De underdogs komen nu!

Als het gaat om influencer marketing, denken veel mensen eerst aan Instagram. Er zijn sociale media voor verschillende kanalen waar elk bedrijf en elk merk goed naar moet kijken. Of YouTube, Pinterest, Twitter, Facebook of Snapchat: de mogelijke advertentieplatforms naast Instagram bieden alle voordelen voor marketingmaatregelen.

Maar er is meer, weet Björn Wenzel, CEO van Lucky Shareman, zeker. De oprichter van het Influencer Marketing Agency legt uit waar de trends in influencer marketing evolueren.

LEIDEN: Waar gaan de trends in influencer marketing naartoe?

Björn Wenzel: Naar mijn mening zijn de belangrijkste trendkanalen voor influencer marketing in 2019 live streaming en messenger marketing.

“Invloeden kunnen hun volgers via WhatsApp heel persoonlijk bereiken.”

Live streaming à la Instagram live video’s?

Too. Instagram heeft zijn technologie al aanzienlijk verbeterd, hier zien we het begin van de nieuwe trend. Maar ook streaming platforms zoals Twitch ontwikkelen zich snel. Twitch heeft momenteel 15 miljoen actieve gebruikers in Duitsland en spreekt een doelgroep aan tussen 15 en 35 jaar die relevant is voor reclame – en in tegenstelling tot veel verwachtingen, zowel mannen als vrouwen. Twitch is niet langer alleen voor streaming games, maar ook voor doe-het-zelf (DIY) -onderwerpen. Hier zien we binnenkort spannende nieuwe formaten. Doorslaggevend is dat een bedrijf zijn eigen product verstandig koppelt aan het bijbehorende livestream-onderwerp.

tonen

Lucky Shareman Bjoern Wenzel 300Dpi kruis
Björn Wenzel, oprichter en directeur van het influencer marketingbureau Lucky Shareman

Maar geloof je ook in messenger marketing?

Absoluut. Het tweede belangrijke onderwerp is Messenger Marketing in 2019. Iedereen gebruikt tegenwoordig een boodschapper, van jong tot oud. De focus ligt vooral op WhatsApp, die nu ongeveer 80 procent van de Duitsers gebruikt – en 95 procent van de 12- tot 19-jarigen. Dit wordt bevestigd door de huidige D21 Digital Index 2018/2019 van Initiative D21.

Hoe kan zo’n messenger marketing eruit zien via WhatsApp?

Invloeden kunnen hun volgers via WhatsApp heel persoonlijk bereiken. Het kanaal is geschikt voor teksten, foto’s, video’s en documenten, evenals voor locatie- of spraaknotities. Er is veel potentieel voor merken die hun doelgroepen direct willen bereiken en eerlijke en snelle feedback willen ontvangen.

Lees meer over influencer marketing in de nieuwste editie van LEAD magazine 01/19, die u ook online kunt bestellen.

Lead Cover

En dat lukt?

WhatsApp is nog steeds de underdog van sociale mediakanalen. Maar we weten dat met WhatsApp de CTR vaak hoger is dan andere sociale mediakanalen. Deze trend zal in 2019 toenemen. Omdat met WhatsApp en in Facebook Messenger nog steeds geen reclame is, is inhoud het advertentieformaat. Voor klantenservice en klantentrouw is het zinvol om de statusberichten te gebruiken, vooral in de WhatsApp-verhalen. Hier zijn video’s zeer opvallend.

Voor wie is messenger marketing geschikt?

Messenger-marketing is geschikt voor alle sectoren die doelgroepspecifieke informatie willen publiceren. Beïnvloeders kunnen thema’s zeer goed belichamen vanwege hun populariteit. Ze kunnen helpen marketing te remonetiseren met verklarende video’s, backstage-informatie, productpromoties, afbeeldingen en enquêtes.

Ook interessant: Influencer Marketing: blijf hier

Als we het hebben over trends, wat zegt u dan over de trend van micro-beïnvloeders?

Wij bij Lucky Shareman denken: de mix maakt het. Het is het beste om micro-, midden- en macro-beïnvloeders te combineren. De beïnvloeders van de drie categorieën voeren verschillende taken uit. De micro-beïnvloeders staan ​​voor een grote betrokkenheid en een sterke gemeenschap, evenals hoge interactiesnelheden. De micro-influencer is meestal erg intens op de interacties van zijn fans. De middenbeïnvloeders hebben meer professionele video’s en zijn tegelijkertijd aanspreekbaar, terwijl de macrobeïnvloeders een groot bereik, zeer professionele video’s en vooral coole inhoud bieden. Hun betrokkenheid in relatie tot het aantal volgers is vaak lager dan voor de micros en mids, omdat ze als een persoonlijk merk sterker zijn, terwijl ongepaste beïnvloeders vaak genieten van een hogere autoriteit op onderwerpgebied.

Bereik alleen telt niet in 2019?

Al lang niet meer. Een campagne moet zich niet alleen richten op bereik. De doelgroep fit, de kwaliteit van de berichten en de interactie met de volgers zijn net zo belangrijk voor het bereiken van de gewenste mediaprestaties. Dus als een merk zowel een hoog bereik als een goede betrokkenheid bij de doelgroep wil bereiken, moet het micro-, mid- en macro-beïnvloeders combineren. Natuurlijk is het net zo belangrijk om de beïnvloeders in die categorieën te selecteren die echt bij het merk passen – net als hun volgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *