Wat doet een 3D-ontwikkelaar?

Naam: Jan Beutgen

Leeftijd: 27

Positie: 3D-ontwikkelaar

Opleiding: Master of Science in Computational Visualistics

Bedrijf: Demodern – Creative Technologies, Keulen

Wat ben je aan het doen? Hoe ben je tot deze taak gekomen?

Als 3D-ontwikkelaar bij Demodern programmeer en realiseer ik projecten zoals 3D-configurators, interactieve beursinstallaties en POS-terminals, evenals VR- en AR-toepassingen. De projecten zijn voor verschillende klanten uit volledig verschillende vakgebieden en industrieën.

Daarbij zorg ik voor het hele proces vanuit technisch oogpunt om het best mogelijke resultaat te garanderen, rekening houdend met alle technologische beperkingen – van concept tot eindproduct.

Onder andere mijn grote interesse in alles wat visueel en grafisch is, bracht me hiertoe – vooral in het interactieve gebied. In combinatie met een passie voor het testen en ontdekken van nieuwe technologieën, is mijn werk voor mij gemaakt omdat het beide aspecten combineert.

Welke functie helpt u het meest in uw dagelijks leven? Waarom?

Absoluut mijn aanpassingsvermogen en mijn nieuwsgierigheid. De technologiesector is voortdurend aan verandering onderhevig. Het is dus van groot belang om, afgezien van de dagelijkse gang van zaken, voortdurend nieuwe technologieën te verbeteren en ermee om te gaan. In prototyping controleer ik vervolgens hun geschiktheid voor verschillende toepassingsscenario’s om de juiste beslissingen te kunnen nemen bij het ontwerpen van nieuwe projecten en om nuttig advies te geven aan de klant.

tonen

Beschrijf zo duidelijk mogelijk een project dat echt indruk op u heeft gemaakt?

Vorig jaar was dit absoluut “IM.PRINT”, een audiovisuele en meeslepende installatie die we implementeerden als onderdeel van onze jaarlijkse showroom.

Interessant was de mix van kunst en technologie. De bezoeker kon zijn vingerafdruk scannen en overbrengen naar een abstract kunstwerk gemaakt van deeltjes die in de kamer rondzweven. Intuïtieve handbewegingen manipuleerden de aantrekking tot de deeltjes.

Extra onderdompeling bereikten we met indringende omgevingsgeluiden, die zich ook hebben aangepast aan de interactie van de bezoeker. Geïnstalleerd in een zogenaamde infinity room setting met volledige verduistering en een geavanceerde spiegelconstructie, heeft de applicatie alle bezoekers van de showroom betoverd en enthousiast gemaakt.

Wat vindt u het belangrijkst in uw werk? Wat is het leukste?

Het beste aan mijn werk zijn de gevarieerde projecten. Ik heb altijd te maken met nieuwe klanten en behoeften. Afhankelijk van het doel moeten andere wegen worden bewandeld en nieuwe dingen worden geleerd.

Ik geniet van nieuwe onderwerpen leren kennen en mezelf uitdagen – vooral als het gaat om het vervullen van de wensen van de klant ondanks moeilijke omstandigheden en technische beperkingen. Dit geeft hem altijd een oplossing die is afgestemd op hem en de individuele use case. Dus het werk wordt nooit saai.

Lead 4 Diversity 1200X1200

Wij zijn meer!

Diversiteit op de werkplek is tegelijkertijd een kans en een investering. In LEAD Bookazine 4/2018 leert u waarom gelijke kansen de productiviteit verhogen en cruciaal zijn voor het succes van elk bureau of bedrijf. Het gaat dus ook om geld.

Bestel nu

Mijn werk is onmisbaar omdat …

… de wereld wordt steeds meer digitaal en innovatieve technologieën worden gebruikt in elk denkbaar gebied: van de kleine touch-terminal op de POS, tot handige augmented reality-toepassingen, zoals onze AR-Fashion Assist, tot digitale installaties op grote beurzen en tentoonstellingen Events. Dientengevolge worden beroepen zoals die van mij steeds belangrijker en worden ze steeds belangrijker.

Als je geen 3D Developer op Demodern was, wat zou je dan zijn?

Dit is een moeilijke vraag omdat ik zo overtuigd ben van mijn werkveld. Vermoedelijk zou ik nog steeds actief zijn op grafisch gebied – mogelijk als ontwerper. Omdat het creatieve en het visuele altijd van mij is geweest.

Ook interessant: wat doet eigenlijk … een Product Director?

Nieuwsbrief & Messenger

Altijd op de hoogte van alle onderwerpen van het digitale leven met de LEAD-nieuwsbrief en de LEAD Tech-nieuwsbrief. Professioneel of privé. In uw inbox of via messenger.

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief
Abonneer je nu via messenger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *