Fijne verjaardag, Bitcoin!

1. Wie is Satoshi Nakamoto?

Nee, helaas weten we ook het antwoord op dit raadsel niet. Onder de naam Satoshi Nakamoto werd in november 2008 een paper gepubliceerd waarin de principes van autonoom digitaal geld werden beschreven.

Ten laatste, toen de bitcoins door het dak gingen, verbaasde de hele internetcommunity zich wie achter dit pseudoniem zat. Bitcoin-fans geloven dat Satoshi Nakamoto niemand minder is dan Tesla-baas Elon Musk.

Wie het ook is: de Bitcoin-schat van 5,6 miljard euro, die aan de naam wordt toegeschreven, is tot vandaag niet aangeraakt.

2. Silicon Valley is verdwenen

De toekomst heet “Crypto Valley”. In het idyllische Zug in Zwitserland zijn er zoveel Blockchain-startups als op geen enkele andere plaats. Tot op heden hebben 100 bedrijven zich daar gevestigd – en er zijn er elk jaar meer.

3. Succesvolle marketingdraai

In februari 2018 lanceerde het Steam-distributieplatform een ​​nieuwe Windows-game, die gebruikers met een speciale belofte lokt: degenen die het mysterie van “MonteCrypto” voor het eerst oplossen, ontvangen een Bitcoin.

Het duurde tenslotte twee maanden voordat een speler de prijs wist te winnen (waarde op dat moment: ongeveer 7.000 euro). Niet veel geld voor een succesvolle campagne, die duizenden Bitcoin-fans naar de game trok.

tonen

4. De eerste Bitcoin-machine in Duitsland

De eerste Bitcoin-machine van Duitsland is een paar dagen in München geweest. Namelijk in de “monte24” arcade op Frankfurter Ring. Er is een goede reden waarom het in dit land bijzonder lang heeft geduurd om een ​​geldautomaat op te zetten:

Tot dusverre werd de Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (Bafin) beschouwd als de hoogste autoriteit in termen van handel in de cryptocurrency. Volgens een recente uitspraak van het Hof van Beroep in Berlijn hoeft de Bafin niet langer in te stemmen met Bitcoin-handel.

Ook interessant: de Start-up Centrifuge zorgt voor een revolutie in de financiële technologie met Blockchain

5. Bitcoins misplaatst? Dit staat niet op zichzelf!

Volgens een studie van de universiteiten van San Diego en George Mason is 64 procent van de tot nu toe gedolven Bitcoins nooit gebruikt, en zal dit waarschijnlijk nooit doen.

Dienovereenkomstig is een groot deel van de cryptocurrency waarschijnlijk verloren gegaan of zijn de bezittingen eenvoudig vergeten.

6. Onrechtmatige verdeling van eigendom

Meer dan 40 procent van alle Bitcoin-activa is eigendom van slechts 1.000 mensen. Volgens verschillende mediaberichten hebben ze in totaal 5.638.155 bitcoins, terwijl 90 procent van de Bitcoin-eigenaren minder dan 0,1 bitcoin bezitten.

7. De FBI mengt zich met de voorkant

In september 2013 brak de FBI de beruchte dark web drugsbazaar Silk Road en pakte 144.000 bitcoins.

Een recent rapport van de technische portal Wired Volgens Satoshi Nakamoto heeft de FBI nu toegang tot Bitcoins ter waarde van in totaal $ 120 miljoen, waarmee het de op een na rijkste Bitcoin-eigenaar is. In oktober 2017 had de Amerikaanse geheime dienst dus 1,5 procent van alle eerder gedolven Bitcoins.

8. Bitcoins zijn niet voor duurzame vrienden

Een Bitcoin-transactie verbruikt 3,994 keer meer energie dan een creditcardtransactie. De winning van bitcoin verbruikt meer dan 29 miljard kilowattuur per jaar. Dat is ongeveer de helft van het elektriciteitsverbruik in Zwitserland.

9. Bitcoin-eigenaren geloven niet in belastingen

Volgens de rechtbankverslagen van San Francisco hebben in de Verenigde Staten in 2016 slechts 807 mensen hun Bitcoin-activa in hun belastingaangifte gemeld.

10. Over belasting gesproken …

Volgens het federale ministerie van Financiën zijn cryptocurrencies geen kapitaalinvesteringen in dit land, maar activa zoals edele metalen, antiek of onroerend goed.

Dankzij een uitspraak van het Europese Hof van Justitie (HvJ) zal geen omzetbelasting verschuldigd zijn, maar zullen de winsten onder de normale inkomstenbelasting vallen.

Ook interessant: Blockchain in praktisch gebruik

Teaserbild Nieuw

Minimale online of technische liefhebber?

Tinder vervangt de bar, Alexa de secretaresse. De digitale wereld is al lang één geworden met de echte wereld. Maar iedereen wil de realiteit niet geloven. Hoe zelfverzekerd beweegt u in het netwerkleven?

Doe de test hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *