Hoe kan ik: Mobiele conversies

De mobiele website sneller maken? Klinkt als iets dat je ooit kunt doen. Dan, als je wat tijd hebt. En dat is bekend: nooit.
Maar een trage mobiele website kost geld. Tenminste als je iets wilt verkopen. Om deze reden moet u de optimalisatie van synoniemen liever niet te lang uitstellen. Het goede nieuws: betere conversies zijn geen rocket science en kunnen met een paar trucs vrij snel worden bereikt.

De regel van 1 seconde

Gebruikers zijn ongeduldig. Dit zal niet veranderen, omdat technische verbeteringen snel als normaal in het netwerk worden beschouwd. Kan iemand zich herinneren wanneer websites over het internet op 3G zijn afgebrokkeld? Als je het vandaag best grappig vindt, maar toen de maat van alle dingen was en het is iets meer dan een goede tien jaar geleden (neemt UMTS HSPA als maatstaf).

Ondertussen is de ijzeren regel: een mobiele webpagina die sneller wordt geladen dan één (!) Seconde is (te) langzaam. Vooral als je er iets mee wilt verkopen. Dat klinkt niet alleen bruut, dat is het. Studies tonen echter heel duidelijk aan: de conversieratio’s dalen aanzienlijk wanneer de laadtijd langer is dan een seconde. En niet alleen dat: experts gaan er nu vanuit dat in de strijd om mobiele verkoop tijdens laadtijden zelfs milliseconden een rol spelen. Kortom, een potentiële klant die iets wil kopen, verwacht real-time snelheden. Wachten is geen optie meer voor hem.

tonen

Hoe kom je daar?

De zo niet goed, dan op zijn minst troostende boodschap: met dit probleem sta je niet alleen. Volgens de huidige metingen faalt 95 procent van alle Duitse mobiele websites op deze magische grens. Toch moet u dit probleem aanpakken, omdat de gebruiker niet geduldig is – en waarschijnlijk zullen de concurrenten het probleem uiteindelijk gaan oplossen. Momenteel is de gemiddelde laadtijd van mobiele websites in Duitsland iets minder dan drie seconden. Van de 250 bekendste domeinen ontdekte de studie dat iets minder dan acht onder de limiet van één seconde (trouwens de snelste booking.com was met 0,8 seconden).

Stap 1: Status-quo bepalen

Allereerst moet je erachter komen hoe snel je eigen website überhaupt mobiel is. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan met een tool van Google die handig niet alleen een laadtijd en een geschatte rangorde werpt, maar ook specifieke aanbevelingen voor verbetering geeft. Een alternatief voor degenen die niet van Google houden: WebPagetest.org
Nadat de vastberadenheid is bereikt, komt het doel: je hoeft de tweede niet als maatstaf te nemen, maar er moet al een duidelijke verbetering zijn.

Stap 2: Gebruik technieken zoals AMP

Versnelde mobiele pagina’s (AMP) is de afgelopen jaren een standaard geworden voor mobiele websites. De laadtijden van statische websites worden veel korter. Dit werkt door te worden gespeeld via het Google-netwerk, waardoor belangrijke seconden worden bespaard bij het verzenden van informatie en inhoud.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden, en afwegingen. Voor de constructie van een website zijn er speciale AMP-specificaties die onder andere een vaste structuur van HTML- en AMP-tags specificeren. CSS-stijlen moeten binnen de HTML worden gedefinieerd en mogen niet groter zijn dan 50 KB. Formulieren waarin bezoekers contactvelden invullen of aangepaste JavaScript-functies kunnen niet worden geïntegreerd. Vooral de laatste twee beperkingen zijn het overwegen waard.

Gelukkig is er niets helemaal anders in het netwerk. Dus als je niet van AMP of Google of beide houdt, zijn hier vijf alternatieven voor AMP. Volledig passieloos advies: of AMP of niet, technologienerds moeten beslissen. Allereerst is het belangrijk dat de site sneller wordt.

Ook interessant: wie meer test, groeit sneller

Stap 3: Heroverweeg de gebruikte techniek

Zie ook stap 2: niet alleen AMP houdt niet van bepaalde dingen zoals Java. Over het algemeen moet u, als u een functionerende mobiele site heeft, in gedachten houden dat andere technologiewetten op mobiele basis van toepassing zijn.

Pas vooral op met video’s waarvan je weet dat ze ook erg populair zijn onderweg. Google heeft een aantal concrete en goede tips gegeven over wat moet worden overwogen en hoe het beste bandbreedte kan worden bespaard en tijd opnieuw kan worden geladen.

Stap 4: afbeeldingen optimaliseren

Zo mooi en nuttig als foto’s zijn, mobiel is nog steeds een potentiële bron van gevaar. Afbeeldingen zijn “zwaar” en verlengen de laadtijd. Zelfs als ze klein zijn berekend. Vergeet niet dat we het hebben over een gebied waar het gaat over het wegkomen van milliseconden.

Kijk ernaar (ja, dat is subtiel werk!) Precies hoeveel foto’s op welke positie en op welke pagina moeten worden geladen. Snelheid gaat over schoonheid, vooral in conversies – en het verliezen van een paar extra foto’s op een pagina zou absurd zijn.

Beveelt Jakubetz aan

Zeer zelden is er de enige, alles veranderende reden waarom een ​​mobiele website te traag is voor conversies. In de overgrote meerderheid van de gevallen gaat het om een ​​reeks op het eerste gezicht onbeduidende details. Al met al blijkt dat als je echt dichter bij de geluidsbarrière van één seconde wilt komen, er niets is dat je kunt uitsluiten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Hoe: Mobiele pagina’s verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *