“Ik kan een bepaalde houding niet aannemen, omdat het gewoon in de tijdsgeest past”

Julia Kopper, oprichter en agentbaas van het PR- en evenementenbureau muxmäuschenwild houdt van haar werk. Dit heeft één belangrijke reden: het bureau heeft eigenlijk alleen klanten in de portefeuille die bedrijven met een attitude zijn. Hier is de mening van Julia over houding.

LEID: Wat heeft een houding voor u?

Julia Kopper: Attitude betekent voor ons om eerlijk te zijn met onszelf. We willen op voet van gelijkheid met mensen werken en streven naar producten en merken waarin we geloven en die we relevant vinden. De gedeelde “bereidheid om te winnen” en de gedeelde vreugde van succes zijn in onze ogen de sleutel tot een goede service.

LEID: Een van uw “services” is uw echt goede nieuwsbrief. Daar geef je niet alleen tips over Berlijn (en Hamburg en München), maar introduceer je ook spannende mensen en startups. Hier kunt u duidelijk zien waar uw bureau voor staat: duurzaamheid en houding. Wat was er eerst: de nieuwsbrief of de houding?

Julia: De nieuwsbrief, nee, het hele bureau, is in principe ontstaan ​​uit het idee om mensen, projecten en ideeën met elkaar te verbinden en bij te dragen aan het succes. Vaak falen de beste ideeën omdat de benodigde actoren elkaar niet vinden. We wilden het onze vriendenkring vertellen en verder gaan dan ons groeiende netwerk van geweldige producten, projecten, plaatsen, mensen en ervaringen die ons inspireren.

tonen

LEAD: Is de nieuwsbrief een soort marketingtool voor u? Heb je klanten al gewonnen?

Julia: Het tijdschrift muxmäuschenwild is ons medium om regelmatig te communiceren met ons netwerk, maar ook met veel journalisten. We raden alleen aan wat we leuk vinden en geweldig zijn. We selecteren onderwerpen die ons echt interesseren en schrijven erover zoals we ze zien. Er zijn geen gekochte berichten en geen verplichte onderwerpen. Deze authenticiteit wordt gewaardeerd door onze lezers. Het is niet ongewoon voor redacteuren om informatie over een bericht op te vragen, ervan uitgaande dat het een van onze klanten is. Evenzo komen bedrijven die geïnteresseerd zijn in samenwerking naar ons toe en rapporteren over het positieve effect dat onze bijdrage heeft gehad op hun bedrijfsontwikkeling. Dat maakt ons in de eerste plaats gelukkig. Omdat ons uiteindelijke doel is om zinvolle projecten te helpen duurzaam succes te behalen. We willen dat de goeden winnen.

LEID: Hoe kan een bedrijf zijn houding vinden?

Julia: Attitude komt van een innerlijke overtuiging en een zelfbeeld dat verankerd moet zijn in de essentie van het merk. Ik kan niet denken aan een bepaalde houding aan te nemen, omdat het past in de tijdsgeest. Wat niet betekent dat bedrijven en merken niet kunnen leren.

Ook interessant: Our Job To Be Done: Stop and Orientation – met Frank Schneider

LEIDEN: Kan een overtuigende bedrijfsattitude ook nieuwe werknemers winnen?

Julia: We hebben ervaren dat een gedeelde motivatie en een vergelijkbare mentaliteit vaak zelfs belangrijker zijn dan de professionele kwalificatie. Als ik weet wat ik persoonlijk en met mijn werk heb, haal ik er motivatie en vreugde uit. Onze diverse en duurzame klantenportefeuille en onze aanpak zijn natuurlijk aantrekkelijk voor gelijkgestemde mensen.

LEID: Welke campagne komt spontaan te binnen die werkelijk laat zien hoe een bedrijf zijn houding kan tonen?

Julia: Spontaan, de Nike Kaepernick-campagne.

LEID: Wat maakt een campagne met attitude?

Julia: Ook in het licht van de verwachte kritiek, weerstand en verlies van inkomsten om uit overtuiging te handelen. Ten eerste heeft het helemaal geen ideologische of oordelende dimensie en is het onafhankelijk van het feit of dit geloof al dan niet consistent is met mijn persoonlijke opvattingen.

LEIDEN: Hoe gaan houding en winst samen? Een bedrijf is vooral opgericht om te verkopen.

Julia: We zouden zelfs zo ver gaan dat we zeggen dat winst zonder doel in de toekomst heel moeilijk te bereiken zal zijn. Winst en doel werken hand in hand.

LEIDING: Volgens prof. Häusel, neuromarketingwetenschapper, springt slechts ongeveer 10-15 procent in de houding van een bedrijf. Loont een houding?

Julia: Dat kan waar zijn als je het concept van huisvesting terugbrengt tot een ethisch-politieke dimensie. Maar naar onze mening betekent houding ook consistent en vooral begrijpelijk zijn voor onze eigen overtuigingen. Ons dagelijkse werk met verschillende partijen in de waardeketen laat heel duidelijk zien dat de vraag WAAROM steeds belangrijker wordt.

Merken moeten passen in de levensstijl, dat is geen nieuwe kennis. Oudere consumenten willen weten wat ze solideren en identificeren. En dat is goed. Want door de toegenomen verantwoordelijkheid en wederzijds respect (voor welk motief dan ook) groeit uiteindelijk een winst voor iedereen.

Misschien ben je hier ook in geïnteresseerd:Waarom statistieken niet alles zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *