De beste apps van de week – Deel 21

ARD-audiobibliotheek

Ard Audiotheque App
Documentaires, hele programma’s, komedie, satire. en nu ook radio livestreams – dat scoort de ARD audio-bibliotheek app (Screenshot: App Store / Gronau)

Er zijn veel podcast-apps: Castro, Overcast of Pocket Casts. Nu is de ARD-audiobibliotheek-app een van de verplichte downloads.

Deze week kreeg het programma weer een grote update. Vanaf nu kunnen alle ARD-radiostations en Deutschlandradio live worden gestreamd vanuit de app. Dit elimineert de noodzaak om over te schakelen naar individuele apps of applicaties zoals TuneIn of Receiver, als u naar Duitstalige radiostations wilt luisteren.

De kernactiviteit van de ARD-audiobibliotheek is echter de hoorbare documentatie, programma’s, comedyshows of kennismagazines die al op een van de ARD-kanalen zijn uitgevoerd. De audiobibliotheek is dus een mediabibliotheek voor radioluisteraars die op zoek zijn naar een one-stop-shop voor live-uitzendingen en herhalingen.

En terwijl ik toch bezig ben, zijn er nog twee speciale parels uit de ARD-audiobibliotheek. Ik kan met name u.a. aanbevelen. “De leuke week” met Volker Wieprecht of de bijdragen van de wetenschap praten “De profs” met Stephan Karkowsky. Als je de voorkeur geeft aan live, stream je ‘The Beautiful Week’ elke vrijdag (13:00 tot 17:00) of ‘The Pros’ elke zaterdag (09:00 tot 12:00), beide in de RBB RadioEleine.

Prijs: gratis

Downloadlink voor Android / Downloadlink voor iOS

Music Harbor

Muziekhaven
MusicHarbor is beschikbaar op iPhone en iPad. Er is nog geen Android-versie (Foto: MusicHarbor)

Van het meest gesproken woord in de ARD-audiobibliotheek tot muziek: niets is vervelender dan het vinden van een muziekfan dat een van je favoriete tolken of bands een nieuw nummer of zelfs een nieuw album heeft uitgebracht – en je krijgt het slechts maanden later ,

Dus dat gebeurt niet meer, er is ook een app voor. Bijna niemand weet het tot nu toe, maar het is cool: MusicHarbor. De poort voor nieuwe releases, concertaankondigingen en ander nieuws van je muzikale favorieten.

In de eigenlijke feed geeft MusicHarbor de nieuwe releases weer, ook gebaseerd op een integratie met Apple Music. De bibliotheek wordt hiervoor gescand. Om nieuws van individuele artiesten te ontvangen, kunnen ze worden gemarkeerd onder “Nieuws”. Concerten worden op hun beurt weergegeven op datum (de laatste eerst), afhankelijk van de locatie.

Wanneer de app opnieuw wordt geopend, laadt MusicHarbor tracks en albums op de achtergrond sinds de app voor het laatst werd gelanceerd.

De app is zelfs gelokaliseerd Duits. Het enige nadeel: er ontbreekt nog steeds een Android-versie.

Prijs: gratis

Downloadlink voor iOS

Alt-frequenties

Oude frequenties
Welkom bij het mysterieuze radioprogramma: Alt-Frequencies wordt uitgezonden in de app stores (Foto: App Store)

Je hebt het al gemerkt: vandaag gaan de beste apps van de week allemaal over podcasts, muziek en radio. En dat verandert niet met de derde app-tip: Alt-Frequencies is een mysterieus en interactief nieuw spel waarin je radiogolven manipuleert. De op audio gebaseerde game vereist een ontsnapping aan een time warp – met behulp van de radio.

U neemt radio-uitzendingen op en neemt deze opnieuw op om dichter bij de oplossing te komen. Het is dus belangrijk om goed te luisteren. Dit maakt ook de stemming, omdat de app op muziek was ingesteld door zo’n 20 bekende sprekers. En ze is Duits geïsoleerd.

Ik doe afstand van het spoileralarm. Het is het beste om de app zelf te proberen. Alleen dit: huidige politieke referenties zijn niet uitgesloten. Dat is ook wat de aantrekkingskracht van Old Frequencies doet.

Prijs: 5,49 euro voor Android en iOS

Downloadlink voor iOS / Downloadlink voor Android

Google Maps

Google Maps-bioscooptijden
Zo ziet de nieuwe bioscoopweergave in Google Maps er nu uit (screenshot: Gronau)

Als u liever naar de film gaat in plaats van naar muziek te luisteren, kunt u zich verheugen op het feit dat de Google-ontwikkelaars een zware werkweek achter de rug hebben.

Enerzijds is de mobiele zoekpagina van Google subtiel gemoderniseerd. Aan de andere kant is er een welkome innovatie op Google Maps voor enthousiaste bioscoopbezoekers. Na het invoeren van een bioscoopnaam worden de filmtijden en films die momenteel worden uitgevoerd nu direct in het overzicht weergegeven.

Voorheen werd deze informatie gevonden op het tabblad “Cinema-programma”. De klik op dit tabblad is nu voltooid. Naast de seizoenen biedt Google Maps de openingstijden en beoordelingen aan de films dus nu sneller. Met een klik op een demonstratietijd kunt u tickets boeken.

Mooi zijaspect op iOS: het aantal filters in de verkenningsmodus is ook uitgebreid.

Prijs: gratis – u betaalt met uw gegevens 😉

Downloadlink voor Android / Downloadlink voor iOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *