De beste gevallen zijn voor de ton

Onlangs was ik op de marketingconferentie München Marketing Week en gaf ik mijn mosterd op bedrijfspodcasts.

Mijn credo: audiostrategie. Consistente individuele strategische opvatting. Moed voor creatie en auditieve verhalen. Dan wordt het iets met bedrijfspodcasts in de communicatie- of marketingmix.

Tevreden met mijn prestaties en de gepresenteerde feiten, leun ik achterover tijdens de pauze aan de bar, drink ik een latte macchiato met rechtsdraaiende sojamelk en verkoelend hipsterwater uit Opper-Beieren. Dan zal ik worden aangesproken. In afwachting van fulminante feedback en vervolgbestellingen, wil ik mijn visitekaartje winnen en royaal geven.

Maar het gebeurt anders.

Waarom zoveel strategie en concept?

Geen visitekaartjesverzoek, geen honing rond de mond. In plaats daarvan krijg ik de Levieten correct gelezen.

Waarom zoveel strategie en concept? Dat is standaard, overgewaardeerd. Leer het beste van de anderen en met de beste gevallen. Spreekt, draaide zich om en verdwijnt. Wumms – dat zat!

tonen

Maar deze feedback is onzin. En dat heeft niets te maken met het gewonde ego van een Rampensau. Het is absolute onzin, want het gaat om bedrijfspodcasts.

Dus je leest de kop correct. De beste gevallen zijn voor de ton. Voor de podcast met het inhoudsformaat zijn ze bijna waardeloos.

Voordat je van streek raakt omdat je denkt dat de beste gevallen de ultieme zijn en van de “beste” wilt leren: neem op dit moment geen contact op met de hoofdredacteur van dit medium om te zorgen dat mijn eerste column de laatste is: haal diep adem door. Ontspan. Lees de kolom tot het einde. Het is het waard!

Natuurlijk ken ik alle beperkingen die bestaan ​​in bureaus en in de gangen van de marketingafdelingen. Ik weet wat de realiteit is. Ik ben zeer bekend met de “extreem creatieve” inbreng van supervisors en klanten, de aankondigingen zoals: “Doe het zoals bij …, dat springt er echt uit!”, “We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden”. “We nemen geen risico”. Ik heb dit vaak gehoord – helaas veel te vaak!

Is het echt een goed idee om hele hosts van consultants, Consulting Agencys en andere kaartschilders die op Best Cases wonen te ondervragen? “Je leeft maar één keer”, dat is wat Suicide Silence zong – en ze weten wat ze doen. Maar geen paniek, deze beroepen hoeven niet te vrezen voor hun toekomst. Waar wil ik voor gaan?

Stop met zoeken naar zogenaamd coole cases voor uw zakelijke podcast, die u wilt overdragen aan uw Zwabische, door de eigenaar beheerde engineeringbedrijf. Met alle respect voor het heldere verstand in Ländle – en mijn schoonmoeder Sindelfinger.

Hoe weet je dat deze podcast succesvol is? Wat is precies zijn succes? Ken jij zijn bestemming? Waarom is deze podcast een best case? En vooral, wie bepaalt en bepaalt dat?

Gelooft u oprecht dat, ook al is er een aanzienlijke hoeveelheid hype rond de faalcultuur, concurrenten of andere bedrijven u gedetailleerd vertellen over hun doelen, (mis) prestaties en individuele KPI’s?

Ook interessant: streaming in cijfers: nieuwe inzichten en bizarre feiten

Heb de moed om verhalen weg te vertellen van vermeende beste gevallen

Ook dom wanneer de ingenieuze Best Case Podcast een HR-thema communiceert. Maar je wordt geconfronteerd met een heel ander onderwerp of probleem in de Schwäbische Alb. Hoe moet dat u helpen bij communicatie of marketing? Het staat niet voor mij open.

En wat leert precies wanneer de Best Case Podcast afkomstig is van een wereldwijd bedrijf met oneindige middelen? Maar u hebt slechts een fractie van dit budget en andere middelen?

Als marketeers en communicators verkondigen we dagelijkse verstoring, innovatie en verandering. Laten we ermee beginnen!

Daarom bel ik je: gooi de beste koffers in de prullenbak! Heb de moed om verhalen weg te vertellen van vermeende beste gevallen en de 2346 Talk. Probeer de vele mogelijkheden die audio biedt. Wees creatief. Durf iets nieuws. Neem de tijd om een ​​individueel, strategisch bedrijfspodcastconcept te ontwikkelen dat is afgestemd op u en uw publiek.

Hoe anders moet je podcast anders zijn dan alle andere? Zijn er voordelen, toegevoegde waarde of relevantie voor luisteraars en luisteraars? U kunt dit alleen garanderen met een aanpak die conceptueel-strategische stappen volgt.

Ja, dat betekent werk. Ja, dat is vermoeiend. Veeleisend. Aanzienlijk stressvoller dan de kopie van een best case. Maar het proces loont: uiteindelijk is er een concept voor een individuele luisterervaring die uw merk en uw bedrijf precies weerspiegelt.

Je krijgt luisteraars en luisteraars wanneer je je inspant en met hun behoeften omgaat. Als je er met je expertise mee omgaat.

Goede zakelijke podcasts zijn bedoeld voor de doelgroep en opwindend. Ze zijn relevant, creëren toegevoegde waarde en bieden oplossingen. Merkrelevante waarden zoals imago, vertrouwen en persoonlijke betrokkenheid worden duurzaam versterkt.

Verwijder podcasts uit het beste geval, in het slechtste geval leidt dit tot het slechtste geval: een ander audiolichaam in het digitale universum.

Strategie wordt nooit overschat. Integendeel. Strategie en concept leiden tot succes.

Over de auteur: Stephan Schreyer adviseert bedrijven over audio & podcasts. Voor de audio-apostel zijn strategie en concept de maat van alle dingen.

Nieuwsbrief & Messenger

Altijd op de hoogte van alle onderwerpen van het digitale leven met de LEAD-nieuwsbrief en de LEAD Tech-nieuwsbrief. Professioneel of privé. In uw inbox of via messenger.

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief
Abonneer je nu via messenger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *