Hoe algoritme-gebaseerd matchen een flexibele werkwereld creëert

Tekort aan vaardigheden is overal in elke branche aanwezig. De “War of Talents” heeft niet alleen gevolgen voor de IT-industrie, maar ook voor de detailhandel, horeca of horeca.

Er is een tekort aan jonge werknemers die opgroeien en vacatures. Bovendien kampen bedrijven niet alleen voortdurend met een tekort aan personeel, wat wordt verergerd door vakantie, ziekte of seizoensomstandigheden, maar ook met digitalisering en globalisering.

Voor bedrijven neemt de concurrentiedruk toe en dit vereist steeds snellere en wendbaardere actie in de markt. Ondernemers moeten reageren wanneer werknemers spontaan falen en er plotseling meer personeel nodig is. Terwijl kortetermijnpersoneel in het verleden vaak enkele weken duurde, stelt intelligente software bedrijven in staat om flexibel personeel in slechts enkele uren in de toekomst te vinden.

Algoritmen verbinden bedrijven en werknemers in de kortst mogelijke tijd

Het is bekend dat op algoritmen gebaseerde afstemming van vacatures helpt om op de lange termijn de beste kandidaat voor het bedrijf te vinden. Maar softwaretechnologie verbindt ook mensen met bedrijven die een tijdelijke assistent nodig hebben voor morgen of volgende week. Door het gebruik van technologie kan dit snel worden opgevuld met spontane personeelstekorten – zelfs voor individuele diensten.

tonen

Hoe werkt het Een algoritme kent de voorkeuren van beide partijen en stuurt de zoeker banen op de smartphone volgens zijn gewenste activiteiten en kwalificaties. Als gevolg hiervan krijgen kandidaten alleen banen aangeboden die compatibel zijn met de gewenste werktijden. Er wordt ook rekening gehouden met afstanden zodat werknemers dicht bij hun woonplaats of bestemming kunnen werken en korte reistijden hebben. Door deze voorselectie, mensen die flexibel willen werken, alleen banen die daadwerkelijk geschikt zijn voor hen – in termen van technisch, tijdelijk en geografisch.

Tegelijkertijd hebben alleen kandidaten voor bedrijven die over de juiste kwalificaties beschikken, opzettelijk op uurbasis gesolliciteerd en daarom ook gemotiveerd. De voorselectie van de aanvragers wordt gemaakt door het algoritme, dat veel tijd bespaart bij het zoeken naar personeel. In plaats van enkele weken of maanden duurt het gebruik van technologie slechts enkele uren.

Kwaliteit en tevredenheid kunnen aan beide kanten worden gewaarborgd als de samenwerking achteraf wordt geëvalueerd. Werknemers en werkgevers die elkaar waarderen en graag samenwerken, worden automatisch opnieuw gekoppeld. Door terugkerende patronen en profielen te analyseren, herkent het algoritme bovendien niet alleen de behoeften van werknemers, maar ook hoe goed kandidaten en bedrijven over het algemeen bij elkaar passen. Dit verbetert continu de geautomatiseerde matching van vacatures en zorgt ervoor dat de juiste preselectie tussen bedrijven en mensen wordt gemaakt.

Een algoritme dat vooraf jobaanbiedingen selecteert, is echter slechts de eerste stap. Als algemene regel moet het hele proces volledig worden gedigitaliseerd en overal mogelijk worden gemaakt. Dit geldt zowel voor bedrijven die flexibel online personeel aanvragen als voor kandidaten die spontaan solliciteren via de app.

De arbeidsmarkt van werknemers: de jonge generatie wil een flexibele werkomgeving

Spontaniteit, flexibiliteit en zelfbeschikking zijn vaak de vereisten van de jonge generatie Z. Dit is precies waar bedrijven die op zoek zijn naar beschikbaar personeel op korte termijn kunnen profiteren: onze jongere generatie verandert de arbeidsmarkt en de manier waarop banen worden gevonden. Ze zijn jong, leren snel en willen flexibel zijn in tijd.

Ze willen zich niet binden aan een week van 40 uur, maar beslissen vrij over hun leven. Tegenwoordig wordt het voor werknemers steeds aantrekkelijker om alleen op bepaalde dagen van de week te werken. Dit geeft hen volledige controle over hun werk en privéleven.

Een algoritme dat alle details over de “flexibele generatie” leert en alleen geschikte banen voorstelt, is essentieel voor de nieuwe werkwereld. Gestandaardiseerde applicatieprocessen zijn hier niet concurrerend omdat ze vaak vervelend, rigide en zelden afgestemd op individuele behoeften zijn. Technologie stelt werknemers in staat banen te vinden die bij hen en hun behoeften passen. Tegelijkertijd kunnen bedrijven het personeelstekort op korte termijn compenseren.

De arbeidsmarkt wordt een digitaal platform

Nieuwe softwaretechnologieën zorgen ervoor dat sneller personeel kan worden gevonden. Algoritmen selecteren de juiste kandidaat voor een taak en geautomatiseerde matching zorgt voor een snelle en foutloze preselectie, omdat de kwalificaties van een mens overeenkomen met het functieprofiel.

Dit soort zoeken naar vacatures is anoniemer dan wat we tot nu toe weten en daarom ook onbevooroordeeld. Baan en kandidaat komen samen op basis van kwalificatie en verlangen, niet op menselijke voorkeuren of toevalligheden. Er zijn geen salarisverschillen vanwege het geslacht en de betaling is al vooraf vastgelegd.

De cijfers van een interne evaluatie van Zenjob laten zien hoe snel openstaande vacatures worden onderwezen. De Tech Personnel Service biedt studenten op een gelaagde manier op een gelaagde manier aan bedrijven: met de grootste vraag naar banen op korte termijn, worden werknemers binnen 34 uur in de detailhandel gevonden.

Op het gebied van warehousing en logistiek, evenals evenementen en gastronomie, gaat gemiddeld slechts 29 of 30 uur voorbij totdat een korte baan wordt aangenomen. Kantooropdrachten worden al na 19 uur aangenomen. Met 50 procent van alle vragen kan Zenjob dankzij technologie zelfs binnen zeven uur geschikt personeel vinden.

Door het gebruik van algoritmen zal de arbeidsmarkt in de toekomst als een digitaal platform werken: banen worden alleen getoond aan geselecteerde kandidaten, en bedrijven en mensen zullen steeds sneller samenkomen. Hoewel het algoritme vooraf selecteert, kan de uiteindelijke beslissing voor een kandidaat nog steeds met menselijke handen worden genomen.

De eerste persoonlijke indruk kan niet worden vervangen door het algoritme, maar in de toekomst kan persoonlijk en werk zoeken worden beheerd met slechts een enkele klik. Of het weer het biertuinseizoen verrassend opent of de detailhandel begint – het voldoen aan de personeelseisen is niet langer een probleem voor de respectieve exploitanten.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Overlevingsstrategie Z

Fritz Trott is de CEO en mede-oprichter van de Berlijnse start-up Zenjob, die bedrijven verbindt met studenten die op zoek zijn naar flexibele banen. Voor dit doel heeft de HR-dienstverlener een algoritme ontwikkeld dat automatisch herkent welke functie bij welke studenten past.

Nieuwsbrief & Messenger

Altijd op de hoogte van alle onderwerpen van het digitale leven met de LEAD-nieuwsbrief en de LEAD Tech-nieuwsbrief. Professioneel of privé. In uw inbox of via messenger.

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief
Abonneer je nu via messenger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *