Hefboom voor duurzaam klantensucces

Toen ik een week geleden in mijn column “Bye Bye Customer Experience” over mijn houding tegenover deze term schreef, ontving ik doordachte berichten van mijn klanten, “of mijn bijdrage zou betekenen dat we de digitalisering niet meer in gedachten hebben wat zal klanten en werknemers vormgeven? ”

Het antwoord is: “Integendeel! Meer dan ooit. We hebben nog steeds niet genoeg! “Omdat er genoeg hulpmiddelen en ervaring zijn die het waard zijn door te geven.

Er is bijvoorbeeld een driedaags evenement dat me de afgelopen maanden twee keer zo enthousiast heeft gemaakt over de klantervaring. En nee, er is geen evenement op de “Customer Experience” zoals een titel wordt genoteerd.

Klant, medewerkers, digitale verantwoordelijkheid en transformatie zijn niet eens de focus van het programma op het eerste gezicht. Maar deze zijn des te meer het hart van de ervaring van de gasten ter plaatse. Welke gebeurtenis bedoel ik? Ik heb het over Bits & Pretzels.

Bits & Pretzels heeft hard gewerkt

Toen ik het evenement twee jaar geleden voor het eerst bezocht, was ik eerst sceptisch. Om sprekers als Richard Branson, Kevin Spacey of Stefan Raab te winnen, moet je het mogelijk maken. Maar hoeveel daarvan was Special Effect? Een PR-stunt om op te vallen? Hoeveel kan ik echt nemen en leren als gast van dit platform?

tonen

Het antwoord is: Bits & Pretzels heeft hard gewerkt om zulke sprekers van wereldklasse te krijgen. En deze sprekers laten de gasten delen in de gedeelde visie en laten hen zien hoe ze betere ondernemers kunnen worden en daarmee plezier kunnen hebben. Stefan Raab presenteerde bijvoorbeeld geen “TV Total Gags” op de Bits and Pretzels in 2017, maar liet de gasten alle groeipijnen en ervaringen op zijn pad delen.

Effectieve hulpmiddelen en hefbomen

Samen met de partner Messe München en het kernteam Lena Rogl en Galina Bankova was Bits & Pretzels 2018 nog consistenter. Netwerken en diversiteit stonden nog meer centraal in het evenement. Het personeel van het evenement voor het netwerken van gasten was bijvoorbeeld aanzienlijk toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren.

Oprichters konden in afzonderlijke ruimtes pitchen, begeleide matchmaking-processen maakten het gemakkelijker om geschikte mede-oprichters en investeerders in een andere ruimte te vinden – en een apart diversiteitsevenement werd parallel aan het hoofdpodium geïnstalleerd.

Praktisch betekende dat voor mij: tijdens mijn twee bezoeken aan de Bits & Pretzels leerde ik een investeerder kennen voor een project van het hart, contact gemaakt met gepassioneerde makers, die al zo’n intensieve uitwisseling op de site hadden, dat we elkaar regelmatig ontmoeten, mailen en ons ondersteunen onze doelen. Een van deze makers heeft zelfs een diepe vriendschap ontwikkeld. Een geschenk. Het Bits & Pretzels-team leeft de klantervaring voor mij.

Het is een lange weg te gaan

Maar met alle vreugde van Bits & Pretzels is de legitieme vraag, wat kunnen KMO’s en eigenaren van kleine bedrijven ervan leren? Welke tools, tips en trucs kan iedereen vandaag gebruiken in zijn dagelijkse werk?

Het antwoord: het is nog een lange weg te gaan. En zelfs kleine, bewuste componenten zoals de selectie van medewerkers en tools spelen een rol in dit proces. Vooral in tijden van de DSGVO, die veel bedrijven van streek heeft gebracht.

De advocaat Ralf Morgenstern vertelde me dat er na de DSGVO nog steeds onzekerheid bestaat bij veel kleine en middelgrote bedrijven. Hoewel de belangrijkste waarschuwingsbrieven nog niet zijn gekomen, maar bedrijven zouden terughoudend zijn, maar om het klantcontact te maken dus geen vergissing.

De klant van het onderwerp is op de tafel van advocaten beland door de schrik van de DSGVO, hoewel het bestuursprioriteit heeft. Hieraan verbonden, blijf ik steeds herinneren aan DSGVO-kansen. Als bedrijf, om echt te focussen op die mensen die geïnteresseerd zijn. Met maatregelen van goede kwaliteit. In plaats van de hele oceaan van potentiële kopers met een chef-kok op te warmen, moet men zich richten op degenen die interesse hebben getoond.

Als de “klantervaring” wordt begrepen als een “nieuw” paradigma, kan een bedrijf zijn missie voor zijn klanten beter vervullen. Begrijp de klant holistisch. En creëer zo uw eigen duurzame succes.

Er is veel te doen. Laten we beginnen. Samen nog consistenter. Nog preciezer. Nog meer gepassioneerd. Nog duurzamer.

Over de auteur: Johannes Ceh ondersteunt bedrijven bij het afstemmen van digitalisering op klanten en werknemers. Hij is een belangrijke spreker en adviseur over nieuwe vormen van samenwerking en digitale verantwoordelijkheid. Na jaren bij Sport1, SKY, Springer & Jacoby, BMW, Daimler, JungvonMatt en Ogilvy, schrijft hij momenteel een boek over de “leeftijd van de klant” en de bijbehorende veranderingen in bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *