen van medicijnen of het volgende doktersbezoek. Met een handset maakt de senior contact met leeftijdsgenoten. Software zoals Spotify is automatisch beschikbaar, een installatie is niet langer nodig. De digitale assistent heeft met 1500 Euro en maandelijkse abonnementskosten van maximaal 50 US Dollar (nauwelijks 44 euro) echter zijn prijs.

Start-up wil baby in de ruimte schieten

Space Life Origin
(Afbeelding: SpaceLifeOrigin)

Neil Alden Armstrong was de eerste mens op de maan op 21 juli 1969. Op dat moment was de astronaut 38 jaar oud. De startup “SpaceLifeOrigin” vindt: veel te oud. En als we de dromen van Elon Musk over mensen in de ruimte buiten beschouwing laten, is het Nederlandse project echt ambitieus: al in 2024 wordt de eerste baby in de ruimte geboren. Hoe wil het bedrijf al deze onoverwinnelijkheden binnen vijf jaar beheren, tot aan de gevolgen van gewichtloosheid? Egbert Edelbroek, een van de senior executives van SpaceLifeOrigin, zwijgt nog steeds over digitale trends. Heel gemakkelijk natuurlijk.

Verenigd stonden we

Benieuwd wie @United grootste wereldwijde zakelijke accounts zijn? @Apple staat op de eerste plaats en zeer tot succes van SFO internationaal vliegen, met name de Shanghai-service #UnitedAirlines #United #Apple #SFO #PVG #Shanghai #China pic.twitter.com/HNvIrz8wDg

– LAflyer (@LAflyr) 11 januari 2019

Vlieg appelvlieg, omhoog naar de hemel. Steve Jobs had zijn eigen privévliegtuig. Zelfs Apple CEO Tim Cook vliegt veel over de hele wereld. Maar andere senior Apple-medewerkers vliegen weg – vooral van San Francisco naar Shanghai. Zoals de Twitter-account van LAflyer heeft vastgesteld, is Apple de meest cashrijke klant van United Airlines op de luchthaven SFO. We stonden United: Apple geeft $ 150 miljoen uit aan vliegtickets bij United. Voor de route San Francisco naar Shanghai reserveert Apple 50 zakelijke zitplaatsen per dag, elke dag van het jaar. Ter vergelijking: Facebook en Google vertrekken “alleen” op SFO elk 34 miljoen dollar per jaar bij United. Waarom Apple naar Shanghai vliegt: de luchthaven is de hub naar Azië. Daar kan Apple bijna alles produceren – en dus elke dag zoveel Apple-medewerkers heen en weer stralen. Wie weet, misschien is de iFlyer het “volgende grote ding” van Apple, een jet die werknemers naar Azië en terug straalt. Zou zeker op lange termijn kosten besparen.

Black Mirror als een boek

Lichte materie foto Gratis bron Amazon
(Afbeelding: Amazon)

Heb je “Black Mirror” op Netflix gezien? Het onofficiële boek over cultreeksen biedt nu een voorheen onbekende Duitse auteur. Sina Kamala Kaufmann’s 172-pagina nieuw gepubliceerde volume “Helle Materie: Nahphantastische Tales” brengt twaalf korte verhalen samen die de wereld van morgen uitbeelden. Een wereld die “uiteen is gevallen” tussen technische hype en voorspoed. Vervelend en intrigerend verandert de auteur, die politiek, filosofie en publiekrecht heeft gestudeerd en vervolgens in de game-industrie heeft aangenomen, een zwarte spiegel-achtige toekomst waarin, b.v. Managermannen in dameskleding moeten lezingen geven omdat de onvervulde 50 procent vrouwenquotum in het bedrijf moet worden gecompenseerd. Behoort tot elk CEO-bureau.

Het einde van de LEAD: What Siri beat

Soms stottert de stemassistent van Apple. In dit geval met opzet. Het is het ritme waar Siri naartoe moet. Ze berekent een ingewikkeld wiskundeprobleem en wanneer ze antwoordt, kloppen twee studenten hun pennen gelijkmatig op tafel. Dit wordt hoe Siri een beatbox (erin) wordt:

Trouwens: TechDaily is ook beschikbaar als een nieuwsbrief en als een vaardigheid (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *