“Innovation Day”: Wirecard durft vooruit te kijken

In Aschheim hadden de champagnekurken moeten knallen. Op maandagochtend gaf Deutsche Bank een koopaanbeveling voor het Wirecard-aandeel en verhoogde haar koersdoel van 170 euro naar 200 euro. Goed nieuws voor de zelfbenoemde innovatieleider in digitale financiële technologieën, die onlangs zwaar werd bekritiseerd wegens vermeende boekhoudfraude.

Een week eerder had Wirecard uitgenodigd voor het ontbijt in het hippe München Glockenbachviertel, de zogenaamde “Innovation Day”. Tussen O-Saft en broodjes presenteerde Wirecard zeven vitrines, die bedoeld zijn om de betaling van de toekomst te vertegenwoordigen vanuit een groepsperspectief.

Het supply chain betaalplatform

Passend bij de geur van vers gebrande koffie in de lucht, is er een transparante doos in de kamer gevuld met veel kleine zwarte koffiebonen. Het maakt deel uit van de showcase van Wirecard’s nieuwe supply chain-betalingsplatform dat is ontworpen om de bestaande B2B-portefeuille uit te breiden.

De Blockchain vormt de basis voor een “zeer efficiënt en wereldwijd netwerk” waarmee bedrijfsprocessen in digitale contracten, zogenaamde Smart Contracts, kunnen worden vastgelegd. Zo worden alle stappen van de winkelketen, van het opstellen van het contract over de kwaliteitsborging tot de garantie van de oorsprong en de betalingsverwerking, weergegeven in een gedecentraliseerde database.

tonen

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: In Maleisië wordt een blockchain-stad gebouwd

De IoT-plank

Direct ernaast toont het bedrijf een IoT-plank (Internet of Things) met biometrische gezichtsherkenning en betalingsverwerking. Om te winkelen, moeten eerder geregistreerde klanten gewoon voor de plank gaan staan, hun gezichten laten herkennen door het biometrische herkenningssysteem en het gewenste product verwijderen.

Het schap detecteert vervolgens automatisch welke producten door welke klant zijn verwijderd en boekt het overeenkomstige bedrag van de ingelegde rekening. De IoT-plank werkt echter niet met het volledige beeld van de klant, maar op basis van individuele sectoren.

190514 Inno Day München 1577074
De App Boon maakt contactloze betaling mogelijk met een virtuele prepaid creditcard. (Afbeelding: Wirecard)

De app Boon

Een andere showcase is “Boon”, een app voor contactloze betaling met virtuele prepaid creditcard voor smartphone of draagbaar. Winkelen en betalen voor het onderwerp – zonder conventionele kassasystemen – wordt ook weerspiegeld in de vlaggenschipprojecten van digitale prijskaartjes en digitale winkelwagentjes, die in samenwerking met Telekom is opgezet.

Het digitale winkelwagentje

Klanten kunnen hun smartphone gebruiken om hun boodschappenlijstje te verbinden met het winkelwagentje. Het display toont vervolgens waar de afzonderlijke producten zich in de supermarkt bevinden, wordt betaald door de geïntegreerde scanner in de app. De dealerbonus is duidelijk, omdat de digitale winkelwagen de feitelijke manieren en voorkeuren van de klanten herkent via de verzamelde gegevens.

Het digitale prijskaartje

Het digitale prijskaartje, dat door de klant met de smartphone wordt gescand, biedt alle relevante informatie over het product en zou bijvoorbeeld in de winkel aan kleding kunnen worden bevestigd in plaats van aan de veiligheidstags. En uiteindelijk gaan de klanten natuurlijk niet naar de kassa en staan ​​ze in de rij, hier wordt ook contant betaald via de app.

Het doel van deze innovaties is duidelijk: naast het verzamelen van gegevens, moeten ze het leven van shoppers gemakkelijker maken en een revolutie teweegbrengen in de winkelervaring. De truc is dat deze onzichtbare betalingen voor klanten maar eerst zichtbaar moeten zijn.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Mobiele betaling – Een vijfde weet niet hoe het moet

190514 Inno Day München 1566790
Zijn we op weg naar een wereld zonder contant geld? (Afbeelding: Wirecard)

“Er wordt al steeds minder contant betaald en deze trend zal zich voortzetten, een belangrijke factor is de publieke perceptie: hoe meer zichtbaarheid en acceptatie van nieuwe technologieën, hoe meer consumenten deze nieuwe technologieën zelf willen proberen, wanneer je ervaart hoe gemakkelijk En zoals pay-as-you-go-geld voor biometrische gegevens geldt, er is geen terugkeer naar contant geld, we zien een groeiend enthousiasme voor volledig digitale betaling en verandering, “concludeert Jörn Leogrande, hoofd van Wirecard Innovation Labs waarop de toekomstige technologieën zijn ontworpen.

Dus zijn we op weg naar een wereld zonder contant geld? Mogelijk moet de bereidheid daartoe komen van dealers en dienstverleners. Dit toont een belangrijke situatie bij het verlaten van de “Innovation Day” en de daaropvolgende observatie van een groep jonge volwassenen voor een restaurant, waar het bord “Alleen contant geld” bij de voordeur naar lange gezichten leidt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *