TechTäglich: Twitter plant een nieuwe look

Twitter plant een nieuwe look

Https://t.co/Mp9rOgdQX6 door @sarahintampa en @ingridlunden pic.twitter.com/iDlaKxsZpa Een eerste blik op de nieuwe bèta-app van Twitter en zijn overblijfselen ‘waardevol en relevant’

– TechCrunch (@TechCrunch) 14 januari 2019

Twitter heeft voor het eerst een app voor bètatesters uitgebracht. Alleen geselecteerde gebruikers kunnen in de toekomst geplande functies testen. Afhankelijk van de reactie van de testers, worden de nieuwe functies vrijgegeven voor alle gebruikers wereldwijd. Eerste inzichten: voor langere tweets moeten relevante antwoorden (vooral die u zelf volgt) gekleurd zijn. Ook gemarkeerd in kleur zijn reacties van de gebruiker die een thread is gestart. Bovendien wil Twitter meer vertrouwen op algoritmen. In de toekomst zouden gebruikers ook tweets moeten zien van gebruikers die ze niet vaker volgen.

Kip Henrietta Vs. Kylie Jenner

Tot nu toe heeft model- en vuilnis-tv-ster Kylie Jenner het record gevestigd voor de Instagram-afbeelding met ’s werelds meest likes. Nu moet Kylie rang één geven: een bruin ei. Het is nog onduidelijk wie achter het eieraccount staat: “Ik ben Henrietta, een kip uit de Britse provincie.” Henrietta’s missie: “Laten we een wereldrecord vestigen, ze daagde de gemeenschap uit.” Het plan werkte: Een ding: Kylie Jenner lijkt Henrietta toch leuk te vinden en sindsdien maken grappen een grapje op sociale netwerken.

RT to Break the Internet #EggGang pic.twitter.com/mI6TfIHJDx

– Yo Yo Funny Singh (@moronhumor) 15 januari 2019

Nieuwe #EggGang-lipkits vallen binnenkort! Tinten omvatten:

-Welkom in Egg-stro World
-Shell SHOOK
-Yolk-urrrT pic.twitter.com/gfSpBOkshP

– Entertainment Tonight (@etnow) 15 januari 2019

Ikea opent een licht

Tussen Hot Dogs, Billy en Köttbular nu ook (kabel) salade: als je op de eindeloze tour van IKEA the Smartphone juice gaat, heb je geen IKEA-hack nodig om tussen plank A13 en A18 contact met de buitenwereld te houden. IKEA heeft Lightning-kabel aan het programma toegevoegd. “Lillhutt” is, zoals de naam al doet vermoeden, al lokaal beschikbaar in winkels, maar nog niet online. Met € 7,99 zijn de IKEA Lightning-kabels niet goedkoper dan de concurrentie, maar ze hebben één voordeel: hoewel Apple & Co. de kabels meestal slechts in een lengte van 1 meter en 2 meter aanbieden, biedt IKEA de tussenliggende maat van 1 , 50 meter en belooft een lange levensduur “een robuuste textielcoating”. En schroeven ontbreken niet bij het uitpakken van de kabel, ook niet gegarandeerd.

Smartphone-camera met 10x optische zoom

Op woensdag heeft de Aziatische aanbieder Oppo uitgenodigd voor een evenement. Het gerucht gaat dat een nieuwe smartphone met een revolutionaire camera zal worden gepresenteerd. Of een prototype of een echt apparaat nog steeds onduidelijk is. In het gesprek zit een 10x optische camerazoom. Oppo verbaasde de wereld van technologie in januari 2017, toen de 5x zoom werd geïntroduceerd.

Apple Music: bug of functie?

Thuis Pod Met Apple Muziekfoto Apple
(Afbeelding: Apple)

HomePod-bezitters met iPhone en Apple Music hebben zich de afgelopen dagen afgevraagd. Reddit heeft al een lange draad: tot nu toe konden gebruikers met een enkel abonnement op Apple Music tegelijkertijd andere muziek horen op de iPhone en op de HomePod. Het voordeel was dat terwijl in de woonkamer de saxofoon van John Coltrane door de sigarettenrook sloop, Kollegah de kinderkamer binnenliep. Dit is momenteel niet meer mogelijk. Het gelijktijdig afspelen van verschillende nummers vereist nu een gezinsabonnement. Dat kost 14,99 euro (in plaats van 9,99 euro voor een enkel abonnement). Over Reddit wordt overigens beweerd dat Apple gebruikers op verzoek heeft geïnformeerd, het gelijktijdig horen met een enkele licentie was een bug en geen functie. Als het zo was: waarom heeft Apple deze fout pas na maanden ontdekt?

Het einde van de LEAD: Wie heeft de emoji’s echt uitgevonden?

Scott E. Fahlman, professor informatica aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh, wordt eigenlijk beschouwd als de uitvinder van emoji’s. Ongeveer 2800 van de kleine pictogrammen zijn nu beschikbaar. En Fahlman zou in 1982 de eerste zijn geweest die colon, minteken en haakjes combineert in een emoticon 🙂

Typisch geval van nadenken over hoe het digitale blog van WDR er nu achter kwam. Al in 1893, bijna 100 jaar eerder, werd in het cirkelvormige blad van de Oost-Belgische stad Malmedy gezegd: “Als een voorbeeld van hoe men het beeld van een menselijk gezicht kan creëren uit eenvoudige lijnen en haakjes en deze fysiognomie zelfs een andere uitdrukking kan geven, kan het volgende letterschilderij dienen “Nog eerder waren het alleen de printers van het Amerikaanse satirische tijdschrift Puck. In 1881 gebruikten ze emoticons om indruk te maken op de cartoonisten van hun eigen huis. In deze zin gaan we vandaag met een smileygezicht op onze lippen. Tot morgen 🙂

Trouwens: TechDaily is ook beschikbaar als een nieuwsbrief en als een vaardigheid (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

tonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *