TechDaily: KI lost Rubik’s Cube op in slechts 1,2 seconden

KI lost Rubik’s Cube op in slechts 1,2 seconden

Rubiks kubus Pixabay Com
Goed uitgerold: de AI beheert het in een recordtijd (foto: pixabay.com)

Ontwikkelaars hebben een AI getraind in het oplossen van Rubik’s Cube. Sinds enige tijd zijn robots en machines in staat om de kleurrijke magische kubussen in minder dan een seconde te veranderen. Het project DeepCubeA verrast de wereld van technologie volgens een rapport van natuur maar met een volledig nieuwe aanpak:

Deze keer wordt AI gebruikt om de puzzels op te lossen. Met 1,2 seconden duurt dit nog steeds relatief lang voor de oplossing. Er zijn gemiddeld 28 stappen nodig om een ​​kubus goed te laten draaien.

Om dit te bereiken, werden meer dan 10 miljard puzzels aan de AI voorgelegd. In meer dan 60 procent van de gevallen vindt de AI de kortste route naar de bestemming.

Door spraakopdrachten kunnen voor het eerst alle records van Alexa worden verwijderd

Alexa
Pssssst! Amazon’s taalassistent Alexa heeft het gefluister geleerd (Foto: 123rf.de)

Reeds eerder in het jaar had het Amazon beloofd, nu werd het plan uitgevoerd. Met de spraakopdrachten “Alexa, verwijder alles wat ik vandaag heb gezegd” of “Alexa, verwijder alles wat ik zojuist heb gezegd”, kun je het veilig spelen met de slimme taalassistent en Amazon verwijdert alle uitspraken van de dag van de servers.

Of de belofte daadwerkelijk wordt uitgevoerd, kan natuurlijk niet worden gecontroleerd. Maar hoop sterft als laatste.

Belangrijk: wie de verwijderfunctie wil gebruiken, moet in de Alexa-app onder “Instellingen” -> “Alexa Privacy” vinkje in “voice record history” instellen. Alleen dan is de verwijdering via spraakopdracht mogelijk. Precies op dit punt in de instellingen kan de geschiedenis van alle spraakopnamen ook handmatig worden verwijderd.

Amerikaanse startup bouwt onzichtbare verkeersborden voor zelfrijdende auto’s

Verbonden slimme slimme straatnaamborden
Niet zichtbaar voor het menselijk oog: de straatnaamborden van Connected Wise (foto: fabrikant)

De Amerikaanse start-up Wijs verbonden werkt aan kunstmatige verkeersoplossingen van morgen. Motto: “We helpen de wereldwijde tanzportatie slimmer en veiliger te worden”.

Met zijn nieuwe project krijgt het bedrijf nu veel aandacht. Het bedrijf beweert een oplossing te hebben ontwikkeld voor verkeersborden voor zelfrijdende auto’s.

Normale verkeersborden zijn ontworpen voor menselijke bestuurders. Computers kunnen ze niet erg efficiënt herkennen. Als alternatief komen radiosignalen ter discussie, maar het is relatief duur om ze te installeren en te bedienen.

De oplossing: films die UV-licht reflecteren. Voor mensen zijn ze transparant en daarom niet zichtbaar. Computercamera’s kunnen echter de afgedrukte informatie, rapporten detecteren Heise, Deze dia’s tonen vervolgens combinaties van kleuren en vormen voor auto’s.

Ze zijn relatief eenvoudig en betrouwbaar om een ​​verkeersbord toe te wijzen. De UV-films blijven gewoon hangen aan bestaande verkeersborden.

Heerlijk nostalgisch: alle macOS-X-intro’s in een YouTube-video

Lange tijd Mac-gebruikers zullen tranen van vreugde in hun ogen hebben als ze het zich herinneren: Mac OS X begroette haar gebruikers lang met een korte video als welkom. Dit werd vastgesteld met OS X 10.0 Cheetah: de eerste keer dat het systeem werd gelanceerd, werd een introductievideo getoond tot OS X 10.2: een wateranimatie met effecten en het woord “welkom” in verschillende talen.

Alle clips van een vorig macOS-tijdperk zijn nu beschikbaar in een nieuwe YouTube-clip, natuurlijk met geluid. Naar de zakdoek grijpen naar de geheugentranen – en film:

Nieuw onderzoek toont aan dat chimpansees goede vrienden kunnen vinden terwijl ze tv kijken

Apen Pixabay Com
Helemaal niet: tv maakt vrienden (Foto: pixabay.com)

Een recente Britse studie met de titel “Visueel bijwonen van een video samen met grote sociale nabijheid”, blijkt uit een rapport van SlashGeardat chimpansees en bonobo’s hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Wanneer twee van de dieren samen iets doen, komen ze dichterbij – net als mensen.

Om dit te demonstreren kregen twee apen een tv en konden ze samen tv kijken. Na de datum voor het tv-toestel brachten de apenparen meer tijd samen door. Zelfs als er geen televisie is vertoond. Dit werkte ook voor een gemengde groep mensen en apen.

De studie van Royal Society heeft tot nu toe alleen de kortetermijneffecten van het experiment behandeld. Hoe de effecten op de lange termijn moeten worden overwogen, moeten de auteurs Wouter Wolf en Michael Tomasello in de toekomst nog evalueren.

Het einde van de LEAD: maandag voor de toekomst

Maandag en geen idee naar wie je een e-mail kunt sturen, omdat de werkweek net is begonnen? Stuur uzelf een e-mail – deze wordt in de verre toekomst bezorgd.

Futureme maakt het mogelijk. Het concept is eenvoudig, maar ingenieus: u schrijft een bericht, kiest wanneer het moet worden bezorgd en geeft de ontvanger. Klaar!

Nu is het tijd om te wachten tot het zover is. Omdat de datering mogelijk is tot 50 jaar in de toekomst. Optioneel kunnen uw berichten ook anoniem worden gepubliceerd. Als je over 50 jaar dood bent, uh.

Futureme kan gratis worden gebruikt. Optioneel kunt u ook de pro-versie kopen voor maximaal 100 gebruikers voor $ 49 per jaar. Dit biedt meer aanpassingsmogelijkheden voor e-mails, beter berichtenbeheer en meer. Alstublieft, mijnheer Postman: Laten we hopen dat Futureme over 50 jaar nog bestaat.

Ik wens je een levendige maandag. Tot morgen op TechTäglich!

Trouwens: TechDaily is ook beschikbaar als een nieuwsbrief en als een vaardigheid (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

tonen

Mail Pixabay Com
Mail, ik en ik: met futureme hebben e-mails een toekomst in de ware zin van het woord (Foto: pixabay.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *