Vier kanalen voor succesvolle online videoadvertenties

De gemiddelde consument besteedt meer dan een uur per dag aan het bekijken van online video’s. Volgens de nieuwste online videovoorspelling van het mediabureau Zenith zou het in 2020 zelfs iets minder dan anderhalf uur moeten zijn.

Reclamebedrijven hebben zich hier al aan aangepast: in 2017 bedroegen de uitgaven voor videoadvertenties alleen al in Europa 420 miljoen euro, vergeleken met meer dan 5,28 miljard euro in heel Europa – met een groei van bijna 35 procent vergeleken met het voorgaande jaar.

Maar programmatische reclame staat voor enorme uitdagingen met video-advertenties – video-inventaris van hoge kwaliteit is schaars en merkveiligheid en gestandaardiseerde metingen zijn nog steeds niet gegarandeerd.

Ook interessant: Hoe: Video

Fraude met videoadvertenties en merkveiligheid – struikelblokken voor programmatische videoadvertenties

Het fundamentele probleem met programmatische video is niet alleen voor kleine uitgevers, maar ook voor industriegroottes zoals YouTube en Google. Hoe moeilijk het is om videoadvertenties in de juiste omgeving te plaatsen, blijkt uit incidenten waarin reclamevideo’s werden geïntegreerd in ongepaste, soms zelfs beeldschadelijke video-inhoud.

tonen

Veel groter is echter de schade veroorzaakt door videoadvertentiefraude en frauduleus verkeer, zoals bleek uit een Google-studie van vorig jaar. Bovenal, de frauduleuze verkoop van nep-video-inventaris evenals de verkoop op een bovengemiddeld aantal nep-online marktplaatsen, kopers letten op beschikbare video-inventaris die niet bestaat.

Volgens het onderzoek zouden de verkochte videoadvertenties zelfs 57 keer hoger moeten zijn dan daadwerkelijk te koop. Hoewel de verliezen op video-advertentiefraude op de Duitse markt lager zijn dankzij de brede acceptatie van Ads.txt, lost dit het probleem van ontbrekende video-inventaris niet op.

Moed voor nieuwe formaten en nieuwe kanalen loont

Om volledig te profiteren van Programmatic en met succes online videocampagnes te plaatsen, moeten adverteerders hun advertentiekanaal en advertentie-indeling heroverwegen. Er zijn vier alternatieven om te adverteren via de video-inventaris.

Outstream videoadvertenties in plaats van pre-roll commercials

Terwijl pre-, mid- of post-roll advertenties, zoals klassieke commercials, zijn geïntegreerd in video-inhoud, kunnen out-of-home-video’s direct worden geïntegreerd op alle websites. Dus in de gebieden waar de banneradvertenties worden gespeeld.

Behalve dat het beperkt is tot sites van uitgevers die ook video-inhoud aanbieden, kan de weergave van videoadvertenties in elke premium-context worden weergegeven, waardoor uitgevers en adverteerders niet langer afhankelijk zijn van video-inventaris.

Om valkuilen voor merkveiligheid te voorkomen, kunt u het beste binnen beveiligde netwerken van uitgevers blijven. Er zijn al leveranciers die garanderen dat de video-inhoud alleen wordt uitgezonden door premium-uitgevers die regelmatig worden gecontroleerd.

Adverteerders zijn ook al in verschillende oplossingen verschillende formaten voor verschillende kanalen beschikbaar. Waaronder bijvoorbeeld vooral voor mobiel om verschillende doelgroepen te bereiken.

Programmatic Digital Out of Home – automatiseer digitale buitenreclame

Buitenreclame wordt steeds meer gedigitaliseerd, zodat videoadvertenties nu ook in openbare ruimtes kunnen worden getarget. Volgens een panelstudie van marktonderzoeker MediaAnalyzer krijgen digitale out-of-home (DOOH) billboards een derde meer aandacht dan hun niet-digitale tegenhangers.

Kijkers kunnen zich beter herinneren wat ze zien en digitale advertenties worden als aantrekkelijker en origineeler ervaren dan statische display-advertenties.

Campagnes worden op de digitale advertentieruimte in de steden op een volautomatische manier gespeeld, waarbij factoren zoals dag van de week, tijdstip van de dag, frequentie, maximum budget en context kunnen worden gedefinieerd. Zelfs realtime rapportage is mogelijk, zodat campagnes snel en eenvoudig kunnen worden aangepast.

Smart TV’s gebruiken als direct advertentieplatform – OTT- en CTV-formaten

Volgens een recent GFA-onderzoek (Gesellschaft für Unterhaltungselektronik) is bijna de helft van de Duitse huishoudens uitgerust met smart-tv’s en ongeveer 61 procent van hen is verbonden met internet.

Dus voor adverteerders hebben ook Smart TV-aanbiedingen zoals eigen mediabibliotheken en portals evenals video-on-demand-diensten zich bewezen als lucratieve advertentieplatforms.

Hier kan videoadvertenties worden gericht en direct worden opgenomen. Nog een voordeel: gebruikers streamen graag tv-inhoud op mobiele apparaten, zodat ze onderweg de reclameboodschappen kunnen bereiken.

Instagram, Snapchat & Co. – hier kun je jonge doelgroepen bereiken

Instagram is het snelstgroeiende platform voor sociale media, Facebook heeft ’s werelds meest videoadvertenties en met meer dan tweederde gebruikers jonger dan 25 jaar heeft Snapchat de meest recente gebruikersbasis. Dit alles moet de focus zijn van adverteerders en hun video-advertenties op sociale netwerken.

Als de bedrijven ook video’s buitenshuis gebruiken, worden de advertentievideo’s weergegeven aan de gebruikers in de nieuwsfeed en bereiken de adverteerders ook hun doelgroep onafhankelijk van de inventaris van de videoadvertenties.

Indelingen zoals livestreams en verhalen laten ook grote creatieve vrijheid toe. De twee functies, die nu beschikbaar zijn op alle relevante sociale media, zijn ook beschikbaar voor bedrijven voor hun reclameboodschappen.

Ook interessant: live video: Mitfiebern, doe mee, doe mee

Conclusie: adverteerders hoeven niet te wanhopen over de schaarste aan video-inventaris

Video-inhoud is een onmisbaar onderdeel van online mediaconsumptie geworden, waardoor het een belangrijk en effectief hulpmiddel is voor bedrijven om merken en hun verhalen te bouwen, hun merkidentiteit te versterken en klantrelaties tot stand te brengen. Het programma omvat miniclips op sociale media, korte video’s op videoplatforms en films en series in streamingdiensten.

De vier alternatieven laten zien dat adverteerders in het algemeen niet hoeven te wanhopen over de schaarste aan video-inventaris. Strategieën zoals het gerichte gebruik van out-of-home video’s en de uitbreiding tot smart tv-aanbod, digitale out-of-home advertentieruimte en een zinvolle plaatsing op sociale media maken ze onafhankelijk van strakke video-inventaris.

Ook interessant: hoe een virale video zorgt voor de wereldwijde uitverkoop van een kinderboek

Over de auteur: In de afgelopen 15 jaar heeft Jörg Schneider zijn expertise in de digitale marketingbranche uitgebreid met Lycos, Hi-Media en Undertone. Hij is momenteel Head of Global Sales bij JustPremium. Hij ontwierp en voerde tal van reclamecampagnes en was verantwoordelijk voor de strategische samenwerking met mediabureaus, merken en mediabedrijven.

Teaserbild Nieuw

Minimale online of technische liefhebber?

Tinder vervangt de bar, Alexa de secretaresse. De digitale wereld is al lang één geworden met de echte wereld. Maar iedereen wil de realiteit niet geloven. Hoe zelfverzekerd beweegt u in het netwerkleven?

Doe de test hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *