TechDaily: Spotify – Locatiecontrole voor het gezinsabonnement

Spotify: Locatiecontrole voor het gezinsabonnement

Spotify familie abonnement
Horen de kinderen echt bij het gezin? Spotify wil het weten (Foto: 123rf.de)

Spotify plaatst de duimschroeven op het gezinsabonnement. In de toekomst wil de streamingdienst nauwkeuriger controleren of gebruikers die gebruikmaken van de aanbieding “Premium Family” met korting, daadwerkelijk op hetzelfde adres wonen. Voor dit doel worden na voltooiing van het abonnement en ook van tijd tot tijd de locatiegegevens van Google Maps-gebruikers vastgelegd – volgens Spotify natuurlijk, zonder de gegevens om anders te gebruiken. Dit wordt gemeld door Techspot. Als de Zweden zich beledigend voelen, behouden ze zich het recht voor om “onmiddellijk te beëindigen” onder de nieuwe algemene voorwaarden die sinds augustus van kracht zijn.

In Duitsland kost Spotify’s normale premium-abonnement 9,99 euro. Het familietarief voor 14,99 euro is geldig voor maximaal zes gebruikers – wat dan slechts 2,50 euro per luisteraar betekent. Hij wordt maar al te graag gedeeld door klanten onder collega’s, kennissen of zelfs onbekende personen, voor een paar euro via internet. Volgens Billboard gebruikt bijna de helft van de klanten het gezinsabonnement. Spotify ontsnapt aan potentiële inkomsten in de miljoenen. De familiebewaking lijkt echter niet volledig overwoekerd te zijn. Wat er bijvoorbeeld gebeurt met kinderen die zich in een stad verplaatsen of in een andere stad studeren, is nog niet verklaard door Spotify. De Zweden hopen uiteraard vooral op een “educatief effect”: de gebruikers moeten zich realiseren dat het gezinsabonnement eigenlijk alleen bedoeld is voor gezinnen die samen op één adres wonen.

Apple: iPhone 11 en 11 Pro zijn meer in trek dan verwacht

Sinds vrijdag lopen de pre-orders voor de nieuwe iPhones 11, 11 Pro en 11 Pro Max, die deze vrijdag in de verkoop gaan. In de Duitse online winkel van Apple zijn, afhankelijk van het model, de kleur en het geheugen, sommige van de nieuwe iPhones nog steeds beschikbaar voor lancering op 20 september. Voor andere varianten is de levertijd 24 tot 26 september. En bijvoorbeeld, de 11 Pro met 256 of 512 GB is al uitgegleden naar 1 tot 9 oktober. Welke hoeveelheden liggen achter, maar kunnen zoals gewoonlijk nauwelijks worden gereconstrueerd.

Topanalist Ming Chi Kuo is echter van mening dat de interesse van klanten in de nieuwe iPhones groter is dan verwacht na het eerste weekend. Hij ziet in de VS de duurdere 11 Pro die momenteel verrassend voor de normale iPhone 11 staat. In China is de normale 11er volgens Kuo echter populairder – wat nu voor veel eigenaren van iPhone 6 of 7 nu een aantrekkelijke upgrade is. TF International Securities-analisten verhoogden hun iPhone-verkoopprognose in 2019 van 65 tot 70 miljoen eenheden naar 70 tot 75 miljoen eenheden na het eerste weekend. Risicofactor is de Chinese belastingheffing van 10 procent, die vanaf 15 december de iPhone in de VS bedreigt. Volgens AppleInsider gelooft Augur Ming Chi Kuo echter dat Apple dan de prijzen niet zal verhogen, maar tijdelijk lagere winstmarges accepteert.

Geez is (niet) cool: belachelijk voor de 100 MB toename van WhatsApp

WhatsApp springt van het jaar 2007 rechtstreeks naar het jaar 2012 – althans, wat betreft de hoeveelheden gegevens die via de messenger kunnen worden verzonden. “Moet je een e-mail sturen, maar de bijlage is te groot? Doe het met WhatsApp, waarmee je tot 100 MB bestanden kunt verzenden,” kondigde de Facebook-dochter nu trots aan via Twitter. Tot nu toe was de limiet 64 MB. De data-hongerige en niet langer up-to-date 100 MB aanbieding gemaakt voor spot en spot.

Concurrent Telegram reageerde met deze tweet: “Moet je een bericht sturen, maar de bijlage is te groot voor andere boodschappers? Doe het met Telegram, waarmee je bestanden tot 1,5 GB kunt verzenden.” Typisch Twitter-antwoord: “15 WhatsApp = 1 telegram, ik geloof dat WhatsApp-werknemers ook hun gegevens met Telegram uitwisselen.” En bij de gelegenheid waarschuwden gefrustreerde WhatsApp-gebruikers ook meteen voor functies zoals de donkere modus of een betaalfunctie, waarvan de release nog in behandeling is.

Moet u een bericht verzenden, maar de bijlage is te groot voor andere boodschappers? Probeer in plaats daarvan Telegram te gebruiken, waar u bestanden tot 1,5 GB kunt verzenden.

– Telegram Messenger (@telegram) 12 september 2019

Brengt Samsung geen Galaxy S11 mee?

Bleke Galaxy
Zal Samsung binnenkort in nieuwe sterrenstelsels reizen? Leaker Evan Blass wil erover weten (Foto: Evan Blass / Twitter)

Het eeuwige smartphoneduel tussen Samsung en Apple loopt al jaren volgens hetzelfde patroon: in het voorjaar brengt Samsung een nieuwe Galaxy S uit, en in het najaar verzet Apple zich met een nieuwe iPhone. Dat zou kunnen eindigen in 2020. Zoals de meestal goed geïnformeerde leaker Evan Blass wil hebben ervaren, is Samsung met de strikte scheiding van zijn top-smartphones in de series “Galaxy S” en “Galaxy Note” blijkbaar niet langer gelukkig – vooral omdat de apparaten steeds meer op elkaar lijken.

Dienovereenkomstig konden de Koreanen de twee modelseries vanaf volgend jaar samenvoegen – tot een enkele rij, die dan bijna een Galaxy S zou zijn met de traditionele pen van het biljet. Een “Galaxy S11” en een “Galaxy Note 11” verschijnen dan niet meer. In plaats daarvan hoorde Evan Blass hoestende Zuid-Koreaanse vlooien dat Samsung de nieuwe iPhone-concurrenten wil verkopen als “Galaxy One”. Omdat een nieuw topmodel dan – uitgaande van een succesvolle start – de vouw Phone Galaxy kan vervangen. De bleke tweets zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die hij heeft gedeeld.

Tesla: Nu met stillere kindermodus

Dit moet je je voorstellen bij VW: Twitter-gebruikers nemen contact op met CEO Herbert Diess met het verlangen naar een nieuwe rol. Motto: “Hé Herbert, hmmm, kan je niet …?” Bij Tesla werkt het op dezelfde manier: nadat verschillende gebruikers een kindermodus in Elon Musk hadden voorgesteld, waarin de signaal- en waarschuwingstonen van de auto stiller worden gemaakt, om de kinderen niet wakker te maken tijdens het rijden door de Gepiepe, heeft Tesla met de nieuwe software V10 nu is precies deze functie geïntroduceerd.

De fabrikant van elektrische auto’s noemt de innovatie “Joe-Mode”. Alle geluiden die een Tesla geeft tijdens het rijden (en dat zijn er veel!) Worden slechts half zo hard gespeeld. Dit geldt bijvoorbeeld voor het waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook. Iedereen die het mysterieuze kind “Joe” is, aan wie Tesla de update heeft opgedragen, heeft Elon Musk voor zichzelf gehouden. Ook nieuw voor V10 zijn volgens de experts van Teslarati een bioscoopmodus voor het bekijken van YouTube en Netflix in de geparkeerde auto, evenals verbeteringen in verkeerslicht en verkeersbordherkenning.

In de hoop “Joe Mode” in V10 te krijgen. De standaard is natuurlijk het normale volume, maar als u “Joe-modus” selecteert, wordt het volume van harde piepjes en geluidssignalen met de helft verlaagd.

– Elon Musk (@elonmusk) 28 juli 2019

Het einde van de LEAD: Wie kan Nokia nu stoppen?

Techbedrijven, wiens succesverhalen vandaag nog steeds in TechTäglich zijn, kunnen morgen al gedoemd zijn. Dit is wat TV verankert Jon Erlichman van Bloomberg, met een coververhaal van Forbes in 2007, dat hij op Twitter heeft opgegraven. “Nokia Eén miljard klanten Kan iemand de mobiele koning nu stoppen?”, Stond op pagina 1. Apple zou dat kunnen, zoals de geschiedenis heeft bewezen. En spoedig stond de koning zonder kleren en zonder troon.

Aantal verkochte telefoons in 2007:

Nokia: 437 miljoen telefoons
Apple: 1,4 miljoen iPhones

Verhaal van 2007 op Nokia: Kan iemand de Cellphone King vangen? pic.twitter.com/koZUFievdC

– Jon Erlichman (@JonErlichman) 15 september 2019

Trouwens: TechDaily is ook beschikbaar als een nieuwsbrief en als een vaardigheid (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *