Beste apps van de week – Deel 27

Flappy Royale

Laten we in het huidige nummer van flap (p) sig gaan: de hype rond Flappy Bird is altijd vreemd geweest. Met vingertoppen moest een pixelvogel door ruw terrein worden gestuurd. Doel: niet crashen of tegen barrières botsen! Het cultspel, waarvoor niet meer dan drie hersencellen nodig waren, komt nu terug. Twee ontwikkelaars hebben Flappy Bird opnieuw geladen.

Maar deze keer klinkt het interessanter: je geeft Flappy Bird een Battle Royale-modus. Je neemt het op tegen 99 andere vogels. En je ziet al deze vogels leven. Wie het verst komt, is de ronde winnaar. Bij de dagelijkse hoogste score heb je tien pogingen om het dagelijkse record te vestigen.

Flappy Royale kan al worden gedownload als een bètaversie op iOS en Android of op het web.

Prijs: gratis

Downloaden voor Android / Downloaden voor iOS

Downloaden op internet

Crello

De volgende app inspireert ook – op een creatieve manier. Met Crello (gelieve niet te verwarren met Trello) is nu een nieuw platform voor grafische en ontwerp klaar. Er zijn twee toepassingsscenario’s: influencers en degenen die foto’s, verhalen en video’s met Crello willen kunnen schilderen. Crello is ook bedoeld om intern marketingmateriaal te maken. De ontwikkelaars geven voorbeelden van flyers, posters, banners of uitnodigingen.

Crello is speciaal ontwikkeld voor jonge, maar financieel zwakke bedrijven die zich geen eigen grafisch ontwerper kunnen veroorloven. Zelfs zonder voorkennis kan de software in korte tijd worden gemaakt.

De gratis basisversie biedt al een behoorlijk bedrag: 6000 gratis sjablonen, 4000 gratis foto’s, het uploaden van maximaal 100 afbeeldingen en de integratie van afzonderlijke lettertypen. Met “Advanced” en “Pro” zijn er nog twee abonnementmodellen beschikbaar tegen een vergoeding – met aanzienlijk meer sjablonen en afbeeldingen.

Prijs: Gratis Basic / Advanced $ 80 per jaar / $ 180 per jaar

Downloadlink voor iOS

Link downloaden naar de desktopversie

FreeNow

Nu gratis
MyTaxi wordt FreeNow – inclusief een nieuw logo op de taxi’s (Foto: FreeNow)

Klinkt als een zelfontdekkingsapp, maar het is gewoon een rebranding: Raider is al lang Twix, MyTaxi noemt zichzelf sinds deze week FreeNow. En met een nieuw felrood pictogram in plaats van een geel taxisymbool, is het ook beter zichtbaar op het smartphonescherm.

Met het uitgebreide mobiliteitsaanbod wil FreeNow op één lijn staan ​​met Lyft en Uber. Bovendien werd in Europa een grote reclamecampagne gelanceerd.

Naast het taxi-aanbod biedt FreeNow ook huurauto’s en e-scooters. Daimler en BMW zijn geïntegreerd met hun diensten “ShareNow” en “DriveNow”.

FreeNow is actief in meer dan 100 steden in negen landen, maar moet ook worden bekritiseerd vanwege de rebranding Handelsblatt schud gewoon je hoofd dat een zeer succesvolle merknaam zoals “MyTaxi” is vervangen door twee zielloze anglicismen zoals Free en Now.

Prijs: Gratis app / kosten afhankelijk van de rit en het voertuig

Downloadlink voor iOS / Downloadlink voor Android

Anne Frank Huis VR

Anne Frank Huis Vr
De schuilplaats in Amsterdam – realistisch opgevoerd met “Anne Frank Huis VR” op de Oculus Quest (Foto: Oculus)

Op 12 juni zou Anne Frank, slachtoffer van de Holocaust, 90 zijn geworden. In deze column heb ik al gerapporteerd over de hedendaagse AR-app WDR AR 1933 – 1945, spreken de getuigen van Anne Frank.

Er is ook een interessant Anne Frank-project op VR-gebied. Vorig jaar werd “Anne Frank House VR” uitgebracht voor Oculus Rift, Oculus Go en Gear VR. Nu is het gezamenlijke project van Facebook en de Anne Frank Stichting ook gepubliceerd voor de Oculus Quest.

De app maakt een virtuele rondleiding door het huis mogelijk, waarbij het Duits-joodse meisje zich met zijn familie en andere mensen in Amsterdam verstopte voor het nazi-terroristische regime. Het verhaal komt terug met objecten, notities en foto’s tijdens de zoektocht in iets minder dan een half uur VR.

De applicatie is des te opmerkelijker, omdat de Oculus Quest voorheen was gereserveerd voor games en nu voor het eerst in het onderwijs kan worden gebruikt. Trouwens: Oculus Touch wordt ook ondersteund.

Prijs: gratis

om te downloaden

LEAD shortlist

Verdere aanbevelingen, kort vermeld.

AR Plan 3D: Op VR en AR wordt deze app gebruikt voor ruimtemeting. Het virtuele meetlint wordt vastgehouden aan de echte oppervlakken. Perfect om het kantoor of het nieuwe appartement tot in detail te meten.

Prijs: gratis

Downloadlink voor iOS / Downloadlink voor Android

agenda: De krachtige en prachtig ontworpen ToDo-app voor iOS en macOS integreert eindelijk de herinnerings-app van Apple in de nieuwe versie.

Prijs: Basisversie voor gratis / in-app aankopen

Downloadlink voor iOS / Downloadlink voor macOS

LEGO-toren: De ontwikkelaars van NimbleBit in de voetsporen van Kairosoft, het brein van opbouwgames. In deze simulatie is het belangrijk om torens te bouwen, het personeel in de kamers tevreden te houden en altijd de verkoop te verhogen – zoals in het juiste (kantoor) leven. Dankzij de schattige LEGO-personages is deze app een leuke toren van kracht.

Prijs: gratis / met in-app aankopen

Downloadlink voor iOS / Downloadlink voor Android

Je hebt een goede app ontdekt of er zelf een ontwikkeld – neem dan contact op met onze auteur [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *