HelloBody: “Ik heb het net gedaan!”

Iedereen kent haar op Instagram: het schoonheidsmerk HelloBody. Zij is de lieveling van de beïnvloeders. Internationale groten van Instagram hebben zelfs hun eigen schoonheidsproducten bij het merk. Wat bijna niemand weet: Achter het vuur staat een succesvolle vrouw uit Duitsland – Monique Hoell.

Natuurlijke cosmetica voor jonge vrouwen, dat biedt het merk. “Wij geloven dat elke vrouw mooi is en wij geloven dat natuurlijkheid de sleutel tot schoonheid is”, zegt Hoell in een interview met LEAD. Voor het merk HelloBody geldt ja. Weg van rigide en oppervlakkige clichés naar diversiteit. Natuurlijke ingrediënten met overtuigende cosmetica zijn het kenmerk van HelloBody. De doelgroep: vrouwen van 16 tot 35 jaar.

Hallo lichaam Monique Hoell 3
Monique Hoell heeft HelloBody opgericht in 2016 (Afbeelding: HelloBody / Monique Hoell)

Het merk is opgericht door Monique Hoell in Berlijn. De 32-jarige lanceerde het schoonheidsmerk in 2016 en is binnen drie jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler in de schoonheidsindustrie. “Aan het eind van 20 keek ik rond en vond alleen zeer schone cosmeticamerken, die leuk waren, maar niet geschikt voor mij”, zegt Hoell. Ze is zelf fan van de zogenaamde Me-Time, dus een pauze voor zichzelf, en zet regelmatig kleine spa-pauzes met gezichtsmasker en Co. “Ik was niet tevreden met het aanbod voor jonge vrouwen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke cosmetica.” Monique Hoell onderzocht en onderzocht en kwam uiteindelijk tot de conclusie: ik vond mijn eigen schoonheidsmerk.

tonen

Begonnen zonder contacten in de schoonheidsindustrie

Het idee kwam helemaal niet bij HelloBody. De Berliner heeft bedrijfskunde bestudeerd met een focus op marketing. In haar eerste startup voor een Mobile Personal Assistant snoof de oprichter PR-Luft: een optreden in de “Cave of the Lions” bracht het jonge bedrijf aan het rollen. De ups en downs van de startupwereld vormden haar vijf jaar lang totdat Monique Hoell verder ging. De volgende stap: HelloBody.

Schoonheid – een nieuw beroep voor de Berliner. “Ik had van tevoren geen contacten in de schoonheidsindustrie en deed het gewoon.” Trouw aan het motto “Iedereen zei dat het niet mogelijk was totdat iemand kwam en het gemakkelijk maakte.” Het principe dreef de 32-jarige. “Ik wilde gewoon een merk bouwen, had geen barrières in mijn hoofd en ging stap voor stap.”

Luid en kleurrijk moet HelloBody zijn

Maar het werk begon met het eindproduct. “Zodra het product klaar is, moet je kijken: welke verpakking nemen we, hoe moet de smeltkroes eruit zien, welk ontwerp wil ik?” Ook belangrijk voor de milieubewuste oprichter: wat is de fundamentele ecologische voetafdruk van mijn merk? “Ik wilde zo duurzaam mogelijk zijn, omdat we een natuurlijk cosmeticamerk zijn, maar uiteindelijk sturen we veel dingen via online bestellen en dan produceren we CO2.”

Een holistisch beeld van zowel productie als levering volgde om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Bij het ontwerpen van de producten heeft het team gekozen voor een kleurrijk ontwerp. “Veel natuurlijke cosmeticamerken zijn erg recht en schoon, dus besloten we een luid en kleurrijk uiterlijk te geven om een ​​jong publiek aan te spreken.”

Voordat de HelloBody-producten in de uitverkoop kwamen, was er veel tijd voor Monique Hoell en haar team. Alle producten zijn opnieuw zelf getest. Tot op de dag van vandaag is de mening van anderen belangrijk. “We betrekken onze jonge doelgroep altijd bij beslissingen en we geven om wat hen beweegt en wat ze willen.”

Als oprichter heeft ze tot nu toe echter weinig problemen gehad. “Weinig mensen weten zelfs dat ik achter HelloBody sta.” Netwerken tussen vrouwen is goed voor de 32-jarige om onderbewuste barrières tussen de seksen op te lossen, meer betrokken te raken bij de veranderende processen en van gedachten te wisselen. Bij HelloBody werken vrouwen als mannen.

Oprichter, ze adviseert vooral één ding: “Iedereen kookt alleen met water.”

Een ding dat Monique Hoell heeft geleerd bij het instellen van HelloBody. “Ik had me daar meer bewust van willen zijn, dan zou ik het een stuk eenvoudiger hebben gemaakt.”

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: BVDW: beïnvloeders worden steeds belangrijker voor reclame

“HelloBody is een digitaal merk”

Ondertussen is Monique Hoell een succesvolle ondernemer, wiens marketingplan bijna rolemodelmäßig is geweest. Aan het begin van HelloBody ging ze met haar team zitten en deed onderzoek. Waar vinden we onze jonge doelgroep? Het antwoord: sociale media. “Dus we begonnen met sociale media – ik kwam hier als een baby voor het kind, zonder veel voorkennis, ben ik net gedoken.”

Om HelloBody te promoten en vooral feedback over het merk te ontvangen, vraagt ​​ze jonge Instagram-vrouwen om hun producten te testen. “Steeds vaker kwam de vraag op of ze het merk bij hun volgers konden introduceren – en daar hebben we natuurlijk geen bezwaar tegen”, zegt Monique Hoell lachend.

HelloBody wordt een zelfstarter, steeds meer beïnvloeders tonen het merk, de vraag neemt toe. HelloBody leidt nu bewuste campagnes op sociale media. De marketingbudgetten zijn verdeeld in verschillende media, maar het merendeel stroomt nog steeds naar de sociale netwerken. “We putten onze inspiratie ook uit sociale media – HelloBody is gewoon een heel digitaal merk.”

Of het nu gaat om sponsoring, campagnes of pure prestatiemarketing: het merk is diep geworteld in Instagram. Samen met de Duitse influencer Sarah Harrison of de Franse influencer Lufy heeft het cosmeticamerk al zijn eigen co-creaties gepubliceerd.

Volgende stap: Amerikaanse markt

Monique Hoell heeft bereikt waar velen van dromen. Ondertussen werken 70 mensen met haar, het schoonheidsmerk is beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Polen en België. Sinds enkele weken is de Britse markt veroverd. De verkopen liggen in het vijfcijferige bereik. Volg op het Duitse Instagram-kanaal het merk 307.000 volgers, in totaal zijn er meer dan een miljoen volgers op alle internationale kanalen.

Het betreden van de Amerikaanse markt is het volgende grote doel voor HelloBody. “Ik ben er sterk van overtuigd dat mijn merk alles heeft wat nodig is om een ​​wereldwijd merk te zijn.” Niet alleen de kwaliteit van de producten spreekt voor zich, maar ook de waarden die HelloBody vertegenwoordigt. “We zijn onder meer betrokken bij onderwerpen als vrouwelijke empowerment-beweging en lichaamspositiviteit.” Het was belangrijk voor Monique Hoell om hier verantwoordelijkheid te nemen. “We hebben een jong publiek en een breed bereik, waarmee we onze waarden communiceren.” Een authentiek en realistisch beeld – anders dan vaak op sociale media.

En wat maakt de 32-jarige bijzonder trots? Het geweldige en gemotiveerde team van HelloBody van ongeveer 70 medewerkers is jong, dynamisch en bruist van ideeën, en ik ben er trots op zo’n team te hebben, ik ben dol op de geest en ben blij om er elke dag deel van uit te maken. “

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Invloeden: mooi, passief en ondervertegenwoordigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *