Beter af te pellen?

Het zou een klassieke vraag zijn voor “Wie wordt er miljonair?”: Welk projectbeheertool wordt het meest gebruikt in bedrijven? A: Trello, B: Slack, C: Asana, D: Rodeo.

Voor de meeste CEO’s zou A tot D waarschijnlijk het juiste antwoord zijn. Iedereen kent deze klassieke tools. Maar in tijden van de nieuwe DSVGO kan het slim zijn om niet alleen intern, maar ook extern met klanten op zoek te gaan naar alternatieven op het gebied van samenwerking. Trefwoord serverlocaties: de computers van Trello, Asana of Slack staan ​​in de VS, Rodeo is thuis in Nederland. Duitse alternatieven zijn welkom.

Excel en Outlook worden nog steeds veel gebruikt

Beter af te pellen? Maar dat is nog niet overal aangekomen. Een studie door Capterra, een Gartner-bedrijf, heeft eind 2018 tot angstaanjagende resultaten geleid. Het merendeel van de kleine en middelgrote bedrijven blijft afhankelijk van applicaties zoals Excel of Outlook voor samenwerking. Tabellen zonder grote uitleg en eindeloze mailthreads bemoeilijken het samenwerken. Slechts 13 procent van het MKB vertrouwt op cloudsoftware.

tonen

Immers, bijna 60 procent van de bedrijven kan zich voorstellen dat ze Duitse software tegen een hogere prijs kopen als gegevensbeveiliging en de naleving van Duitse wetten zijn gegarandeerd. De kennis lijkt volwassen te worden, zij het langzaam: in tijden van complexe toepassingsscenario’s, vooral bij startups, is het gewoon niet meer genoeg om een ​​paar Excel-spreadsheets op te bouwen voor uw eigen team en voor klanten.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd: Knopinfo: speling

Servers en back-ups in Duitsland

Dus het antwoord zou E kunnen zijn: factro. Deze niet zo bekende projectbeheersoftware, DSVGO-compatibel, wordt ontwikkeld in Bochum, de servers bevinden zich in Frankfurt / Main. De back-up vindt plaats op servers in Neurenberg.

Het alles-in-één-programma is volgens de makers niet op de tekentafel gemaakt, maar het heeft 25 jaar ervaring van de ontwikkelaars in het managementadvies opgenomen.

Structuur van de Factro-projectstructuur
De projectstructuurboom bij factro (Foto: factro)

Intuïtieve, korte trainingsperiode

In onze testimpressies was de software modern, doordacht en intuïtief in gebruik. De meeste functies worden onmiddellijk geopend. De trainingsperiode is laag. Video’s maken de start eenvoudiger. Dankzij slepen en neerzetten gaat de bediening snel en gemakkelijk. Gebruikers zullen zeker de optie waarderen om snel door de vier projectweergaven te bladeren (boomstructuur, kanban, gantt en tabel). Natuurlijk biedt de grootste versie van “Professional Cloud” aanzienlijke toegevoegde waarde dankzij de controlerende functies en het dashboard, maar is ook de duurste optie.

Vier modellen

factro wordt gedefinieerd door vier modellen en dus veel flexibiliteit. De gratis “Basic Cloud” is beperkt tot tien gebruikers en de meest rudimentaire versie, die desondanks persoonlijk advies bevat. Het goedkoopste betaalmodel begint bij € 7,99 per maand vanaf 3 gebruikers (“Team Cloud” / € 7,99 per gebruiker). Het voegt beoordelingsstatus, realtime meldingen en verantwoordelijkheden toe aan de basiscloud.

De “Business Cloud” (19,99 euro per maand per gebruiker) breidt onder andere de “Team Cloud” uit. via Gantt-grafieken, klantbeheer en persoonlijk dashboard. Als u alle beschikbare functies van factro wilt gebruiken, kunt u de “Professional Cloud” boeken voor 29,99 Euro per gebruiker per maand – met besturing, kalender en taakgeschiedenis. Uit de “Basic Cloud”, bijvoorbeeld, kan de “Professional Cloud” 14 dagen lang gratis worden getest zonder accountgegevens in te voeren. Na de 14 dagen eindigt het abonnement automatisch en is het niet eenvoudig om u op te abonneren.

Factro tabel
Een blik op de tafelweergave (Foto: factro)

Te weinig tijd om te veranderen?

Afgezien van het scala aan functies en de vereisten van de DSVGO of de wens voor Duitse serverlocaties kan het probleem van een dergelijk projectbeheersysteem nog steeds eindigen, zelfs als een ander hulpmiddel al lang het team en de Klant is gebruikt. Ook zal het gebrek aan trainingstijd waarschijnlijk worden geleid door teamleiders in het veld voor de verandering naar een ander samenwerkingsprogramma.

Factro probeert dit onderwerp immers aan te pakken en biedt nieuwkomers aan een webinar na registratie, waarin vijf toegangstips te zien zijn. Het hele ding duurt slechts 14 minuten: een tijdvenster, dat zeker aanwezig is in elk team om een ​​conversie te controleren.

Workshops en tutorials

Trouwens, als u meer tijd investeert, biedt factro u een uitgebreid pakket: workshops, trainingssessies en “Consulting over organisatieontwikkeling, digitalisering en verandering, evenals Classic Management Consulting”. Als de beslissing wordt genomen om te vertrouwen op de gebruikelijke verdachten zoals Slack, Trello of Asana, is dat ook begrijpelijk: deze populaire tools, ongeacht hun serverlocaties, hebben in de praktijk wereldwijd bewezen.

Vanuit dit oogpunt is de strijd van factro voor marktaandeel in het segment van de samenwerkingstools zeker niet eenvoudig, maar het is zeker een waardige strijd, vooral op het gebied van gegevensbescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *