Wat doet een … kwaliteitsmanager?

Functietitel: Quality Manager Digital Investments

Naam: Lena Tilly

Leeftijd: 30

Opleiding: Bachelor of Science Bedrijfskunde

Bedrijf: GroupM Duitsland

Wat ben je aan het doen?

Sinds maart 2018 ben ik kwaliteitsmanager in digitale investeringen bij GroupM Duitsland. Dat wil zeggen, ik initieer en beheer projecten die de kwaliteit van digitale inventaris waarborgen en verbeteren. Deze omvatten bijvoorbeeld projecten op het gebied van contextuele merkveiligheid, AdFraud, AdBlocking, zichtbaarheid en gegevensbescherming.

In dit verband zijn de afgelopen maanden natuurlijk sterk beïnvloed door de algemene verordening gegevensbescherming van de EU; een onderwerp dat ons de komende maanden zal blijven vergezellen.

In mijn rol maak ik deel uit van het bureaubeheer binnen het digitale beleggingsteam. We ondersteunen en adviseren onze bureaus in de dagelijkse bedrijfsvoering en consolideren verschillende taken op dit niveau, zoals voorraadbeheer voor de hele groep.

Aan de ene kant begeleid en adviseer ik intern en ben ik de contactpersoon voor onze bureaus in alle aangelegenheden met betrekking tot kwaliteit. Anderzijds houd ik de markt in de gaten wat betreft ontwikkelingen en trends. Net zoals veel van onze klanten internationaal zijn gepositioneerd en internet nauwelijks landgrenzen kent, wissel ik ook regelmatig ideeën uit met mijn internationale collega’s in Londen en Brussel om de nieuwste ontwikkelingen en trends te bespreken.

tonen

Hoe ben je tot deze taak gekomen?

Na mijn meer algemene commerciële opleiding en een graad in bedrijfskunde, heb ik me in toenemende mate gericht op projectmanagement in het digitale veld – eerlijk gezegd soms zelfs minder bewust.

Onlangs was ik, voordat ik bij GroupM kwam werken, verantwoordelijk voor online marketing voor twee online platforms voor een groot mediabedrijf en had ik ook veel te maken met productontwikkeling.

Ik realiseerde me dat ik echt geniet van de combinatie van technologie en marketing en dat ik dit gebied veel intensiever zou willen behandelen.

Toen vond ik – bijna precies op het juiste moment – een opwindend aanbod en het kwam op elkaar over: functieprofiel interessant en precies passend, praat zeer aangenaam, eerste werkdag.

Welke functie helpt u het meest in uw dagelijks leven en waarom?

Ik ben behoorlijk dronken – leuk. Het helpt me echt veel om mezelf vertrouwd te maken met nieuwe onderwerpen, mijn peil te vinden in nieuwe situaties en enthousiast te worden over veel dingen en om zelfstandig te kunnen werken.

Als ik bang was voor contact met technische processen of het niet leuk vond om mezelf diep in onderwerpen te verdiepen en ze vervolgens vooruit te sturen, zou ik waarschijnlijk niet erg tevreden zijn. Omdat een groot deel van mijn taak is om trends en ontwikkelingen te herkennen en aan te passen aan onze behoeften.

In deze ongelooflijk dynamische industrie en de extreem snelle omgeving, vind ik het echter belangrijk om een ​​gezonde mate van sereniteit te hebben. Vooral als er veel commotie om me heen is, is mijn (niet zo geheime) geheime wapen: eerst ademen, uit elkaar halen, structureren en stap voor stap oplossen.

Wat vindt u het belangrijkst aan uw werk?

Naast de directe toegang tot goede koffie is eigenlijk voor elke klus: ik zou graag naar mijn werk gaan. Ja, ja, dat is op de een of andere manier iedereen van deze “werk-privé-balans”, zegt generatie Y (vooral met de koffie). Maar vaak betekent dat niet alleen ballenbad en laserdag, maar, althans om het goed te vinden, het grootste deel van zijn leven op kantoor en met collega’s door te brengen.

Een factor die voor mij belangrijk is, zou dan al worden uitgelegd: met collega’s op dezelfde golflengte zitten. We moeten het immers lang doorstaan. En vooral in gespannen situaties vind ik het des te belangrijker dat we een goede relatie hebben.

Tegelijkertijd is dit een van de dingen die ik leuk vind aan mijn werk: werken in dit team. Mijn collega’s zijn geweldig. We hebben dezelfde humor. Ik voel me goed verzorgd. Maar zelfs als de mensen om je heen veel kunnen compenseren, moeten de taken en inhoud natuurlijk ook stemmen en rijden.

Deze zijn in mijn werk, zoals ik zei, zeer divers en ik weet nooit helemaal zeker welke taken naast me staan. Voeg daar het snelle tempo en de dynamiek van de industrie aan toe, vooral in de digitale sector; Dingen kunnen snel en onverwacht gebeuren. Het wordt niet saai of eentonig. Dat vind ik leuk.

Beschrijf zo duidelijk mogelijk een project dat vooral indruk op u heeft gemaakt

Het coolste project is eigenlijk mijn taak zelf, als je het als een project ziet. Aangezien de positie van de kwaliteitsmanager in de vorm nieuw is, bouw ik dit gebied verder uit. Hoewel we al een schat aan ervaring hebben op het gebied van merkveiligheid en kwaliteit, is het samenbrengen uit alle bronnen en het in de toekomst gebruiken een taak die me momenteel altijd vergezelt.

Enerzijds is dit natuurlijk een grote uitdaging en verantwoordelijkheid, anderzijds geeft het me nog meer motivatie, omdat ik mijn eigen structuren en processen kan opzetten en mijn eigen oplossingen kan vinden.

We hebben als het ware het grote scherm voor ons, waar ik samen met mijn collega’s de volgende penseelstreken kan instellen en aanvullen. En we kunnen de kleuren en motieven zelf bepalen – maar ook of het aan het einde een kader krijgt of niet en waar we het ophangen.

Mijn werk is onmisbaar omdat …

Laten we eerlijk zijn, slechts enkele banen zijn echt onmisbaar. De aarde zou blijven draaien zonder mijn positie. Ik ben er echter zeker van dat ik in deze positie een zeer goede bijdrage kan leveren aan het feit dat het mediabudget niet brandt in volledig ineffectieve omgevingen of in het ergste geval zijn beschadigd.

Binnen het netwerk van bureaus en de advertentiewereld is het al een zeer belangrijk onderdeel van de totale constructie.

Als u geen kwaliteitsmanager was, wat zou u dan zijn?

“Iets met media” zeker. In feite is de media in al zijn vormen gedurende mijn leven en mijn vorige professionele carrière.

Vroeger wilde ik een journalist, een detective, een paardentrainer, een politieagent, een advocaat worden – ik eindigde ergens tussenin, maar zonder paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *