De beste apps 2019 – Deel 10

PhraseExpress

Phrase Express Foto 1
(Afbeelding: PhraseExpress)

Werkt u dagelijks op kantoor met dezelfde tekstmodules? Dan is PhraseExpress een oplossing voor Windows en macOS die uw taak eenvoudiger kan maken. De ontwikkelaars van de Duitse Bartels Media GmbH hebben deze week een goede update voor de software gepubliceerd. Het tekstmodulebeheer is dus beschikbaar voor de pc in versie 14 en voor de Mac in versie 3. Er zijn ook versies voor iOS en Android.

Met het programma kunt u zinnen die u vaak gebruikt in elke toepassing invoegen. Het papierwerk is dus veel sneller met de hand. De blokken zijn ofwel in een tekst geïntegreerd via een toetsencombinatie of via een autotekstafkorting. In de vorm van de vertaaldienst “DeepL” zorgt KI er bovendien voor dat PhraseExpress de blokken in negen talen kan vertalen.

De nieuwe update voor pc en Mac brengt DeepL visuele macro-tijdelijke aanduidingen voor betere leesbaarheid en een nieuwe automatisering (“Macro Reader”). De bewegingen met de muis en toetsaanslagen worden door de recorder geregistreerd en op verzoek geautomatiseerd. Bovendien vervangen de ontwikkelaars de handmatige invoer van coderegels door een visuele programmering. Hiermee kunt u onder andere tekstblokken variëren, zodat de correspondentie iets gevarieerder is. Externe gegevens kunnen nu ook in de tekstsjablonen worden ingevoerd.

prijzen:

  • thuisgebruikers PhraseExpress gratis ontvangen met beperkte functionaliteit. Het kan hier worden gedownload
  • De volledige versie Er zijn drie versies voor Windows en Mac: de standaardeditie voor 49,95 euro, de “Pro-editie” voor 99,95 euro en de “Enterprise-editie” voor 189 euro

downloaden voor IOS en Android.

Phrase Express Photo 2
(Afbeelding: PhraseExpress)

Steuerbot

Steuerbot
(Foto: belastingbewijs)

Een belastingaccountant is duur, vooral voor studenten en stagiairs of werknemers met een lager inkomen. Steuerbot wil de belastingaangifte vereenvoudigen – wat eind juli zonder belastingadviseurs moet gebeuren – vereenvoudigen. De makers vertrouwen op een AI, die dient als een chatpartner om alle belastinggerelateerde vragen te beantwoorden.

Praktisch: de gegevens van het voorgaande jaar kunnen bij het invoeren worden overgenomen. Gegevensbeveiliging is gebaseerd op de DSVGO-voorschriften. Een live rekenmachine laat tijdens de invoer zien welke vergoeding eruit komt.

Met behulp van de antwoorden op de vragenlijst en andere tips worden de belastingaangiften vervolgens gegenereerd door de software en via het programma naar de belastingdienst gestuurd. Tax Bid ondersteunt belastingaangiften vanaf 2017. De applicatie is niet geschikt voor het bepalen van inkomsten uit zelfstandige of freelance-werkzaamheden. Hetzelfde geldt voor inkomsten uit huur of leasing.

De exploitanten lanceerden ook de belastingaanslag omdat volgens studies ongeveer 12 miljoen mensen weigeren hun belastingaangifte elk jaar in te dienen uit angst voor de frustratie van het formulier. Volgens berekeningen heeft elke Duitser recht op een gemiddelde belastingteruggave van 935 euro per jaar.

Overigens maakt Steuerbot sinds september 2018 deel uit van smartsteuer, een onderneming van de Duitse Haufe Group (“Lexware”), die wordt beschouwd als de marktleider in online belastingaangiften.

Prijs: gratis

downloaden voor Android en iOS.

De kastelen van Bourgondië

De kastelen van Bourgondië App
(Afbeelding: digidiced)

De nieuwe game-app van Ravensburger en de ontwikkelaar smid digidiced is de digitale aanpassing van het bekende bordspel. De ontwikkelaars vragen om een ​​premium prijs, maar zien af ​​van aankopen in de app. De strategieklassieker is nauw gebaseerd op het origineel. Een tutorial legt alle spelmechanismen uit om te beginnen. Dan kun je het tegen de AI opnemen of de lokale multiplayer met vrienden starten. Voor regenachtige avonden of weekends een intelligente tijdeter met verslavende werking.

Prijs: 9,99 elk voor Android en iOS.

Facebook Messenger

Nachtmodus Facebook Messenger
(Afbeelding: Facebook)

Natuurlijk geen nieuwe app. Maar wist je dat de chat-app van Zuckerberg een geheime nachtmodus heeft? Hoewel donkere mode steeds populairder wordt, heeft Facebook het nog niet officieel ontgrendeld in de app. Maar met een kleine oplossing kunt u het nog steeds activeren.

We demonstreren het kort met behulp van het voorbeeld van de iOS-app:

Open een chat in Messenger, stuur de maan-emoji (🌙) naar een contact (of naar jezelf). Klik vervolgens op de emoji die je zojuist hebt verzonden. Een pop-up geeft aan dat u de geheime nachtmodus hebt gevonden. Klik vervolgens op “Probeer het in Instellingen”. Activeer vervolgens het nieuw weergegeven menu-item “Nachtmodus”. Op dit moment kunt u het indien nodig in de instellingen uitschakelen als het overdag te onleesbaar is.

Prijs: gratis

downloaden voor Android en iOS.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: De beste apps 2019 – deel 9

Hier zijn de vorige delen van de app-kolom:

  • De beste apps 2019 – deel 9
  • De beste apps 2019 – deel 8
  • De beste apps 2019 – Deel 7
  • De beste apps 2019 – Deel 6
  • De beste apps 2019 – deel 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *