Streaming tips: het kerstfeest kan komen

Het jaar is bijna voorbij! Dit weekend vieren we al de eerste advent – en dus is het kerstfeest van het bedrijf binnen handbereik. Ter gelegenheid hiervan presenteren we de ultieme streaming-afspeellijst, die je perfect afstemt op het grootste feest onder collega’s.

De speciale functie: elke aanbeveling heeft zijn eigen levenswijsheid. Je kunt meer films, series en documentaires vinden naar jouw smaak op Shelfd.

Vuile Office-partij

Beschikbaar om overal te lenen

Het motto is heel duidelijk: Work Hard, Party Harder. Iedereen die het hele jaar door de plicht heeft om te regeren, kan op het bedrijfsfeest een keer de muur raken. “Dirty Office Party” laat zien hoe je er zelfs een grote klant van kunt maken.

Familie heen en weer, keiharde zakenvrouw Carol (Jennifer Aniston) is vastbesloten om eindelijk de lucratieve tak van haar broer Clay (T.J. Miller) te sluiten. Maar de populaire baas Josh (Jason Bateman) kan niet zo gemakkelijk worden verslagen. Hij plant een episch kerstfeest met als doel indruk te maken op een potentiële klant en zo de banen van zijn werknemers veilig te stellen.

Klik hier voor de film.

begin

Beschikbaar op Netflix, Maxdome

Hoog tijd om de Big-Boss wat gedachten te geven over salarisverhogingen en kerstbonussen voor iedereen. Tip: Na “Inception” weet je dat niets sterker is dan een kleine invloed op het onderbewustzijn.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een begaafde dief, absoluut de beste op het gebied van extractie. Hij steelt waardevolle geheimen uit de diepten van het onderbewustzijn, tijdens de droomfase. Dankzij zijn zeldzame geschenken wordt hij over de hele wereld gezocht en heeft hij alles verloren waar hij van hield. Op een dag krijgt hij de kans om gered te worden: een laatste opdracht kan hem helpen terug te keren naar zijn oude leven – maar alleen als hij slaagt in het absoluut onmogelijke: de Inception. Hij moet een idee voor zijn slachtoffer (Cillian Murphy) implanteren waarvan hij moet geloven dat het uit hem komt.

Klik hier voor de film.

Sterf langzaam

Beschikbaar op Netflix

Het jaar was niet zo slecht en je schildert al de dagen in de kalender? Welnu, dan kan de tijd vrij lang duren tot het verlangen naar vakantie. Het is beter om nog een ander doel te stellen, bijvoorbeeld om het kerstfeest te eindigen met een onvergetelijke confrontatie.

New Yorkse politieman John McClane (Bruce Willis) raakt gevangen in een gijzeling. Oorspronkelijk wilde hij zijn nog-vrouw Holly (Bonnie Bedelia) in Los Angeles bezoeken om Kerstmis met de twee kinderen te vieren. Maar wanneer hij op haar kantoor aankomt, is het gebouw al afgesloten. Hij is de enige die de terroristen het hoofd kan bieden. Onderdelen 2-5 zijn ook online op Netflix!

Klik hier voor de film.

The Grinch

Beschikbaar op Prime Video

Je bent een kerstmoffel en kan niets winnen van de drukte? Na “The Grinch” zul je er opnieuw over nadenken met het onheil – of een stap dichter bij de verandering van baan zijn.

Er is niets dat de Grinch (Jim Carrey) meer haat dan gelukkige mensen. Vooral diegenen die uitkijken naar Kerstmis. Op veilige afstand van het idyllische stadje Whoville, smeedt hij een smerig plan om de inwoners van het christendom te stelen zonder verder oponthoud.

Klik hier voor de film.

The Walking Dead (Seizoen 1-8)

Beschikbaar op Prime Video

Wat zou werken zonder je favoriete collega’s? Precies, een beetje als sluipen door een kudde beten uit “The Walking Dead” – trouw aan het motto: “Trek geen aandacht”. In plaats daarvan leef je de samenhang.

Wanneer Rick Grimes (Andrew Lincoln) uit coma ontwaakt, herkent hij de wereld niet meer. De mensheid is het slachtoffer geworden van een zombie-epidemie en is nergens veilig voor de ondoden. In de beschikbare seizoenen verschuift het gevaar echter stap voor stap naar de weinige overlevenden die nog in leven zijn.

Klik hier voor de serie.

Ook interessant: streaming-tips: 5 films om de ruimte te ontdekken

Hella David Dbu5838
Hella Wittenberg en David Streit (Foto: Dominik Butzmann)

Over de auteurs: David Streit studeerde design en is sinds 2011 filmcriticus. Hij realiseert zijn twee passies als een creatieve geest achter de streaming-marktplaats Shelfd.


Hella Wittenberg is een freelance auteur, fotograaf en een wandelfilm encyclopedie. Momenteel werkt ze voor Shelfd, met plezier en Unicum.

tonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *