Advertentiefraude: waar uitgevers nu op moeten letten

In digitale marketing wordt momenteel nauwelijks iets besproken dat heter is dan het onderwerp Ad Fraude. Geen wonder: op de Duitse advertentiemarkt is het aantal frauduleuze vertoningen voor desktop- en mobiele web-display-advertenties alleen al in de tweede helft van 2018 met 30 procent gestegen van 0,7 procent naar 1,0 procent. Dit is de conclusie van het Mediakwaliteitsrapport H2 2018 (MQR) van Integral Ad Science (IQ), waarin meer dan 28 miljard in Duitsland geleverde indrukken zijn geanalyseerd.

Voor campagnes die zonder advertentiefraude-technologie worden uitgevoerd, groeit het wereldwijde cheatpercentage op Desktop Display met meer dan 10 procent. Volgens internationale normen is dit nog steeds een gemiddelde waarde, maar de toename is aanzienlijk.

Het spelen van de advertentie in veilige omgevingen wordt ook een uitdaging

Het resultaat is lagere zichtbaarheid in advertenties en verhoogde eisen van adverteerders aan uitgevers voor hogere kwaliteit en transparantie. Eén ding is duidelijk: niet alleen advertentiefraude en de garantie van zichtbaarheid vormen uitdagingen voor de reclamebranche, maar ook de exploitatie van advertenties in beveiligde advertentieomgevingen.

Veiligheid (merkveiligheid) is één ding, maar het moet ook anders zijn (merkgeschiktheid). Oliver Hülse, Managing Director & CEE van IAS, laat zien hoe uitgevers de kwaliteit van hun inventaris kunnen optimaliseren in vijf praktische actietips.

tonen

1. Moderne optimalisatieoplossingen bieden bescherming tegen advertentiefraude

De MQR laat zien hoe effectieve technologische maatregelen zijn tegen online fraude met de volgende resultaten: Ad Fraud-technologieën verminderen het risico op fraude van tien procent tot minder dan een procent. Bovendien helpen moderne optimalisatieoplossingen uitgevers door frauduleuze activiteiten op meerdere apparaten te controleren en te voorkomen, niet alleen Ad Fraud.

Zelfs met kritieke kwaliteitsfactoren zoals zichtbaarheid en merkveiligheid, krijgen ze meer controle met hun hulp. Dit stelt uitgevers in staat hun voorraad duurzaam te verbeteren met de juiste optimalisatie-oplossing.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: “Influencerfraude is een groot probleem voor adverteerders”

2. Vergroot het zichtbaarheidspotentieel door een advertentie-vriendelijk website-ontwerp

De zichtbaarheid van online advertenties hangt sterk af van de gebruikte formaten, volgens de huidige MQR. Het zicht daalde van 66,6 procent naar 64,3 procent, vooral voor videoformaten. In de weergave-indelingen zijn wolkenkrabbers het best zichtbaar met 75,2 procent. Uitgevers moeten hier absoluut op voorbereid zijn en hun website zo ontwerpen dat deze de ideale omstandigheden heeft voor maximale zichtbaarheid van de advertentieformaten.

Deze omvatten een mogelijke plaatsing “boven de vouw” van advertenties, responsief ontwerp en snelle laadtijden – zodat de gebruiker niet wegklikt voordat de advertentie is geladen. Uitgevers die willen laten zien dat ze hun huiswerk over zichtbaarheid hebben gedaan, moeten samenwerken met een aanbieder van advertentieverificatie die de zichtbaarheid van digitale campagnes op hun eigen pagina kan tonen.

3. Nu mobiel: verklaar geautoriseerde verkopers met App-ads.txt

Desktopdisplay heeft niet alleen een probleem met advertentiefraude, maar ook meer dan 18 procent van de vertoningen van mobiele schermen is vaker frauduleus. Hoewel de programmatisch verhandelde Mobile Web Display Inventory er veel beter uitziet (9,1 procent), is deze nog steeds te hoog.

Om het risico op fraude in de mobiele sector te verminderen, heeft het IAB-industrielab in maart 2019 de definitieve versie van zijn nieuwe “App-ads.txt” -oplossing uitgebracht. Hiermee kunnen uitgevers nu geautoriseerde verkopers aanwijzen voor hun mobiele inventaris en zichzelf beschermen tegen ongeautoriseerde verkoop door derden aan programma-uitwisselingen.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: 5 tips over hoe reclame werkt in het digitale tijdperk

4. Controleer zorgvuldig bronnen bij het kopen van verkeer

Met het kopen van verkeer is de kans op frauduleus of botgebaseerd verkeer aanzienlijk groter, dus uitgevers moeten idealiter betaalde verkeersbronnen vermijden. Als externe bronnen worden afgetapt, moeten uitgevers echter uiterst voorzichtig zijn en precies controleren waar het verkeer vandaan komt.

Over het algemeen geldt dat hoe goedkoper de klikken, hoe hoger het risico op advertentiefraude. Aanbieders van kortingsverkeer vertrouwen bijvoorbeeld vaak op bots of klikfarms om weergaven en vertoningen te genereren. Uitgevers moeten daarom rekening houden met de grootst mogelijke transparantie om ervoor te zorgen dat het betaalde verkeer authentiek is.

5. Regelmatige uitwisseling met adverteerders loont

Het risico dat digitale advertenties in een niet-merkomgeving zullen spelen, is in de tweede helft van 2018 toegenomen tot 12 procent voor desktop display-campagnes. Als alleen rekening wordt gehouden met de rechtstreeks op de markt gebrachte uitgevers, is dit aandeel zelfs nog hoger met 13,5 procent. Duitse uitgevers zijn redelijk goed gepositioneerd op het gebied van juridische veiligheidscontent – met andere woorden, de kans dat adverteerders in een illegale omgeving verschijnen, is relatief klein in Duitsland.

De belangrijkste reden voor het hoge MQR-resultaat is de merkgeschiktheid, die elk merk voor zichzelf moet definiëren. Op het gebied van alcohol, bijvoorbeeld, kan alleen een naamgeving van wijn in een sausrecept de inhoud voor een advertentie blokkeren.

Het uitgeven van advertenties in deze omgeving kan problematisch zijn voor zeer risicomijdende marketeers, maar is een volledig acceptabele omgeving voor de meeste adverteerders. Dit maakt het des te belangrijker om er proactief over te praten: uitgevers en adverteerders verfijnen biedt een belangrijke mogelijkheid om risico’s te minimaliseren. Ten slotte is de regelmatige uitwisseling van campagne-inhoud en webinhoud een belangrijk criterium om te voorkomen dat advertenties naast inhoud worden geplaatst die een belemmering kan vormen voor de merkboodschap.

De huidige MQR-resultaten moeten daarom worden opgevat als een signaal voor uitgevers en adverteerders om een ​​vertrouwelijke dialoog aan te gaan en samen transparantie te creëren.

Over de auteur: Oliver Hülse is Managing Director, CEE bij Integral Ad Science

Nieuwsbrief & Messenger

Altijd op de hoogte van alle onderwerpen van het digitale leven met de LEAD-nieuwsbrief en de LEAD Tech-nieuwsbrief. Professioneel of privé. In uw inbox of via messenger.

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief
Abonneer je nu via messenger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *